Goedkope dakkapel prijzen | Goedkoop een mooie dakkapel

De dakkapel kosten kunnen flink oplopen, maar gelukkig zijn er ook opties voor de mensen met een kleiner budget. Voor € 8.650,- heb je al een dakkapel op het dak geplaatst.

goedkope dakkapel prijzen

Wat kost een goedkope dakkapel?

Goedkope dakkapellen kun je vinden bij een outlet of met aanbiedingen. De laagste prijs voor goedkope dakkapellen ligt rond de € 8.650. Dan heb je een prefab kunststof dakkapel. Het grootste deel hiervan gaat naar de personeelskosten, wil je meer besparen dan kun je zelf aan de slag gaan. Houd er dan wel rekening mee dat een dakkapel plaatsing ingewikkeld kan zijn en dat je tegen problemen als lekkage aan kunt lopen.

Prijsopbouw goedkope dakkapel?

De kosten dakkapel geplaatst hangen af van een aantal factoren. Zo spelen de afmetingen en het materiaal een grote rol. Het goedkoopste materiaal is een kunststof dakkapel, maar je kunt ook kiezen voor een houten dakkapel of een houtlook dakkapel.

Verder heb je ook nog de aanvullende opties waaruit je kan kiezen zoals verschillende ramen, isolatie, zonwering en hoe de dakkapel gebouwd wordt. Je kunt de dakkapel laten plaatsen als prefab dakkapel, of je kiest voor de traditionele dakkapel.

Prijs gemiddelde dakkapel

De gemiddelde dakkapel is 3 meter lang. Om voor de goedkoopste dakkapel te gaan laten we alle extra opties achterwege en rekenen we met een kunststof dakkapel. Voor de prefab kunststof dakkapellen van 3 meter lang ben je € 8.650 kwijt. Dit bedrag is inclusief plaatsingskosten.

Wil je toch liever een houten dakkapel, dan ben je al snel € 9.500 kwijt en voor een zinken dakkapel € 10.500. Deze prijzen zijn berekend op prefab dakkapellen, wil je liever een maatwerk dakkapel, dan komt moet je rekening houden met bijkomende kosten van ongeveer € 500,-.

Benieuwd wat de prijzen zijn van een goedkope dakkapel?
Wij brengen je in contact met ervaren dakkapel installateurs. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat een goedkope dakkapel kost. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Heb je een vergunning nodig voor een goedkope dakkapel?

Zodra je de dakkapel aan de voorkant van het huis wilt plaatsen heb je vaak een dakkapel vergunning nodig. Aan de achterkant van het huis kun je vrijwel altijd doorgaan met de plaatsing van de vergunningsvrije dakkapel.

Vergunningsvrije dakkapel

Er zijn enkele punten waar je aan moet voldoen om een vergunningsvrij te mogen bouwen:

 • De woning is bewoond
 • Je woning is geen monument en valt niet onder een beschermd stadsgebied
 • Je dakkapel is voorzien van een plat dak
 • De dakkapel is op de achterkant van het huis geplaatst
 • De maximale hoogte is 1,75 meter
 • De dakkapel staat minimaal 0,5 meter boven de zij- en onderkanten van het dak.

Het is belangrijk dat je voor de plaatsing van de goedkope dakkapel altijd navraagt bij de gemeente of je wel of geen vergunning nodig hebt.

Kijk naar totale dakkapel prijzen

Kijk bij de aanschaf van de goedkope dakkapel niet alleen naar de aankoopwaarde, maar houd ook rekening met de plaatsing en het onderhoud. Kunststof dakkapellen en polyester dakkapel kun je ook wel onderhoudsvrije dakkapel noemen. Bij een houten dakkapel heb je wel jaarlijks onderhoud nodig.

Standaard dakkapel is goedkoper

Het is logisch, maar hoe meer extra opties je wilt hebben. Des te duurder de juiste dakkapel wordt. De standaard, goedkope, dakkapel heeft een lagere prijs dan een dakkapel met een leuk kleurtje, draai-kiepramen en/of extra zonwering.

Samen geld besparen

Heb je meerdere dakkapellen nodig, of willen de buren ook een dakkapel laten plaatsen? Dan is het een goedkopere oplossing om deze samen te kopen. Ook bij de plaatsing kun je geld besparen doordat de kraan maar een keer hoeft te komen om de goedkope dakkapel geplaatst te laten worden.

Lange termijn kosten dakkapel

Het materiaal van de goedkope dakkapel kan veel kosten besparen. Een kunststof dakkapel of polyester dakkapel heeft weinig tot geen onderhoud nodig terwijl je met een houten dakkapel elk jaar kosten moet maken om te verven of planken te repareren.

Hoe besparen op je goedkope dakkapel?

Samengevat zijn er dus een aantal zaken waardoor je kunt besparen op de betaalbare dakkapel:

 • Informeer naar de totaalprijs van de dakkapel
 • Kies voor een standaard dakkapel
 • Kies voor een vergunningsvrije dakkapel
 • Ga voor een kleine dakkapel
 • Ga voor een prefab of casco dakkapel
 • Koop samen of meerdere dakkapellen
 • Let op de aanbiedingen

Ontdek de prijzen van een goedkope dakkapel

Ben je op zoek naar een goedkope dakkapel en wil je weten wat de prijzen zijn? Vul dan ons formulier in en ontvang offertes op maat. Zo kun je de prijzen van verschillende dakkapel installateurs vergelijken en besparen op jouw nieuwe dakkapel!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte

2*. Gewenst materiaal

3*. Gewenste model dakkapel

4*. Is de woning in bezit?

5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes