Prefab schoorsteen l Waarom de schoorsteen vernieuwen?

Een prefab schoorsteen is binnen een dag te plaatsen en vaak goedkoper dan een traditionele schoorsteen. Bovendien hoef je geen grote steiger op het dak te hebben.

prefab schoorsteen in gebruik

Nieuwe schoorsteen laten plaatsen

Een schoorsteen kan niet goed meer zijn vanwege de constructie, voegwerk of hij kan gewoon niet mooi meer zijn en niet de moeite waard zijn om nog te herstellen. We hebben het dan niet over iets wat grondig de schoorsteen vegen overbodig kan maken, maar echt over een hele slechte staat van de schoorsteen. Op zo’n moment kun je de opties overwegen en dan kun je kiezen uit een traditioneel opgebouwde (opgemetselde) schoorsteen in het werk of een prefab schoorsteen. Wel moet je dan eerst de oude slechte schoorsteen laten verwijderen.

Schoorsteen vervangen in een prefab exemplaar

Voor het uiterlijk van een nieuwe schoorsteen maakt het niet veel uit of je kiest voor een traditionele of een prefab schoorsteen want als de schoorsteen eenmaal staat zie je het verschil niet. Dat is ook zo bij de schoorsteen renoveren.

Wat weegt de prefab schoorsteen?

Een groot voordeel van de prefab schoorsteen is dat deze een stuk lichter is dan de gemetselde schoorsteen. Een traditioneel gemetselde schoorsteen kan tot wel 2.000 kilo wegen, terwijl een prefab schoorsteen meestal tussen de 200 en 300 kilo weegt. Niet alleen zorgt dit ervoor dat het makkelijker is om een prefab schoorsteen te plaatsen, ook zal de dakconstructie vaak niet hoeven worden versterkt. Dit scheelt uiteindelijk in de prefab schoorsteen kosten.

Wat kost een prefab schoorsteen?

De kosten prefab schoorsteen liggen gemiddeld tussen € 1.000 en € 3.500, inclusief BTW en montagekosten. Dit is voor een standaard prefab schoorsteen. Mocht je ervoor kiezen om toch een variatie op de prefab schoorsteen te plaatsen, dan kost dit extra. Er zijn verschillende modellen en materialen om uit te kiezen. Zo kun je ervoor zorgen dat je schoorsteen precies op je dak aansluit en de uitstraling heeft die je wilt.

Benieuwd naar de kosten van een schoorsteenrenovatie?
Wij brengen je in contact met ervaren dakwerkers uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse en renoveren de schoorsteen, en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk schoorsteen prijzen

Let op exclusieve prijs

Vaak worden de prijzen exclusief BTW aangegeven als je gaat zoeken naar de prefab schoorsteen kosten. Hierdoor kan de prijs verrassend laag lijken, maar zal er uiteindelijk nog 21% BTW bij worden geteld. Door offertes te vergelijken kun je niet alleen makkelijk zien wat de complete prijs zal zijn, maar ook of hier arbeidskosten en mogelijk maatwerk bij inbegrepen zit.

prefab schoorsteen op dak

Welke materialen kiezen voor prefab schoorsteen

Er zijn veel mogelijkheden om uit te kiezen bij een prefab schoorsteen. De standaard gemetselde schoorsteen is vaak maatwerk en niet als prefab variant te kopen. Daarentegen zijn er veel alternatieven, die niet alleen een lange levensduur hebben, maar soms ook nog eens niet te onderscheiden zijn van de bekende gemetselde schoorsteen!

Prefab schoorsteen steenstrips

Een aannemer die ik sprak was bezig met een nieuw soort schoorstenen te plaatsen. Schoorstenen die geen stenen hadden maar kunststeen, zeg maar een soort steenstrips. Steenstrips worden veel gebruikt ter decoratie en omdat het helemaal niet duur is. Het is bovendien eenvoudig te plaatsen en daarom een goede reden om ook een soort steenstrip voor de schoorsteen te laten maken. En zonder nu direct deze optie weg te strepen schijnt het er wel echt redelijk mooi uit te zien.

Dat wil zeggen dat je vanaf straat niet kunt zien dat het een ‘nep-schoorsteen’ is. Kunststeen zou bovendien misschien wel langer mee kunnen gaan dan echte steen, omdat het minder wordt aangetast. En wat maakt het eigenlijk ook uit waar je schoorsteen van gemaakt is. Niemand let heel nauwkeurig op een schoorsteen. Als de kunststeen een beetje dezelfde soort steen en kleur van het huis is, zou ik het een uitstekend alternatief vinden.

Prefab schoorsteen aluminium

Een aluminium prefab schoorsteen is een lichtgewicht keuze die makkelijk te verwerken is. Ook is het een redelijk flexibel soort metaal, waardoor het goed tegen windstoten kan. Het zal niet snel roesten, ook niet in erg natte periodes zoals de herfst of met stormen. Hierdoor is het een veelgebruikt materiaal voor een prefab schoorsteen.

RVS prefab schoorsteen

RVS is, in tegenstelling tot aluminium, een stuk zwaarder. Dit zorgt ervoor dat sommige dakconstructies alsnog versterkt moeten worden voor je een RVS prefab schoorsteen kiest. Je krijgt hier wel een erg sterke schoorsteen voor terug, die bijna niet zal roesten.

Sierpleister voor prefab schoorsteen

Een andere afwerking voor de schoorsteen is sierpleister of ander soort stucwerk. Dit is niet net zo sterk als de andere mogelijke materialen, maar geeft wel een unieke afwerking die precies kan worden aangepast op jouw smaak.

Schoorsteen renoveren: gratis offertes

Van plan om de schoorsteen te renoveren? Vul ons formulier in en ervaren dakwerkers nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou schoorsteen renovatie kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor dakafwerking is er nodig?
2*. Geschatte m²
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes