Bitumen golfplaat bevestigen | Waterdichte dakafwerking

Bitumen golfplaatHet bevestigen van een bitumen golfplaat is populair vanwege de veelzijdigheid en lage onderhoudsvereisten. Ze worden vaak gebruikt voor schuurtjes, tuinhuisjes, landbouwgebouwen en andere constructies waar een eenvoudige en effectieve dakbedekking nodig is. Bekijk de dakbedekking


Bitumen golfplaten dak

Bitumen zorgt voor een waterdichte dakafwerking en beschermt het dak tegen diverse weersinvloeden. Dit type golfplaat heeft een gegolfde vorm, die helpt bij het afvoeren van water en het versterken van de plaat. Bovendien zijn bitumen golfplaten duurzaam en kunnen ze eenvoudig zelf bevestigd worden. Daarnaast hebben de platen een isolerende werking en een relatief lage kostprijs.

Bitumen golfplaten overlappen en monteren

Het bevestigen van bitumen golfplaten is relatief eenvoudig. De platen worden met overlap over elkaar heen gelegd en aan het dak bevestigd met behulp van nagels en schroeven. De combinatie van de overlap en de gegolfde structuur zorgen voor de waterdichte dakafwerking. Bitumen golfplaten bestaan voor 50% uit gerecycled materiaal en het bevat geen asbest. Golfplaten kunnen eenvoudig worden bevestigd op een panlatten constructie of op een plaat van hout.

Welke kant moet boven bij bitumen golfplaten bevestigen?

Het is van belang dat de bitumen golfplaten met de juiste kant naar boven worden gelegd. Dit is namelijk essentieel voor de waterdichting. In veel gevallen staat er een logo of ander kenmerk op een van de zijde van de golfplaten. Deze zijde moet doorgaans naar boven geplaatst worden. Als je het niet zeker weet, kun je hierover het best advies vragen aan een specialist.

Bitumen golfplaat

Bitumen golfplaten op maat zagen en snijden

Wil je bitumen golfplaten op maat laten maken, bijvoorbeeld omdat het dakoppervlak afwijkende afmetingen heeft? Dan zijn daar verschillende manieren voor. Door het op maat snijden en zagen van de bitumen golfplaten krijgen ze de juiste afmetingen, waardoor ze goed passen op het dak en het bijbehorende aantal vierkante meter.

Hoe zaag je bitumen golfplaten?

Voor het op maat zagen en snijden van bitumen platen kan een breekmes, handzaag of een decoupeerzaag worden gebruikt. Het is hierbij belangrijk om heel precies en voorzichtig te werk te gaan. Trillingen en spanningen moeten zoveel mogelijk voorkomen worden, want hierdoor kan de plaat beschadigd raken.

Plaatsen van bitumen platen: rij voor rij vanaf de dakgoot

Nadat de platen op maat zijn gesneden en de juiste afmetingen hebben, is het tijd om ze rij voor rij vast te maken en de bitumen golfplaat te bevestigen. Begin met de eerste rij onderaan de dakgoot, met een oversteek van maximaal 7 centimeter. Begin de tweede rij met een halve golfplaat, waarna je de hele golfplaat kunt bevestigen. Begin hierna de volgende rij met een hele bitumen golfplaat en herhaal bovenstaande volgorde tot het dak met overlap is gesloten.

Aquaplan topline bitumen dakplaat

Een populaire bitumen golfplaat is de Aquaplan topline bitumen golfplaat. Deze bitumen golfplaat biedt een fraaie en waterdichte dakafwerking die lang meegaat. De golfplaat wordt vaak gebruikt voor het waterdicht maken van een tuinhuis, schuur of hondenhok. Het is bovendien een vormvaste en duurzame golfplaat op basis van bitumen, die extra verstevigd is met cellulose vezels en thermohardende harsen. Hierdoor is de golfplaat goed bestand tegen vuil, wind, en ook uv-straling, wat perfect is voor dakbedekking.

Specificaties van de Aquaplan topline

De golfplaat is zwart van kleur, is licht van gewicht en geschikt voor alle schuine daken met een hellingshoek van het dak van minimaal 7 graden. De verwachte levensduur van deze golfplaat is 10 jaar. Daarnaast heeft de plaat een gladde oppervlaktestructuur en is deze geschikt voor schuine daken.

Veelgestelde vragen

Offerte

Bekijk de dakbedekking

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor dakafwerking is er nodig?

2*. Geschatte m²

3*. Omschrijving

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes