Dakkapel badkamer | Meer ruimte en meer licht

Een dakkapel is de perfecte oplossing voor meer lichtinval in de ruimte. Veel mensen denken bij een dakkapel direct aan een ruimtelijkere zolder, maar de badkamer is ook een perfecte ruimte om een dakkapel op te plaatsen.

dakkapel badkamer

Waar moet je op letten bij het plaatsen van een badkamer dakkapel?

Bij het plaatsen van een badkamer dakkapel kun je eindelijk de badkamer inrichten precies zoals jij dat wilt. Let er wel op dat de dakkapel voldoende ventilatieroosters of draai kiepramen heeft, zo voorkom je schimmel en andere narigheid. Daarnaast kun je er ook nog voor kiezen om afzuiging in de dakkapel te laten plaatsen.

Verder heb je nog verschillende opties als het gaat om de materiaalkeuze. Zo kun je kiezen voor een kunststof dakkapel of een houten dakkapel. Bij de houten dakkapel is er wel meer onderhoud vereist dan bij een kunststof dakkapel badkamer.

Ook is het goed om bij je gemeente waarin je woont na te vragen of er een vergunning voor de dakkapel nodig is. Door dit te controleren voorkom je de nodige problemen.

dakkapel voor badkamer

Voordelen dakkapel badkamer

De plaatsing van een dakkapel voor de badkamer heeft een aantal voordelen:

  • Ruimtelijker: door de uitbreiding van het schuin dak wordt de ruimte een stuk ruimtelijker.
  • Extra ruimte: Het plaatsen van een dakkapel badkamer is met een minimale investering een goede optie om de kleine badkamer te vergroten waardoor die dubbele wastafel of regen douche eindelijk past.
  • Ventilatie: door de ventilatieroosters heb je geen last van schimmel of andere vochtproblemen.

Hoeveel kost een badkamer dakkapel?

De kosten voor de dakkapel badkamer zijn altijd afhankelijk van jouw eisen en wensen. Zo bepalen de grootte, hoogte en het materiaal van de dakkapel de prijs. Extra opties zoals draai-kiepramen, horren en rolluiken zijn ook prijsbepalend. Je kunt een gemiddelde prijs van € 8.660,- aanhouden. Je hebt verschillende materiaal opties.

Houten dakkapel badkamer kosten

Bij een houten dakkapel zijn de afwerkingsmogelijkheden eindeloos. Hout isoleert van nature al, maar deze dakkapel vereist wel meer onderhoud in vergelijking met een kunststof dakkapel. Voor een houten dakkapel badkamer kun je rekening houden met een prijs van € 9.500.

Kunststof dakkapel badkamer

Met een kunststof dakkapel heb je bijna geen onderhoud. Daarnaast is de kunststof dakkapel badkamer goed beschermd tegen vocht en heeft het een relatief lange levensduur. Voor een kunststof dakkapel badkamer kun je rekening houden met een prijs van € 8.650.

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van een badkamer dakkapel?
Wij brengen je in contact met ervaren dakkapel installateurs. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat de kosten en opties zijn voor een dakkapel bij de badkamer. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Besparen op de kosten van je dakkapel badkamer

De plaatsing van een dakkapel badkamer kan een flink kostenplaatje worden. Om hierop te kunnen besparen kun je de volgende dingen doen:

Doe zelf de afwerking van je dakkapel badkamer

Als je een beetje handig bent kun je ervoor kiezen om zelf de binnenafwerking van de dakkapel badkamer te doen. Zo kun je het precies maken zoals je het zelf wilt en bespaar je ook nog eens op de kosten.

Overweeg je opties

Zoals eerder al benoemd heb je keuze uit verschillende extra opties. Vergelijk de opties goed en weeg af wat je echt nodig hebt. Maak een lijstje van je prioriteiten en streep weg wat niet echt nodig is voor jouw nieuwe badkamer.

Badkamer dakkapel plaatsen: gratis offertes

Wil je meer lichtinval in de badkamer door middel van een dakkapel? Vraag dan offertes aan! Vul onderstaand formulier in, geef je wensen door en ontvang offertes van dakkapel specialisten in de buurt. Vergelijk de prijzen en bespaar!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte

2*. Gewenst materiaal

3*. Gewenste model dakkapel

4*. Is de woning in bezit?

5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes