Dakkapel met sleepdak | Creëer eenheid met de rest van je dak

Een sleepdakkapel is niet alleen heel stijlvol, je krijgt ook meer ruimte in je huis en het is een onderhoudsarme dakkapel. Ontdek de voordelen en mogelijkheden!

dakkapel met sleepdak

Wat is een sleepdakkapel?

Een sleepdakkapel is een dakkapel schuin dak. Vaak zijn deze dakkapellen voorzien van dakpannen, daarom wordt het soms ook een pannendak dakkapel genoemd. Net als de plat dak dakkapel kan de sleepdakkapel ook in verschillende uitvoeringen geleverd worden. Zo heb je de keuze uit een houten dakkapel, kunststof dakkapel of een polyester dakkapel schuin dak.

Niet op elk dak kan een pannendak dakkapel geplaatst worden. Dat heeft te maken met de minimale hellingshoek, deze hoek is nodig omdat er anders lekkage op kan treden.

Voordelen pannendak dakkapel

Het pannendak dakkapel heeft niet veel meer voordelen dan plat dak dakkapellen, maar dat betekent niet dat ze helemaal geen voordelen hebben:

  • Ruimtewinst: door het plaatsen van een schuin dak dakkapel heb je meer beloopbare ruimtewinst in je huis.
  • Esthetisch: de schuine dakkapel draagt bij aan een esthetisch geheel aan het huis en is echt een eenheid met de woning.
  • Afvoer: door het schuine dak blijft er nooit regenwater op het dak liggen. Ook bladeren, takken en andere troep valt zo naar beneden.
  • Levensduur: dakkapellen met schuin dak hebben een langere levensduur dan andere dakkapellen. Een schuin dak dakkapel gaat makkelijk 80 jaar mee.
Dakkapel met sleepdak laten plaatsen?
Wij brengen je in contact met ervaren dakkapel installateurs. Ontvang kosteloos offertes en ontdek wat het kost om een dakkapel met sleepdak te laten plaatsen. Vergelijk de prijzen!
arrow Vergelijk dakkapel prijzen

Pannendak dakkapellen zorgen voor evenveel ruimtewinst op zolder

De ruimtewinst van een pannendak dakkapel, schuin dak of sleepdakkapel is gelijk aan dat van een platdak dakkapel. Voor een sleepdakkapel betaal je wel meer dan voor een platdak dakkapellen. Dit komt doordat de productie moeilijker is dan voor een prefab of traditionele dakkapel.

Wordt uw woning meer waard wanneer u kiest voor een dakkapel met een hellend dak?

Voor een schuin dak dakkapel betaal je ook meer omdat de waarde van het huis met een sleepdakkapel hoger wordt dan met een platdak dakkapel.

Pannendak dakkapellen zijn niet vergunningsvrij te plaatsen

Voor het plaatsen van een pannendak, dakkapel of schuin dak is er altijd een vergunning voor de dakkapel nodig. Informeer hiervoor altijd bij je eigen gemeente. Je kunt met een sleepdakkapel zelf altijd de hoogte en breedte bepalen, hierin kun je dus eventueel nog aanpassingen doen.

Dakkapel met sleepdak: gratis offertes

Wil je profiteren van de voordelen van een dakkapel met sleepdak? Vraag dan offertes aan via onderstaand formulier en vergelijk de prijzen. Zo vind je de beste deal voor jouw nieuwe dakkapel!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Gewenste breedte

2*. Gewenst materiaal

3*. Gewenste model dakkapel

4*. Is de woning in bezit?

5. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes