Inloopdouche Kosten | Wat kun je verwachten?

Een inloopdouche is een luxueuze en functionele toevoeging aan elke badkamer. Voordat je begint met het plannen van de installatie is het belangrijk om een idee te hebben van de mogelijke kosten en wat deze kosten kan beïnvloeden!

inloopdouche kosten

Inloopdouche badkamer kosten

Het laten plaatsen van een inloopdouche kost je gemiddeld tussen de € 600 en € 1.900. De hoogte van de kosten is onder andere afhankelijk van eventuele sloopwerkzaamheden en de gekozen afwerking. Als je de inloopdouche zelf plaatst kun je op deze kosten besparen.

Er zijn een aantal optionele onderdelen die de prijs flink op kunnen drijven. Zo zal het toevoegen van een ingebouwd zitje of een badlift voor een aanzienlijk hoger bedrag zorgen. We zetten alle kostenposten voor je op een rij!

Sloopwerkzaamheden oude douchebak

Voordat een nieuwe inloopdouche geplaatst kan worden moeten er waarschijnlijk eerst sloopwerkzaamheden worden uitgevoerd.

Qua materiaalkosten betaal je voor deze klus gemiddeld € 200 tot € 500, terwijl er voor de arbeidskosten gemiddeld € 250 tot € 500 worden gerekend. Je kunt op deze kosten besparen door het sloopwerk volledig of gedeeltelijk zelf te doen.

Afwerking douchewand met gemetselde muur

Na de sloopwerkzaamheden kan het voorkomen dat de vrijgekomen muren opnieuw netjes gemaakt moeten worden. Als je ervoor hebt gekozen om de ruimte niet opnieuw te betegelen worden bijvoorbeeld verouderde kitranden verwijderd en gaten van oude schroeven opgevuld.

De materiaalkosten van het afwerking van de muur liggen vaak rond de € 50 tot € 100. Qua arbeidskosten ben je ongeveer € 100 tot € 250 kwijt. Deze kosten worden niet altijd gemaakt.

Prijs monteren kranen en douchescherm

Het monteren van een thermostaatkraan en douchescherm is vaak relatief eenvoudig. Vanzelfsprekend zijn kranen verkrijgbaar in allerlei prijsklassen, dat kun je zo duur en luxe maken als je zelf wil.

Precies om die reden lopen de prijzen voor de materialen behoorlijk uiteen. Voor kranen en schermen liggen de prijzen gemiddeld tussen de € 200 en € 1.500, terwijl je voor arbeid ongeveer € 75 tot € 200 betaalt.

Ventilatiekosten

Om vochtproblemen en schimmelvorming te voorkomen is het van belang dat er voldoende ventilatie plaatsvindt in de badkamer. Je kunt daarbij denken aan ventilatieroosters of een centraal ventilatiesysteem.

Voor de ventilatie kun je qua materialen rekenen op een bedrag van € 160 tot € 600 en voor de arbeid € 50 tot € 300.

Benieuwd naar de kosten van een inloopdouche?
Wij brengen je in contact met ervaren specialisten. Zij werken een offerte op maat uit op basis van jouw wensen. Vergelijk offertes en bespaar!
arrow Vergelijk gratis offertes

Soorten inloopdouches

Er zijn verschillende soorten inloopdouches verkrijgbaar, elke soort heeft zijn eigen prijskaartje. Zo is een open inloopdouche vaak wat goedkoper dan een inloopdouche met een glazen of betegelde wand.

Open inloopdouche

We beginnen met de meest eenvoudige soort inloopdouche. Deze douche heeft geen deuren, wanden of douchegordijnen. De douchezone is direct toegankelijk zonder obstakels.

Deze standaard inloopdouche is over het algemeen het goedkoopst.

Inloopdouche met glazen wanden

In dit type inloopdouche wordt gebruik gemaakt van glazen wanden om de douchezone af te bakenen en spatwater te voorkomen. Dit zorgt voor een open gevoel terwijl de rest van de badkamer droog blijft.

Inloopdouche met glazen deur

In plaats van volledig open te zijn, heeft dit type inloopdouche een glazen deur om de douchezone af te sluiten. Dit kan handig zijn om spatten te verminderen en warmte vast te houden.

Afhankelijk van de kwaliteit en de afmetingen van het glas kan de prijs van de beglazing behoorlijk oplopen.

inloopdouche kosten

Inloopdouche met tegels

Sommige inloopdouches hebben geen glazen wanden, maar worden afgebakend door tegelwerk. Dit kan een naadloze overgang creëren tussen de douchevloer en de rest van de badkamer.

Eenvoudig tegelwerk is over het algemeen wat goedkoper dan kleine tegels in een ingewikkeld legpatroon.

Inloopdouche met natuurlijke elementen

Sommige inloopdouches worden ontworpen met natuurlijke elementen. Je kunt hierbij denken aan stenen of hout om een rustieke of spa sfeer te creëren.

Inloopdouche met zitbank

Deze inloopdouche moet ruim genoeg zijn om een zitbank of stoel te bevatten. Zo voeg je extra comfort toe aan de doucheruimte.

Het voordeel van deze inloopdouche is dat hij geschikt is voor mensen met mobiliteitsproblematiek, maar het zitgedeelte is helaas wel van grote invloed op de uiteindelijke prijs.

Extra luxe opties

Als extra optie kun je ook nog licht en geluid laten integreren in de douche. Dit kan zorgen voor een verrijkende en ontspannende douche-ervaring. Dit kan worden gecreëerd met een ingebouwde ledverlichting en met instelbare kleurtemperaturen.

Ook waterdichte luidsprekers kunnen in de douche geïnstalleerd worden, zodat jij muziek naar jouw keuze kan luisteren in de douche!

Waar moet je opletten qua kosten?

Prijzen voor het aanschaffen en laten maken van een inloopdouche kunnen behoorlijk variëren.

Hieronder lees je verschillende factoren die deze douche kosten kunnen beïnvloeden.

Afmetingen en complexiteit nieuwe douche

Een grotere inloopdouche zal meer kosten met zich meebrengen. Niet alleen vanwege de extra materialen die nodig zijn, maar ook vanwege de arbeidskosten voor de installatie. Een complexer ontwerp inloopdouche met speciale functies, zoals stoomdouches of ingebouwde bankjes zal de kosten fors verhogen.

Bovendien is het bij een badkamerverbouwing vaak zo dat je onverwacht meer kosten moet maken. Het is daarom goed om een reserve achter de hand te houden.

Materialen: Goedkoop, luxe of een glazen wand?

De keuze van materialen voor je inloopdouche zal aanzienlijk bijdragen aan de kosten. Tegels, een glazen douchewand, natuursteen of andere hoogwaardige materialen zullen de prijs verhogen.

Ook de kwaliteit van de douchekoppen, afvoeren en andere zaken zal invloed hebben op de totale kosten.

Douchecabine plaatsen: installatie

De arbeidskosten voor de installatie van een inloopdouche variëren afhankelijk van de locatie, de complexiteit van het werk en de aannemer die je inhuurt.

Zorg voor een gedetailleerde offerte en bespreek de arbeidskosten vooraf met de aannemer.

Extra opties voor de inloopdouche

Verder zijn de kosten voor de inloopdouche plaatsen afhankelijk van voor welke extra opties je kiest. Zo kun je bijvoorbeeld denken aan thermostaatkranen, hoekbaden, verlichting, stoomfuncties of ingebouwde opbergmogelijkheden.

Om deze reden is het aan te raden om verschillende offertes aan te vragen van een inloopdouche die voldoet aan jouw eisen. Zo kun je de kosten van de badkamer vooraf in kaart brengen.

Inloopdouche maakt je badkamer compleet

Omdat een inloopdouche een geïntegreerd onderdeel is van je badkamer kan het voelen alsof het je badkamer compleet maakt. Je huidige tegelvloer in de badkamer wordt namelijk doorgetrokken naar de inloopdouche. Een inloopdouche heeft dan ook geen opstapje.

Je kunt voor jezelf de afweging maken of een inloopdouche je fijn lijkt, of dat je liever een douchecabine of douchebak in je badkamer wil hebben. Een douchebak bestaat uit meer materialen en is daardoor vaak wat duurder.

Wat is goedkoper: een inloopdouche of een douchecabine?

Op deze vraag is geen eenduidig antwoord te geven. De prijs is uiteindelijk afhankelijk van de gekozen materialen voor de inloopdouche of douchecabine.

Zo kun je bij een douchecabine gaan voor een simpel ontwerp en goedkope materialen, maar je kunt ook kiezen voor een luxere en complexere variant. Wanneer je een luxere douchecabine kiest, kan deze goedkoper zijn dan een simpele inloopdouche.

Ontdek de kosten van een inloopdouche

Een inloopdouche biedt vele voordelen. Wil je profiteren van deze voordelen en ben je benieuwd wat de kosten zijn? Vul dan onderstaand formulier in, ontvang meerdere offertes en vergelijk de kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat zou je graag willen?
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes