Dubbele nokverhoging | Meer ruimte in je woning

Met een dubbele nokverhoging kun je de ruimte van je woning vergroten en zorg je voor een hogere waarde van het huis. In dit artikel lees je wat een dubbele nokverhoging is, hoe dit verschilt van een eenzijdige nokverhoging en aan welke prijs je kan denken voor een eenzijdige of dubbelzijdige nokverhoging.

dubbele nokverhoging

Wat is een dubbele nokverhoging?

Een dubbele nokverhoging is een aanpassing aan de woning waarbij de nok zal worden verhoogd, ook aan de binnenkant.

Experts op dit gebied zullen de nok en beide zijden van jouw schuine dak verhogen. Een dubbele nokverhoging levert veel meer ruimte en natuurlijk licht op. De extra ruimte kan vervolgens in meerdere kamers worden opgesplitst.

De keuze voor een dubbele nokverhoging is aantrekkelijk wanneer je de zolder wilt verbouwen of uitbreiden.

Een dubbele of tweezijdige nokverhoging komt het woningcomfort ten goede en biedt daarnaast ook een hogere waarde van de woning. Hiermee kies je voor een waardevolle verandering waar je direct van profiteert, maar ook in de toekomst, wanneer je jouw huis te koop zet.

Dubbele nokverhoging: Voor- en nadelen voor jouw huis!

Steeds meer mensen kiezen voor een nokverhoging. Zowel een enkele als een dubbele nokverhoging brengt heel wat voordelen met zich mee. Wat is de reden dat veel mensen kiezen voor een nokverhoging in plaats van voor een dakkapel?

Voorbeelden voordelen dubbele nokverhoging

Een nokverhoging geeft de zolder meer ruimte dan wanneer je een dakkapel plaatst. Heeft jouw woning een plat dak, dan kan dit zelfs leiden tot een extra verdieping. Vraag hierbij wel na wat de mogelijkheden zijn, zodat je zeker weet dat de juist constructie kan worden gerealiseerd. Benieuwd naar alle voordelen van een dubbele nokverhoging? Hier vind je ze allemaal op een rij:

  • Meer ruimte: een belangrijk voordeel van een dubbele nokverhoging is dat je hiermee de ruimte op zolder vergroot. Hier kun je een extra kamer mee creëren.
  • Veel mogelijkheden: wanneer je kiest voor een nokverhoging ben je in de gelegenheid om uit meerdere materialen te kiezen. Zo behoren onder andere hout en kunststof tot de opties.
  • Hogere woningwaarde: zowel een enkele als een dubbele nokverhoging zorgen voor een hogere woningwaarde, waar je in de toekomst veel voordeel uit haalt.
  • Meer lichtinval: door de ramen die bij een dubbele nokverhoging worden geplaatst, profiteer je van veel meer natuurlijk licht in huis.

Meer ruimte en licht in jouw woning

Is een dubbele nokverhoging geschikt voor jouw woning? Hier vind je uitgebreide informatie over de dubbele nokverhoging en ben je in staat de beste keuze te maken voor je woning. Kies voor een dubbele nokverhoging voor meer ruimte in jouw woning.

Nadelen dubbele nokverhoging dakkapel

Wil je je woning uitbreiden, dan zijn er diverse opties, waarvan een dubbele nokverhoging er een is. Er zitten veel voordelen aan deze verandering, maar het is ook van belang om te achterhalen of er eventuele nadelen zijn waar je rekening mee moet houden. Hier vind je een overzicht van zaken die jouw keuze kunnen beïnvloeden.

  • Vergunning nodig: voor het plaatsen van een dubbele nokverhoging heb je een vergunning nodig, welke je bij de gemeente moet aanvragen. Of deze wordt goedgekeurd is afhankelijk van de zichtbaarheid van de nokverhoging vanaf de straatkant.
  • Kans op lekkage: de constructie van de nokverhoging is van essentieel belang. Het dak moet dan ook sterk genoeg genoeg zijn om reconstructie te ondergaan. Dit moet dan ook altijd gecontroleerd worden en uitgevoerd door een ervaren aannemer.

Wat kost een nokverhoging?

Natuurlijk wil je weten wat de prijs is van een dubbele nokverhoging. Dat hangt natuurlijk af of je een dubbelzijdige nokverhoging of een enkelzijdige nokverhoging neemt.

De kosten voor een dubbele of tweezijdige nokverhoging zijn over het algemeen hoger dan een eenzijdige nokverhoging. Een eenzijdige verhoging zal gemiddeld € 12.000 kosten, terwijl een dubbele verhoging gemiddeld € 22.000 zal kosten.

Ook aan het aanvragen van de vergunning zitten kosten verbonden. Het is altijd belangrijk om vooraf een offerte aan te vragen bij meerdere bedrijven, zodat je in de gelegenheid bent om een goede vergelijking te maken.

Wil je een dubbele nokverhoging laten plaatsen? Dan is het handig om te weten waar de berekening van de kosten op wordt gebaseerd.

De kosten zijn in de eerste plaats afhankelijk van de manier waarop de nok wordt verhoogd. Dit kan op de traditionele manier, maar er bestaan ook prefab dakopbouwen. Dit is goedkoper, maar is alleen mogelijk bij een standaard dakhelling.

Daarnaast speelt ook het materiaal een rol: kunststof is het meest voordelig, hout is duurder, maar is veelzijdiger in de toekomst.

De dakbedekking heeft ook veel invloed op de kosten. Zo zijn keramische dakpannen een stuk duurder dan betondakpannen.

Tot slot kunt u er voor kiezen om de afwerking zelf te doen of over te laten aan een professional, dat scheelt natuurlijk ook in de prijs. Hoe dan ook, een eenzijdige verhoging (en de binnenkant) zal gemiddeld € 12.000 kosten, terwijl een dubbelzijdige nokverhoging gemiddeld € 22.000 zal kosten.

Nokverhoging laten plaatsen door een professional?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk de offertes
nokverhoging

Heb je een vergunning nodig voor een nokverhoging?

Wanneer je een enkele of dubbele nokverhoging wilt laten uitvoeren, heb je hiervoor een vergunning nodig.

Om er zeker van te zijn dat de aanvraag wordt goedgekeurd, moet je aan bepaalde eisen voldoen.

Zo moet de constructie veilig zijn en de omgeving niet in gevaar brengen. Verder moet aan de mate van lichtinval worden voldaan. 

Ook kunnen er eisen zijn op het gebied van materiaal en mag de nokverhoging een bepaald aantal percentage van het dakoppervlak in beslag nemen. Bekijk de mogelijkheden van een vergunning in jouw gemeente!

Zelf dakopbouw nok verhogen of laten doen?

In het geval van een dubbele nokverhoging heb je de mogelijkheid om een gedeelte zelf te doen om zo op de kosten te besparen.

Denk hierbij aan het uitvoeren van de voorbereidingswerkzaamheden en de afwerking aan de binnenkant van het dak.

Dit zijn zaken die je ook kunt overlaten aan vakmensen, maar wanneer je hier zelf genoeg ervaring mee hebt, kun je dit ook zelf doen. 

Het plaatsen van de dubbele nokverhoging zelf laat je het beste over aan een professioneel bedrijf. Met de juiste kennis en jarenlange ervaring ben je verzekerd van een perfect resultaat.

De plaatsing en afwerking van een nokverhoging of prefab

Het plaatsen van een nokverhoging aan beide zijden van het schuine dak hoeft niet veel tijd in beslag te nemen.

Net als bij een reguliere dakkapel op een schuindak kan dit binnen een dag geregeld worden. Het bedrijf dat je inhuurt start eerste in de voorbereidingen. 

Je hebt ook de mogelijkheid om hier zelf al mee aan de slag te gaan. Haal de zolder vast leeg en zorg dat de vakmannen meteen kunnen starten met een uitsparing.

De dakpannen worden verwijderd en daarna wordt de dakconstructie, indien nodig, aangepast. De nokverhoging wordt middels een kraan opgetild en vastgemaakt aan het dak.

Daarna wordt de constructie nog afgewerkt aan binnen en buitenzijde. De afwerking aan de binnenzijde houdt in dat de wanden worden geschilderd of behangen. De binnenzijde is volledig kaal na oplevering en hier kun je vakmannen voor inschakelen.

Daarnaast kun je er ook voor kiezen om de afwerking zelf te doen. Afwerking aan de buitenzijde is alleen nodig wanneer er geen sprake is van een prefab dakkapel constructie.

Hoe lang duurt een nokverhoging?

De duur van een nokverhoging hangt af van verschillende factoren, maar gemiddeld kun je uitgaan van ongeveer 2 tot 4 weken. Dit proces omvat de voorbereiding, de daadwerkelijke bouwwerkzaamheden en de afwerking.

De tijd kan natuurlijk variëren afhankelijk van de complexiteit van het project, de weersomstandigheden en het bedrijf waarmee je in zee gaat, echter is 2-4 weken ongeveer de schatting waar je aan moet denken!

Offerte voor dubbele nokverhoging

Bij een dubbele nokverhoging is het slim om meerdere offertes op te vragen en deze te vergelijken. Vul ons formulier in en wij gaan op zoek naar meerdere vakmannen die gratis en vrijblijvend een offerte uitbrengen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte
2*. Gewenst materiaal
3*. Gewenste model dakkapel
4*. Is de woning in bezit?
5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes