Dakcheck zonnepanelen Google Maps | Een nieuwe optie op de markt

Met de dakcheck voor zonnepanelen van Google Maps krijg je indicatie van het effect van zonnepanelen op je dak en hoeveel deze zonnepanelen gaan opleveren. Ontdek de informatie over deze dakscan in dit artikel!


 

Google Sunroof

Online dakcheck voor zonnepanelen via Google Maps

Je kunt via Google Maps een dakcheck laten doen (Google Sunroof), om te bepalen of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel je hiermee kunt gaan besparen. Bovendien wordt er ingeschat hoeveel zonne-energie het jou zal opbrengen.

Google geeft advies over zonnepanelen aan de hand van hun eigen geografische data. Je geeft je adres en jaarlijkse energieverbruik door en via dezelfde gegevens van Google Maps kom je vervolgens je mogelijke jaarlijkse rendement te weten wanneer je zonnepanelen kiest. 

solar roof google

Verschillende data voor de dakscan

Er wordt ook naar data over bijvoorbeeld weersomstandigheden, de vorm van het dak en de hellingshoek van jouw woning gekeken. Er wordt zelfs gekeken naar mogelijke schaduw veroorzaakt door omliggende bomen of gebouwen. Hiervoor maakt Google gebruik van Google Earth. Uit al deze informatie komt dan uiteindelijk een zeer exacte schatting van hoe geschikt jouw dak is voor de installatie van zonnepanelen.

Hoe werkt de berekening?

Bij elke dakscan wordt uitgegaan van dezelfde standaard berekening. Er wordt berekend hoeveel energie de zonnepanelen opbrengen en wat dan de besparing op energiekosten is. Toch zal de daadwerkelijke opbrengst niet helemaal overeenkomen met de berekening. Het weer, de plaatsing van de zonnepanelen en het aantal en soort panelen maken namelijk allemaal verschil.

Benieuwd naar de kosten van zonnepanelen?
We brengen je in contact met ervaren zonnepaneel installateurs uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse alles opmeten en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk zonnepaneel prijzen

Nauwkeurigheid

Google gaat bij het berekenen uit van standaard zonnepanelen die een goed rendement hebben. Wanneer jij zelf voor andere zonnepanelen kiest kan het resultaat uiteindelijk afwijken. Ook de opstelling die je voor de zonnepanelen kiest maakt een verschil.

Hierdoor ben je met zonnepanelen dakcheck van Google Maps minder zeker dan wanneer je zo’n check ter plaatse laat uitvoeren door een ervaren zonnepanelen installateur. Zij kunnen namelijk een stuk nauwkeuriger te werk gaan, doordat ze het dak met hun eigen ogen bekijken. Hierdoor kan zelfs met de kleinste schoorsteenpijp rekening worden gehouden bij het plaatsen van de zonnepanelen.

google solar roof

Persoonlijk zonne-energie advies

Ook kan er op deze manier volledig persoonlijk advies worden gegeven, op basis van jouw eigen situatie en wensen. Zo kunnen installateurs bijvoorbeeld precies berekenen hoeveel zonnepanelen je nodig hebt om je energieverbruik te dekken. Daarnaast kan er ter plaatse direct worden gekeken of jouw dak geschikt is om zonnepanelen te dragen. Dit kan via online dakchecks niet.

Veelgestelde vragen

Hoe ligt mijn dak voor zonnepanelen?

+
De ligging en oriëntatie van je dak spelen een belangrijke rol in de werking van je zonnepanelen. In Nederland is het ideaal als je dak naar het zuiden gericht is, omdat dat de meeste zonuren oplevert. Maar een dak dat naar het oosten of het westen gericht is, kan ook nog steeds zorgen voor een goede opbrengst. Hoe je dak ligt voor zonnepanelen is na te kijken via verschillende hulpmiddelen zoals Google Maps.

Wat is zonatlas?

+
Er zijn online hulpmiddelen beschikbaar, zoals de zonnekaart of zonatlas, die je kunnen helpen inzicht te krijgen in hoe geschikt jouw dak is voor zonnepanelen. Deze hulpmiddelen maken gebruik van hoogtedata, weerdata en berekeningen van de intensiteit van de zonnestraling om de beste werking van de zonnepanelen van je dak te bepalen.

Hoeveel zonnepanelen kan ik kwijt op mijn dak?

+
Het aantal zonnepanelen dat je op je dak kunt plaatsen, hangt af van verschillende onderdelen, zoals het dakoppervlak, de aanwezigheid van andere objecten en de helling en oriëntatie. Met behulp van online programma’s zoals Google Maps en Zonnekaart kun je een beeld krijgen van hoeveel zonnepanelen er op je dak passen. Het is wel aan te raden om een professionele dakscan te laten uitvoeren voor een goede bepaling van hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Dakhelling
2*. Aantal zonnepanelen
3*. Uitvoermoment
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes