Dakisolatie kosten | Ontdek wat dakisolatie kost

Dakisolatie is altijd een goede oplossing. Maar wat kost dat nu eigenlijk? En kun je op de kosten besparen door zelf wat te doen? Je hebt de investering meestal al in een paar jaar terugverdiend!

dakisolatie wordt aangebracht

Wat kost dakisolatie per m²?

Een indicatie van de totale dakisolatie kosten per m² ligt tussen de € 80 en € 110. Deze dakisolatie prijzen zijn inclusief arbeidsloon en BTW. De precieze prijzen van de dakisolatie liggen aan het gebruikte materiaal, het oppervlakte van het dak en welke methode wordt gebruikt voor het isoleren.

Wat kost een gemiddelde dakisolatie

Als je totale dakoppervlakte 100 m² is, dan kun je dus een kosten indicatie aanhouden die ongeveer tussen de € 8.000,- en € 11.000,- ligt.

Bereken het met onze handige calculator:
[calculator product=”isolatie” isolatie=”dak”]

Prijzen uit de praktijk als je het dak laat isoleren

DakisolatieOppKostenBesparing gasBesparing €Terugverdientijd
Rijwoning45 m²€ 4.275225 m3/ jaar€ 292,50/ jaar14
Hoekwoning45 m²€ 4.275225 m3/ jaar€ 292,50/ jaar14
2 onder 1 kap65 m²€ 6.175325 m3/ jaar€ 422,50/ jaar14
Vrijstaand klein80 m²€ 7.600400 m3/ jaar€ 520/ jaar14
Vrijstaand groot140 m²€ 13.300700 m3/ jaar€ 910/ jaar14

Wat kost een plat dak isoleren

Hoewel de exacte kosten voor plat dak isolatie per situatie kunnen verschillen kun je voor het laten isoleren van een plat dak rekenen op een bedrag tussen de €5.000 en €7.000.

De precieze hoogte van het prijskaartje is vanzelfsprekend afhankelijk van onder andere de bestaande dakbedekking en de afmetingen en de staat van het huidige plat dak. Ook zal een garagedak isoleren goedkoper zijn dan het dak van je huis. In sommige gevallen is nieuwe dakbedekking vereist. Ook de manier van het platte dak isoleren heeft een effect op de prijs. Een koud dak zal goedkoper uitvallen dan een warm dak.

Wat kost een schuin dak isoleren

Een schuin dak isoleren is vaak arbeidsintensiever dan een plat dak isoleren. Hierdoor zullen de gemiddelde kosten ook hoger uitvallen. Voor een schuin dak via de binnenzijde isoleren moet je rekening houden met € 80 tot € 100 per vierkante meter. Wanneer je via de buitenzijde laat isoleren, zullen de kosten ongeveer € 90 tot € 110 per vierkante meter zijn. Ook hier zal het gekozen materiaal een grote invloed hebben op de uiteindelijke prijs.

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met isolatie-experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk isolatie offertes

Goedkoper door het zelf te doen

Hoe hoog de kosten uiteindelijk worden hangt af van de grootte van het oppervlak dat geïsoleerd moet worden. Stel nu dat je het dak van een rijtjeswoning met een dak van een gemiddelde oppervlakte wil gaan isoleren. Als je zelf materiaal koopt ben je waarschijnlijk nog geen € 4.500 kwijt aan de complete dakisolatie, waardoor de terugverdientijd van de isolatie redelijk kort is.

dak isoleren aan de buitenzijde

Welke manieren van isolatie voor dak

Totaal zijn er 3 manieren van dakisolatie. Je wilt natuurlijk warmteverlies via het dak zo effectief mogelijk tegengaan. Dit kan je onder andere doen door:

1) Een schuin dak vanaf binnen isoleren. Dit kan door goede isolatie aan de binnenkant te plaatsen (doe de dakisolatie als zelf klus)
2) Het schuine dak vanaf buiten isoleren. Bijvoorbeeld met nieuwe dakplaten of EPS onder de pannen spuiten. Dit is de zogenoemde warm dak dakisolatie.
3) Zoldervloerisolatie Hierbij isoleer je niet het schuine dak maar de zoldervloer. Er blijft dus een deel koud in je huis.

Vergelijk dakisolatie kosten

Om de kosten zo laag mogelijk te houden is het slim om prijzen op te vragen bij een (groot) aantal dakisolatiebedrijven uit de buurt. Als je dakisolatie offertes vergelijkt zie je enorme prijsverschillen tussen de bedrijven. De gemiddelde prijzen zijn een richtlijn, maar de praktijk kan daar behoorlijk van afwijken.

Vraag vooraf of het isolatiebedrijf de verschillende kostenposten kan specificeren, zodat je precies weet welke kosten voor welk onderdeel gevraagd worden. Op die manier kun je dakisolatiebedrijven pas echt goed vergelijken! Ook kan het goedkoper zijn om meer mee te nemen in de verbouwing, omdat je dan bijvoorbeeld voorrijkosten en reiskosten maar een enkele keer hoeft te betalen voor meerdere klussen.

Hoeveel subsidie krijg je voor dakisolatie

Daarnaast kan isolatie ook fiscaal aftrekbaar zijn. Dit betekent dat in sommige gevallen de isolatie aftrekbaar is van belastingen. Ook kom je soms in aanmerking voor subsidies wanneer je dakisolatie laat aanbrengen. Dit is vaak vanuit de ISDE subsidie, waarbij je dakisolatie en andere duurzame maatregelen kunt subsidiëren. Er kunnen ook lokale regelingen zijn vanuit je provincie of gemeente.

Soms is het echter beter om voor nieuwe dakplaten te kiezen in plaats van de binnenzijde te isoleren. Dit kan het geval zijn wanneer je dakbedekking compleet vervangen moet worden of er aan het dakbeschot gewerkt moet worden.

Hoeveel bespaar je met dakisolatie

Door beter te isoleren kun je veel besparen op je energierekening. Als het minder energie kost om je huis te verwarmen, hoef je natuurlijk minder te stoken! Je bespaart al snel honderden euro’s per jaar. De terugverdientijd van dakisolatie ligt gemiddeld op 13 jaar.

Hoge stookkosten door een slecht geïsoleerd dak

Warme lucht stijgt van nature op en bij een slecht geïsoleerd dak verlies je onnodig veel warmte en lopen je stookkosten vanzelfsprekend op. Dakisolatie laten plaatsen of het aanbrengen van dakisolatieplaten door een dakdekker is de beste oplossing. Zo kun je voor zo weinig mogelijk geld de beste dakisolatie krijgen voor het nieuwe of bestaande dak van je woning.

Wat is een goede Rd-waarde

De Rd-waarde geeft aan wat de warmteweerstand van het aangebrachte isolatiemateriaal. Hoe hoger deze waarde ligt, hoe beter de isolatie is. Je wilt voor een minimale Rd-waarde van 3,5 gaan, niet alleen omdat je dan verzekerd bent van een goede isolatie. Dit is vaak ook de minimale isolatiewaarde waarvoor je subsidies kan krijgen. Door de beste dakisolatie te kiezen, bespaar je uiteindelijk dus veel meer.

Woning laten isoleren: gratis offertes!

Wil je jouw woning optimaal isoleren en ventileren? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde isolatie-experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Hoe wil je het dak laten isoleren?
2*. Wat is de dakhelling?
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes