Kosten dakkapel 3 meter | Alle opties uitgelicht

Wanneer je extra daglicht en extra ruimte wilt, is een dakkapel 3 meter een goede optie. Dakkapellen geven je huis meer woonoppervlak en zorgen ervoor dat je van die stoffige zolder een volwaardige leefruimte kan maken. We vertellen je alles over de dakkapel prijzen voor een dakkapel van 3 meter.

dakkapel 3 meter prijs

Dakkapel 3 meter prijs

De kosten dakkapel 3 meter verschillen per materiaalsoort. Ook aanvullende opties zoals een draairaam dakkapel, dubbel kozijn, vast raam of elektrische bediening hebben invloed op de totaal prijs. Hieronder hebben we de mogelijkheden voor je op een rijtje gezet.

Kunststof dakkapel prijzen

De meest gekozen dakkapel is de kunststof dakkapel, ook wel de polyester dakkapel genoemd. Dit komt doordat deze dakkapel vrij weinig onderhoud nodig heeft en omdat deze prefab dakkapel makkelijk en snel te installeren is. Voor de in de fabriek gemaakt prefab kunststof dakkapel betaal je € 8.650.

Ook kun je ervoor kiezen om de gewenste dakkapel als traditionele dakkapel te laten plaatsen, dit wordt dan een maatwerk dakkapel. Dan betaal je voor de polyester dakkapellen € 9.200.

Heb je liever een houten dakkapel, maar heb je geen zin in het onderhoud of de kosten? Dan kun je ook kiezen voor een kunststof dakkapel met een houtlook dakkapel. De houtlook dakkapel zorgt ervoor dat de dakkapel eruit ziet alsof hij van hout is, terwijl het alle gemakken biedt van een kunststof dakkapel.

Houten dakkapel prijzen

Een houten dakkapel heeft meer onderhoud nodig dan de andere dakkapellen. Dit komt doordat het hout elke 5 jaar geschilderd moet worden om houtrot en andere problemen te voorkomen. Voor de prefab houten dakkapel betaal je € 9.500.

Ook kun je ervoor kiezen om de gewenste grote dakkapel net als traditionele dakkapellen te laten plaatsen, dit wordt dan een maatwerk dakkapel. Je betaalt voor de houten dakkapel dan € 10.000.

Zoals eerder al benoemd kun je er ook voor kiezen om een kunststof dakkapel te laten plaatsen die eruit ziet als een houten dakkapel. Dan kies je voor de houtlook dakkapel.

Zinken dakkapel prijzen

Een dakkapel die echt geen onderhoud nodig heeft, is de zinken dakkapel. Wel is het verstandig om de dakkapel schoon te houden, dit kun je eens in de 5 jaar doen. Voor de zinken dakkapel betaal je € 10.500.

Een zinken dakkapel kan niet zoals het polyester dakkapel, de kunststof dakkapel of de houten dakkapel op traditionele wijze geplaatst worden.

Benieuwd naar de kosten van een dakkapel van 3 meter?
Wij brengen je in contact met ervaren dakkapel installateurs. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat een dakkapel van 3 meter kost. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Breedte dakkapel kiezen

Steeds vaker wordt er gekozen voor een brede dakkapel. Dit komt doordat een brede dakkapel 3 meter goedkoper is dan 3 keer een smalle dakkapel van 1 meter. Vaak is het zo dat hoe breder de dakkapel is, des te lager de prijs per meter.

Dakkapel extra opties

Om extra lichtinval te genereren kun je je nieuwe dakkapel voorzien van extra opties. Zo zijn er de mogelijkheden voor ventilatieroosters, een draairaam dakkapel, rolluiken, horren of knieschotten om extra opbergruimte te creëren.

prijs 3 meter prijzen

Dakkapel 3 meter goede keuze

Dakkapellen zijn er in verschillende soorten en maten. Toch wordt er vaak voor de nieuwe dakkapel van 3 meter gekozen. Dit komt doordat deze dakkapel vaak geen vergunning nodig heeft om geplaatst te mogen worden. In tegenstelling tot de grotere dakkapel is de dakkapel plaatsen van 3 meter zo gebeurt.

Vergunningsvrije dakkapel plaatsen

Om je dakkapel van 3 meter zonder vergunning te mogen plaatsen moet je aan een aantal eisen voldoen:

  • De dakkapel moet voorzien zijn van een plat dak
  • De bovenkant van het dak ligt minimaal 0,5 meter van de nok af
  • De dakkapel plaatsen gebeurt aan de achterkant van het pand
  • De afstand van de rand van het dak tot de dakkapel is minimaal 0,5 meter
  • De dakkapel is maximaal 1,75 meter hoog

Vraag voordat je begint aan de dakkapel 3 meter altijd bij jouw gemeente na of je vergunningsvrij mag bouwen. Voor een dakkapel met schuin dak heb je vrijwel altijd een vergunning nodig.

3 meter dakkapel plaatsen

Een prefab dakkapel van 3 meter lijkt misschien niet groot, maar het kan je zolderkamer omtoveren van stoffige zolder naar volwaardige leefruimte. Door de dakkapel plaatsing haal je meer zonlicht binnen en heb je meer beloopbare ruimte.

Goedkoop een dakkapel laten plaatsen

Kies je net als de meeste mensen voor de standaard dakkapel zonder extra opties, dan ben je voor € 8.650 klaar. In deze prijs inbegrepen zitten namelijk ook al de kosten voor de montage en de btw. Voor andere maten is de prijs natuurlijk anders, bekijk bijvoorbeeld hier wat een dakkapel van 4 meter breed kost, of wat een dakkapel van 5 meter kost.

Gratis offertes voor een dakkapel van 3 meter

Is 3 meter een goede afmeting voor jouw nieuwe dakkapel? Vul dan ons formulier in en ontvang offertes van dakkapel specialisten bij jou in de buurt. Vergelijk de prijzen en bespaar!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte
2*. Gewenst materiaal
3*. Gewenste model dakkapel
4*. Is de woning in bezit?
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes