Dakkapel financieren | Beste oplossing voor jouw situatie!

Je dakkapel financieren kun je op verschillende manieren doen als je de kosten van een dakkapel niet in één keer kunt of wilt betalen. Hier zijn enkele opties die we voor je hebben opgesomd.

dakkapel financieren

Dakkapel financiering hypotheek verhogen

Je kunt overwegen om je bestaande hypotheek te verhogen om de kosten van een dakkapel te regelen, maar dit is niet voor iedereen een haalbare optie. Het maximale bedrag dat je met een hypotheek kunt lenen, is beperkt tot 100% van de waarde van je woning.

Je kunt hierover informatie inwinnen bij je huidige hypotheekverstrekker. Het verhogen van de bestaande hypotheek brengt vaak extra kosten met zich mee, zoals kosten voor taxatie en de notaris.

Lening voor dakkapel: voordeliger en sneller dan hypotheek verhogen?

De rente op een hypotheek is meestal lager dan die op een lening. Maar het financiële voordeel van de lagere rente kan vaak teniet worden gedaan door extra kosten zoals notaris-, advies- en taxatiekosten die bij het verhogen van een hypotheek komen kijken. Bovendien is de looptijd van een tweede hypotheek doorgaans langer, wat kan resulteren in een hoger totaalbedrag aan rentekosten.

Een extra reden om te overwegen een lening te kiezen is dat de verwerking ervan doorgaans veel sneller verloopt. Met een lening voor een dakkapel kun je binnen enkele dagen toegang hebben tot het benodigde geld, terwijl het proces voor financiering via een hypotheek 4 tot 6 weken kan duren. Bovendien is het belangrijk op te merken dat een persoonlijke lening soms ook fiscaal aftrekbaar is.

Bouwdepot voor een dakkapel

Er zijn verschillende manieren om de financiering van je dakkapel te regelen. Als je op het punt staat een nieuwe woning te kopen, kun je bijvoorbeeld overwegen om een bouwdepot af te sluiten bij je hypotheek.

Een voorwaarde voor het afsluiten van een bouwdepot is dat de verbouwing die je financiert met het bouwdepot, de waarde van je woning verhoogt. Met een dakkapel is dat zeker het geval! Het voordeel van een bouwdepot is dat je dezelfde actuele rentetarieven betaalt als voor je hypotheek. Met de huidige rentestand kan dat aanzienlijk voordeliger zijn dan het afsluiten van een lening!

Dakkapel financieren met een persoonlijke lening of doorlopend krediet

Een alternatieve manier om de financiering van een dakkapel te regelen, is door het afsluiten van een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Er zijn tal van geldverstrekkers die deze leenvormen aanbieden. Het is van groot belang om grondig onderzoek te doen naar de verschillende aanbieders en mogelijkheden. Een lening of doorlopend krediet sluit je immers af op afbetaling voor meerdere jaren, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken en je goed te laten informeren.

Als je geld hebt geleend voor de verbouwing van je woning, kun je dit in sommige gevallen aftrekken van de belasting. Hier zijn echter bepaalde voorwaarden aan verbonden.

Ben je benieuwd hoe je jouw nieuwe dakkapel kunt financieren?
Wij brengen je in contact met ervaren dakkapel installateurs. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat de mogelijkheden zijn voor het financieren van je dakkapel. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Geld lenen voor een dakkapel financieren, hoe werkt het?

Als je overweegt te gaan lenen voor een dakkapel, is het essentieel om eerst een grondige vergelijking van leningen te maken. Elke kredietverstrekker hanteert namelijk zijn eigen voorwaarden en rentetarieven voor je dakkapel financieren.

Het afsluiten van een lening bij je eigen bank kan vaak leiden tot onnodig hoge kosten. Daarom is het verstandig om nu te beginnen met vergelijken, zodat je tot wel € 700 per jaar kunt besparen op de kosten van je lening!

Passende lening afsluiten

Wanneer je overweegt geld te lenen voor een nieuwe dakkapel, is het raadzaam om de beste leningen met lage rentetarieven te zoeken bij diverse kredietverstrekkers. Het is van groot belang dat je een lening vindt die aansluit op jouw specifieke situatie en de financiering van jouw dakkapel. Hierbij dien je rekening te houden met de rentevoet, de leningsvoorwaarden en de looptijd van de lening.

financieren dakkapel

Rente

Het is verstandig om te opteren voor een lening met een zo laag mogelijke rente. Het loont daarom de moeite om niet alleen bij je gebruikelijke bank aan te kloppen, maar ook te overwegen om naar kleinere kredietverstrekkers te kijken. Het laagste renteverschil tussen de voordeligste en duurste kredietverstrekker bedraagt namelijk meer dan 4 procent.

Voorwaarden persoonlijke lening

Het is essentieel om aandacht te besteden aan de voorwaarden die door kredietverstrekkers worden gehanteerd, omdat deze kunnen leiden tot onverwachte kosten bij het tussentijds extra aflossen van een lening. Wees alert op aspecten zoals eventuele boeterentes bij voortijdige aflossing en de mogelijkheid van kwijtschelding in geval van plotseling overlijden.

Looptijd persoonlijke lening

Uiteindelijk selecteer je de looptijd en de bijbehorende maandelijkse lasten die het beste bij jou passen. Over het algemeen is het verstandig om te streven naar een zo kort mogelijke looptijd, zolang de maandelijkse lasten betaalbaar blijven. Hoe sneller je de lening aflost, hoe goedkoper deze uiteindelijk voor jou zal zijn.

De persoonlijke lening voor je dakkapel verzekeren

Je kunt de financiering van je dakkapel lening beveiligen met een kredietbeschermingsverzekering. Door een kredietbeschermer af te sluiten, zorg je ervoor dat je zonder zorgen leent. Deze verzekering neemt tijdelijk de verplichting over om je maandelijkse betalingen te doen in geval van arbeidsongeschiktheid of werkloosheid. Als je komt te overlijden, wordt het verzekerde bedrag van de lening vrijgegeven, zodat je nabestaanden geen schuld erven.

Dakkapel financieren en offertes ontvangen

Wil je jouw nieuwe dakkapel financieren via een van de mogelijke opties die besproken zijn? Vul ons formulier in, geef je wensen door en kom in contact met dakkapel specialisten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte
2*. Gewenst materiaal
3*. Gewenste model dakkapel
4*. Is de woning in bezit?
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes