Prefab dakopbouw | Gemakkelijk je dak uitbreiden


Wil je extra ruimte creëren voor je woning? Dan kan een prefab dakopbouw wel eens een goede oplossing zijn. Wat is dit precies en waarom kun je nu het best voor een dergelijke dakopbouw kiezen? Ontdek alle informatie!

Prefab Dakopbouw

Prefab dakopbouw

Een prefab dakopbouw is een dakopbouw die vooraf al helemaal in elkaar gezet is. Alle materialen zijn al aan elkaar bevestigd, waarna het alleen nog op jouw dak geplaatst hoeft te worden. Hierdoor kun je veel tijd besparen. Een prefab dakopbouw is dus een snelle manier om een goede dak verhoging te realiseren.

Plat dak en schuin dak

Een prefab dakopbouw kan zowel op een plat dak als schuin dak geplaatst worden. Bij een plat dak kan de dakopbouw als extra verdieping dienen op je huidige dak. Veel gekozen opties voor schuine daken zijn het plaatsen van een dakkapel of een nokverhoging.

De voordelen

Wanneer je kiest voor een prefab dakopbouw profiteer je van verschillende voordelen. Zo is prefab in de meeste gevallen goedkoper dan een maatwerk dakopbouw. Doordat alles vooraf al in elkaar gezet is, zijn de werkzaamheden voor het plaatsen snel en relatief goedkoop uit te voeren. Een ander voordeel is dat je vaak zelf nog kunt bepalen wat de afwerking is. Hierdoor maak je jouw dak helemaal naar wens.

De nadelen

Naast de voordelen zijn er ook een aantal nadelen te benoemen. Zo staan de afmetingen van de dakopbouw vast en kun je deze niet afstemmen op de grootte van jouw dak. Bovendien heb je minder keuzevrijheid, niet alleen met de afmetingen, maar ook op het gebied van kleuren en materialen. Je moet kiezen uit de opbouwen die al gemaakt zijn.

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met dak experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk dak offertes

Mogelijkheden bij een prefab constructie

Voordat je een prefab dakopbouw kunt laten plaatsen, is het belangrijk dat je weet waar je allemaal op moet letten en wat de mogelijkheden zijn. Je moet er namelijk voor zorgen dat de dakopbouw volledig bij jouw woning past en ook aan je wensen voldoet. Je hebt dan ook de keuze uit verschillende soorten mogelijkheden.

De afmetingen

Bij een prefab dakopbouw heb je te maken met standaard afmetingen. Deze worden niet speciaal gemaakt voor jouw woning. Daarom is het van belang dat je van tevoren bepaalt wat de juiste afmetingen zijn voor je dak, en daar de dakopbouw op uitzoekt. Heb je te maken met afwijkende afmetingen en specifieke wensen? Dan kun je de dakopbouw beter op maat laten maken en niet de keuze maken voor prefab.

Casco dakopbouw of totaalafwerking

Een andere factor om in het achterhoofd te houden is de afwerking van de prefab dakopbouw. Je kunt ervoor kiezen om de dakopbouw casco te laten opleveren. Dit betekent dat alleen de buitenkant volledig afgewerkt is. Bij de afwerking aan de binnenkant heb je dus de volledige vrijheid om dit zelf in te richten. Een totaalafwerking is daarnaast ook mogelijk, waarbij zowel de binnen- als de buitenkant volledig afgewerkt zijn.

Nokverhoging

Heb je een woning met een lage nok, waardoor een dakkapel niet voldoende stahoogte biedt? Een dakopbouw met nokverhoging is dan een goede oplossing. Je kan voor een enkele of dubbele nokverhoging kiezen afhankelijk van jouw wensen.

Opbouw garage voor extra ruimte eerste verdieping

Wist je dat het ook mogelijk is om op een garage met een plat dak een prefab dakopbouw te plaatsen? Zo kun je de eerste verdieping verlengen en meer ruimte creëren. Je kunt deze nieuwe ruimte bijvoorbeeld gebruiken voor extra kamers of juist als opslagruimte.

Door een verdieping op een garage plaatsen verlies je bovendien geen tuinruimte.

Hoeveel kost een prefab dakopbouw?

De prijs van een prefab dakopbouw ligt doorgaans lager dan wanneer je een dakopbouw op maat laat maken. De exacte prijs is echter afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan het type prefab dakopbouw dat je kiest, de materialen en de afmetingen.

Ook speelt het uurtarief van de specialist die de dakopbouw gaat plaatsen een rol. Het voordeel is hierbij wel dat het installeren van een prefab dakopbouw vaak een stuk makkelijker is en daardoor minder tijd in beslag neemt. Deze is namelijk al volledig af is, waardoor de kosten voor plaatsing ook lager zullen uitvallen.

Kosten voor de afwerking

Bij een prefab dakopbouw moet je ook nog rekening houden met de kosten voor de afwerking. Wanneer je hebt gekozen voor een casco oplevering moet je de afwerking aan de binnenkant namelijk nog zelf doen. Denk hierbij aan het aanbrengen van goede dakisolatie en een strakke afwerking in de rest ruimte.

Dakopbouw laten plaatsen

Wanneer je de prefab dakopbouw op jouw dakconstructie wilt plaatsen, is het aan te raden om hiervoor een professional in te schakelen. De volledige constructie wordt namelijk gemaakt in de fabriek, waarna deze aan huis geleverd wordt en direct geplaatst kan worden. Een specialist heeft hiervoor alle gereedschappen en vakkennis in huis, waardoor de werkzaamheden efficiënt verlopen en je profiteert van goede kwaliteit. Binnen een korte tijd geniet jij al van een nieuw prefab dak.

Veilige plaatsing

Daarnaast kan een specialist alles veilig laten verlopen. De prefab dakopbouw wordt met speciale machines naar boven gebracht, waarna deze alleen nog bevestigd hoeft te worden. Gevaarlijke situaties zullen daarom niet voorkomen. Als je de werkzaamheden zelf uitvoert, kan het zijn dat je de veiligheidsvoorschriften niet goed voor ogen hebt, waardoor je onnodig vele gevaren op kunt leveren.

Professional inschakelen voor de uitbouw van het dak

Schakel een ervaren professional in voor het plaatsen van jouw prefab dakopbouw en voordat je het weet heb jij een mooie uitbouw op het dak met extra ruimte en wooncomfort. Het is aan te raden om meerdere offertes aan te vragen bij specialisten in de buurt. Zo kun je direct advies vragen en krijg je een goed beeld van de gemiddelde prijzen. Vraag naar de mogelijkheden!

Nieuw dak: gratis offertes!

Wil je jouw dak verbouwen? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde dak experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Is de woning in bezit?

2*. Omschrijving

3. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes