Dakkapel mansardekap | Maak het aanzicht nog mooier!

dakkapel mansardekapOok op de woning met een mansardedak komt op gewenste plek een dakkapel goed tot zijn recht. Door het steile dakvlak ontstaat een geschikt oppervlak om een dakkapel te plaatsen. Bekijk de dakkapelWat is een mansardedak?

Een mansardedak is een variant op het normale puntdak zoals veel mensen die kennen. Ze worden ook wel een gebroken dak of Franse kap genoemd. Het onderste gedeelte is iets steiler dan het bovenste steile dakvlak, dit zorgt voor een minder stevige constructie. Om dit te verstevigen wordt er vaak gebruik gemaakt van houten balken aan de binnenkant van het dak. Het mansardedak heeft een fraaie uitstraling door de landelijke uitstraling.

Ideaal voor dakkapellen

Door de steile onderkant zorgt ervoor dat er niet veel nodig is om een verticaal venster aan te kunnen bouwen. De dakkapel plaatsen op een mansardekap zorgt al snel voor meer leefruimte.

dakkapel mansardedak

Wat kost een dakkapel op een mansardekap?

De kosten van een dakkapel mansardekap verschillen door de keuze in materiaal, het soort dakkapel en de afmeting. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een houten dakkapel, kunststof dakkapel of een zinken dakkapel.

  • Houten dakkapellen: de prijs voor een houten dakkapel begint rond de € 9.500.
  • Kunststof dakkapellen: de prijs voor een kunststof dakkapel begint rond de € 8.650.
  • Zinken dakkapellen: de prijs voor een zinken dakkapel begint rond de € 10.500.

Soorten dakbedekking voor een mansardedak

Je hebt verschillende soorten en type dakbedekking mogelijk voor je mansardedak dakkapel. Zo kun je kiezen uit betonnen dakpannen, keramische dakpannen, rieten dakbedekking. De keuze voor de volledige dakbedekking is aan jou, maar we vertellen je graag meer over de verschillende soorten dakbedekking.

Betonnen dakpannen zijn vaak goedkoper dan keramische dakpannen, maar de keramische dakpannen hebben vaak een langere levensduur dan de betonnen dakpannen. Op lange termijn zijn de keramische dakpannen dus een goedkopere keuze. Een rieten dakbedekking kies je het beste wanneer je een kleinere woningen landelijke uitstraling wilt creëren.

Prefab of maatwerk dakkapellen

Wanneer je een dakkapel laat plaatsen kun je kiezen voor een prefab dakkapel of een maatwerk dakkapel. Hierbij heeft de prefab dakkapel een voordeligere prijs, maar hier heb je ook minder afwerkingsmogelijkheden. Kies je voor het maatwerk, dan ligt de prijs zo’n 30% hoger.

Waarvoor wordt een mansardedak gebruikt?

Het mansardedak levert verschillende voordelen op. Door het steile onderste deel heb je extra beloopbare oppervlakte op een zolder. Een dakkapel kan deze ruimte nog verder vergroten en zorgt voor meer en een natuurlijke lichtinval.

Afwerking met elk type dakbedekking

Het mansardedak kan met elk type dakbedekking worden afgewerkt. Een groot voordeel want zo is het dak van de dakkapel altijd in dezelfde stijl als de rest van het dak. Voor de verschillende soorten dakbedekkingen kun je denken aan keramische dakpannen, rieten dakbedekking of een zinken dakbedekking.

De keramische pannen en de zinken dakbedekking zijn duurzaam vanwege de lange levensduur die ze hebben. Ze gaan al snel 75+ jaar mee.

mansardekap dakkapel

Plek van dakkapel op mansardedak

De plaatsing van een dakkapel mansardedak vraagt om extra voorzichtigheid. Daarom kun je niet op elke plek een dakkapel mansardedak plaatsen. Meestal is het niet toegestaan om de dakkapel het bovenste deel op de geknikte dakvlakken van je mansardedak te plaatsen. De dakkapellen worden daarom aan het onderste deel, op het steile vlak geplaatst.

Omgevingsvergunning nodig?

Het is verstandig om vooraf bij je gemeente na te vragen of je een vergunningsvrije dakkapel mag plaatsen. Wanneer je geen vergunningsvrije dakkapel mag plaatsen vraag je de vergunning voor de dakkapel aan. Dit kost tussen de € 200,- en € 400,-, afhankelijk van jouw gemeente. Heb je wel een vergunning nodig maar vraag je deze niet aan? Dan loop je het risico op een flinke boete.

Isoleren mansardedak

Om energiekosten te besparen is het belangrijk het dak en de dakkapel goed te isoleren. Dit kun je op drie manieren doen:

  • Langs buiten: de dakbedekking wordt aan de buitenkant verwijderd zodat het isolatiemateriaal geplaatst kan worden.
  • Langs de binnenkant: de isolatie wordt via de binnenkant tegen de wand aangezet. Het nadeel hiervan is dat de ruimte zal verkleinen door het isolatiemateriaal.
  • Zoldervloer isoleren: wanneer de zolder niet gebruikt gaat worden als leefruimte kun je kiezen voor harde isolatieplaten op de vloer.

Offerte

Bekijk de dakkapel

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte

2*. Gewenst materiaal

3*. Gewenste model dakkapel

4*. Is de woning in bezit?

5. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes