Offertes dakisolatie | Ontdek dakisolatie voor jou woning

Een goed geïsoleerd dak is van groot belang voor een comfortabel en energiezuinig huis. Dakisolatie helpt om warmteverlies te voorkomen, waardoor het belangrijk is om meerdere offertes dakisolatie te vergelijken.

Offertes dakisolatie

Geïsoleerd dak

Een goed geïsoleerd dak is een investering die zowel het comfort in je huis verbetert als energiebesparingen opleveren. Maar wat kost een dakisolatie? Om zeker te weten dat je de juiste keuze gaat maken voor jouw specifieke situatie, is het verstandig om meerdere offertes dakisolatie aan te vragen. Daarnaast zijn er verschillende punten om p te letten. Enkele belangrijke onderdelen waar je op moet letten bij de aanschaf van een geïsoleerd dak zijn:

 • Warmte efficiëntie: bij het dak isoleren voorkom je warmteverlies door het dak, waardoor je energie kunt besparen en de warmte in huis beter kunt vasthouden. Het helpt ook om temperatuurschommelingen te verminderen, waardoor je een gelijkmatige binnentemperatuur krijgt. Hierdoor heb je een hoger wooncomfort.
 • Kostenbesparing: met een goed geïsoleerd dak kun je besparen op je energierekening, omdat je minder afhankelijk bent van verwarming en koeling. Het isoleren van je dak is een investering die zichzelf op de lange termijn terugverdient door de lagere energierekening.
 • Geluidsisolatie: naast warmte isolatie heeft goede dakisolatie ook geluidsisolerende eigenschappen. Het vermindert geluidsoverlast van buitenaf, zoals verkeer, regen of hagel.
 • Milieuvriendelijkheid: een geïsoleerd dak draagt bij aan een duurzamere leefomgeving. Door energie-efficiëntie te verbeteren, vermindert dakisolatie de uitstoot van broeikasgassen en helpt het klimaatverandering te verminderen.
 • Bescherming tegen vocht: dakisolatie speelt ook een rol bij het voorkomen van vochtproblemen, zoals condensatie en schimmelvorming. Het maakt een blokkade tegen vocht dat van buitenaf kan doordringen. Het dak laten isoleren draagt dus ook bij aan het behoud van je dakconstructie.
 • Verhoogde waarde van het huis: een goed geïsoleerd dak kan de waarde van je huis verhogen. Potentiële kopers zijn vaak in staat meer te betalen voor een woning met een energiezuinig dak.

Dak laten isoleren

Het plaatsen van dakisolatie brengt dus verschillende voordelen met zich mee, waaronder het creëren van een beter binnenklimaat en een beter wooncomfort, besparen op je energiekosten en het verhogen van de waarde van je huis.

Dakisolatie aanbrengen, zelf doen of een bedrijf inschakelen?

Het aanbrengen van dakisolatie kan een uitdagende taak zijn. De keuze om het zelf te doen of een bedrijf in te schakelen hangt af van enkele factoren. De kennis en ervaring die je hebt met doe-het-zelfprojecten, de tijd die je ter beschikking hebt en het type dak dat je hebt, zijn allemaal belangrijke onderdelen om rekening mee te houden. Vraag altijd offertes aan bij meerdere bedrijven om de beste prijs-kwaliteitverhouding te vinden. Overweeg ook de mogelijkheid van subsidies voor dakisolatie, deze kunnen de totale kosten aanzienlijk verlagen. 

Wat kost een dak isoleren per m2?

De kosten van dakisolatie per m2 kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren. Over het algemeen kunnen de kosten variëren van €20 tot €100 per m2. Deze prijzen zijn exclusief btw en inclusief installatie. Bij het berekenen van de totale kosten voor dakisolatie, houd dan rekening met de totale oppervlakte van uw dak. Voor een dakoppervlak van 80 m² komt dat neer op €1.600 tot €8.000.

Offertes op maat voor dakisolatie ontvangen?
Wij brengen je in contact met ervaren specialisten. Zij werken een offerte op maat uit op basis van jouw wensen. Vergelijk offertes en bespaar!
arrow Vergelijk isolatie prijzen

Professionals en offertes dakisolatie

Het is aan te raden om een professionele isolatie-expert in te schakelen om de beste isolatieoplossingen te bepalen die passen bij jouw daktype, budget en energiebehoeften. Bij hen kunnen vaak vrijblijvend offertes aangevraagd worden. Vergelijk offertes van verschillende bedrijven en installateurs om de beste keuze voor jou te maken.

Hellend dak

Het isoleren van een hellend dak is een goede manier om energieverlies te verminderen en het comfort in je huis te verbeteren. Er zijn verschillende isolatiemethoden en materialen om uit te kiezen. Enkele belangrijke punten om op ge letten zijn:

 • Isolatiematerialen: er zijn verschillende isolatiematerialen beschikbaar voor het isoleren van een hellend dak, zoals glaswol, steenwol, EPS-platen, PIR/PUR en cellulosevlokken. Elk materiaal heeft zijn eigen eigenschappen en isolatiewaarden, dus het is belangrijk om het juiste materiaal te kiezen op basis van isolatiebehoeften, budget en milieuvriendelijkheid.
 • Isolatiemethoden: er zijn twee hoofdmethoden voor het isoleren van een hellend dak: isolatie aan de binnenkant en isolatie aan de buitenkant.
 • Isolatie aan de binnenzijde: bij deze methode wordt het isolatiemateriaal aangebracht tussen de balken van het dak. Dit kan worden gedaan met isolatiedekens, isolatieplaten of isolatieschuim. Het is belangrijk om aandacht te besteden aan de juiste installatie om koudebruggen te voorkomen en een goede luchtdichtheid te houden.
 • Isolatie aan de buitenzijde: bij deze methode, ook wel bekend als een sarkingdak, wordt het isolatiemateriaal aangebracht bovenop het dakbeschot, onder de dakbedekking. Dit zorgt voor continue isolatie en voorkomt koudebruggen. Het is een goede optie bij renovaties of nieuwbouwprojecten, maar vraagt vaak om extra aanpassingen in de constructie.
 • Ventilatie en dampremmende laag: bij het isoleren van een hellend dak is het belangrijk om voldoende ventilatie en een dampremmende laag te voorzien. Ventilatie zorgt voor een fijn binnenklimaat en voorkomt vochtproblemen, terwijl een dampremmende laag de stroom van vocht van binnen naar buiten tegenhoudt.
 • Professionaliteit: het isoleren van een hellend dak kan ingewikkeld zijn, vooral bij specifieke dakconstructies en isolatiebehoeften. Het kan verstandig zijn om een professionele isolatiespecialist in te schakelen. Zij hebben de expertise en ervaring om de juiste isolatiemethoden en materialen te kiezen, rekening houdend met isolatiewaarden, luchtdichtheid en vochtbeheersing.

De voordelen van een dak isoleren

Het isoleren van een hellend dak heeft vele voordelen, waaronder energiebesparing, verbeterd comfort en verhoogde waarde van je woning. Het is een investering die op de lange termijn vele voordelen biedt. Zorg ervoor dat je een planning maakt en offertes verkrijgt van professionele isolatiebedrijven om de beste keuzes te maken en te zorgen voor een efficiënte en duurzame isolatie van je hellend dak. Wil je de optimale werking van de dakisolatie zo lang mogelijk houden? Overweeg dan ook na isoleren van het dak.

Schuin dak

Het isoleren van een schuin dak is een manier om energieverlies te verminderen en het comfort in je huis te verbeteren. Er zijn verschillende opties om rekening mee te houden bij het isoleren van een schuin dak. Enkele belangrijke onderdelen om rekening mee te houden zijn:

 • Isolatiematerialen: er zijn verschillende isolatiematerialen beschikbaar voor het isoleren van een schuin dak, zoals glaswol, steenwol, PIR/PUR-isolatieplaten, EPS-platen, cellulosevlokken en meer. Elk materiaal heeft zijn eigen isolatiewaarde, brandwerendheid, geluidsisolerende eigenschappen en kosten. Kies het isolatiemateriaal dat het beste past bij jouw specifieke behoeften en budget.
 • Plaatsing van isolatiemateriaal: bij het isoleren van een schuin dak kun je kiezen voor verschillende methoden, afhankelijk van de dakconstructie en de beschikbare ruimte.

Enkele opties voor de plaatsing zijn:

 • Tussen de kepers: bij deze methode wordt het isolatiemateriaal tussen de kepers geplaatst, dit zijn de houten balken die de dakconstructie vormen. Dit kan worden gedaan met behulp van isolatiedekens, isolatieplaten of isolatieschuim. Het is belangrijk om de isolatie goed aan te laten sluiten en om kieren en naden af te werken om warmtelekken te voorkomen.
 • Onder de kepers: in sommige gevallen kan het isolatiemateriaal onder de kepers worden geplaatst, wat voor meer ruimte zorgt en een dikkere isolatielaag. Dit kan nuttig zijn als je hogere isolatiewaarden wilt bereiken. Op deze manier dalen de stookkosten, wat bij kan dragen aan de vermindering van de grootste energieverspillers.
 • Buitenzijde van het dak: een andere optie is het isoleren van de buitenzijde van het dak, ook wel bekend als een warm dak. Hierbij wordt het isolatiemateriaal bovenop de dakbedekking geplaatst. Dit zorgt voor een continue isolatieschil zonder koudebruggen. Het kan grote aanpassingen aan de dakconstructie nodig hebben en het moet worden geïnstalleerd door ervaren professionals.
 • Luchtdichtheid en dampremmende laag: het is van groot belang om aandacht te besteden aan luchtdichtheid bij het isoleren van een schuin dak. Het afdichten van kieren, naden en doorvoeren helpt warmtelekken te voorkomen en zorgt voor een goede isolatie. Daarnaast moet er ook aandacht worden besteed aan de dampremmende laag, die voorkomt dat vocht van binnenuit in de isolatielaag terechtkomt.
 • Professionele installatie: het isoleren van een schuin dak kan lastig zijn, vooral als je te maken hebt met specifieke dakconstructies, zoals dakkapellen, dakramen of andere obstakels. Het is verstandig om een professioneel isolatiebedrijf in te schakelen met ervaring in het isoleren van schuine daken.

Gratis prijs offertes aanvragen voor het hoogste rendement

Daarnaast is het belangrijk om bij meerdere bedrijven dakisolatie offertes aan te vragen om er zeker van te zijn dat je de beste dakisolatie keus maakt voor jouw specifieke situatie. Zorg ervoor dat je een duidelijk beeld hebt van je isolatiebehoeften en verwachtingen. Houd rekening met de grootte en vorm van je dak, het soort isolatiemateriaal dat je wilt gebruiken en eventuele specifieke eisen of wensen die je hebt. 

Conclusie

Het isoleren van een dak is een waardevolle investering voor je huis. Het biedt vele voordelen, zoals energiebesparing, verbeterd comfort, geluidsisolatie en verhoogde waarde van je woning. Door de juiste isolatiematerialen- en methoden te kiezen, kun je genieten van een aangenaam binnenklimaat, lagere energiekosten en een duurzamere leefomgeving.

Professionele hulp

Bij het isoleren van een dak is het belangrijk om professionele hulp in te schakelen. Een ervaren isolatiespecialist kan je adviseren over de beste isolatieoplossingen die passen bij je daktype, budget en energiebehoeften. Ze kunnen ook zorgen voor een goede installatie, waarbij aandacht wordt besteed aan luchtdichtheid, dampremming en vochtbeheersing.

Meerdere offertes

Bovendien is het verstandig om offertes aan te vragen bij verschillende isolatiebedrijven. Op die manier kun je prijzen vergelijken, de beste deal vinden en ervoor zorgen dat het isolatieproces voldoet aan jouw specifieke eisen en wensen. Zorg dat je de offertes goed controleert om verscholen kosten te vermijden.

Een investering voor de lange termijn

Kortom, het isoleren van je dak is een slimme investering die op de lange termijn zal zorgen voor vele voordelen. Het biedt niet alleen directe voordelen, zoals een comfortabeler woonklimaat en lagere energiekosten, maar het draagt ook bij aan een duurzamere toekomst. Er zijn daarnaast nog andere methodes beschikbaar, zoals het isoleren van de zoldervloer om optimaal gebruik te maken van de voordelen van isolatie.

Veelgestelde vragen

Wat is de goedkoopste dakisolatie?

+
In de basis is EPS en dekens uit glaswol de goedkoopste optie, maar let ook op de kosten van de plaatsing.

Hoeveel besparing levert dakisolatie op?

+
Gemiddeld € 300 tot € 400 per jaar.

Wat kost een gemiddelde dakisolatie?

+
Dakisolatie kost ongeveer tussen de €80 en €140 per m2.

Hoe dik moet dakisolatie zijn 2024?

+
Ongeveer 12 centimeter, dit is berekend door de nodige lambda waarde van 0,032-0,036.

Offertes voor dakisolatie aanvragen

Vul onderstaand formulier in, geef je wensen door en ontvang offertes op maat voor dakisolatie. Zo kun je eenvoudig prijzen vergelijken van verschillende aanbieders in de buurt. Bespaar op jouw isolatie!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Hoe wil je het dak laten isoleren?

2*. Wat is de dakhelling?

3*. Omschrijving

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes