Zonnepanelen uitbreiden | Prijzen en Mogelijkheden

Veel mensen hebben zonnepanelen laten installeren en willen op een later moment uitbreiden en bijplaatsen. Hoe meer panelen hoe hoger het rendement, maar let goed op de omvormer.

Zonnepanelen uitbreiden

Meer energie uit de huidige zonnepanelen halen

Je wilt meer energie opwekken uit de huidige zonnepanelen set door extra panelen bij te plaatsen. Door het uitbreiden van de huidige zonnepanelen set kun je meer stroom opwekken, ben je nog minder afhankelijk van je energieleverancier en wordt je huis energie-neutraler.

Dat is natuurlijk mooi, maar kun je wel zomaar de huidige zonnepanelen uitbreiden? Wat heeft een tweede zonnepanelensysteem nodig? Wat is mogelijk bij een reeds aangesloten set en hoeveel kan de opbrengst omhoog?

De omvormer is van belang

Zoals altijd zijn alle antwoorden op de bovenstaande vragen afhankelijk van je huidige situatie. Er kunnen niet zomaar extra zonnepanelen geplaatst worden. Het belangrijkste onderdeel hierin is of de huidige omvormer geschikt is. Vanzelfsprekend moet er ruimte over zijn op het dak en moet de meterkast in orde zijn, maar de omvormer van de zonnepanelen vormt in veel situaties het grootste probleem.

Het leggen van nieuwe panelen om het huidige vermogen te vergroten is mooi, omdat na het plaatsen de opbrengst vergroot wordt. Micro-omvormers zijn ideaal, omdat het systeem op extra zonnepanelen berekend is.

Zonnepanelen bijplaatsen zonder rendement te verliezen

Als je de zonnepanelen bijplaatst moet je de omvormer bekijken. De omvormer is als het goed is perfect voor het huidige aantal panelen.

Meer panelen op de huidige omvormer zal de totale opbrengst doen dalen. Om dat probleem te voorkomen kun je het beste een nieuwe omvormer kopen. Gelukkig kost een omvormer niet zo veel. Wanneer je de extra zonnepanelen wilt plaatsen om zonne-energie op te kunnen slaan, is het van belang dat je een omvormer koopt die ook werkt met een accu voor zonnepanelen.

Verschillende zonnepanelen op 1 omvormer

Bij uitbreiding van het huidige systeem op dezelfde omvormer moet je goed opletten. De belangrijkste voorwaarde is dat de nieuwe zonnepanelen dan identiek dienen te zijn, anders kan het zo zijn dat het een en ander niet te combineren is.

Zonnepanelen uitbreiden met dezelfde panelen

Overweeg nauwkeurig of je de set met de huidige omvormer wilt behouden of uitbreiden op een nieuwe omvormer. Bij een bestaande omvormer is het uitgangspunt dat je binnen één string en/of op dezelfde tracker alleen exact dezelfde panelen gebruikt.

zonnepanelen bijplaatsen op omvormer

Zonnepanelen uitbreiden of bijplaatsen

Door het aanvragen van een offerte bij regionale bedrijven weet je zeker dat installateurs de extra zonnepanelen bijplaatsen. Als het past op hetzelfde dakvlak zijn je huidige zonnepanelen uit te breiden met meer panelen.

Zonnepanelen meenemen bij een verhuizing

Je kunt beginnen met een gekochte zonnepanelen set die je van je oude huis hebt meegenomen. Je kunt namelijk de zonnepanelen verhuizen naar je nieuwe woning.

Bijplaatsen zonnepanelen

Als je een ander dakvlak hebt dan moet je een nieuw zonnepanelen systeem met nieuwe omvormer kiezen. Anders zal het rendement van de huidige installatie dalen.

Het voordeel van de geplaatste systemen is dat je profiteert van 2 maximale rendementen en je geen zorgen hoeft te maken over de verschillende levensduren op het einde van de levensduur.

Zonnepanelen op een plat dak plaatsen

Meestal kan je de zonnepanelen op een plat dak van een woning of schuur heel mooi op het zuiden richten.

Dat is juist het voordeel van een plat dak. Je kunt ook nog eens de hellingshoek zelf beslissen. De hellingshoek waarmee je het maximale rendement kunt behalen is een hoek van 35 graden.

Benieuwd naar de kosten van zonnepanelen?
We brengen je in contact met ervaren zonnepaneel installateurs uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse alles opmeten en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk zonnepaneel prijzen

Zonnepanelen kosten

Eenvoudig zonnepanelen uitbreiden brengt verschillende kosten met zich mee. De kosten van extra panelen zijn afhankelijk van een aantal factoren, die per situatie verschillen. Om je toch een overzicht van de zonnepaneel prijzente geven nemen we de gemiddelde prijzen uit de praktijk.

Soort zonnepanelenKosten uitbreiden
Amorf zonnepanelen€350 per paneel
Polykristallijn zonnepanelen€450 per paneel
Monokristallijn zonnepanelen€500 per paneel
Glazen zonnepanelen€700 per paneel

Hou de garantie goed in de gaten

Het is dan ook verstandig om de set panelen te laten uitbreiden door hetzelfde bedrijf dat panelen heeft geplaatst. Zo loop je niet het risico dat je bij twee verschillende bedrijven potentiële garantieproblemen krijgt.

Op het moment dat het systeem weigert is er namelijk een grote kans dat twee verschillende bedrijven naar elkaar gaan wijzen.

Laat hetzelfde bedrijf de set zonnepanelen uitbreiden

Waarschijnlijk ben je goedkoper uit, omdat een zonnepanelenbedrijf liever een compleet nieuwe installatie plaatst dan een bestaande installatie uitbreidt. Bij de zonnepanelen bijplaatsen op huidige zonnepanelensysteem zullen ze dat nog wel willen, maar uitbreiden op het oudere systeem van een ander bedrijf meestal niet.

ZonnepanelenAantalWpPersonen
zonnepanelen_3_panelen.jpg3 zonnepanelen1.200 Wp1
zonnepanelen_6_panelen-1.jpg6 zonnepanelen2.400 Wp2
zonnepanelen_9_panelen-1.jpg9 zonnepanelen3.600 Wp3
zonnepanelen_12_panelen.jpg12 zonnepanelen4.800 Wp3
zonnepanelen_16_panelen.jpg16 zonnepanelen6.400 Wp4
zonnepanelen_20_panelen.jpg20 zonnepanelen8.000 Wp5

Je elektrische auto opladen met je eigen opgewekte stroom

Steeds meer mensen kiezen voor elektrisch rijden. De extra stroom die nodig is om de auto’s op te laden, komt meestal van het net. Maar als de salderingsregeling gaat worden afgebouwd, is het interessant om te kijken naar mogelijkheden om de opgewekte energie van eigen zonnepanelen voor het opladen van de elektrische auto. Je kunt namelijk doormiddel van het uitbreiden van je zonnepanelen voldoende energie opwekken op ook je elektrische auto op te wekken.

Veelgestelde vragen

Wat kost 2 zonnepanelen bijplaatsen?

+
Als je van plan bent om 2 extra zonnepanelen aan te schaffen dan wil je natuurlijk weten wat dat ongeveer zal gaan kosten. De prijzen van verschillende soorten zonnepanelen liggen redelijk uit elkaar. Voor 2 zonnepanelen betaal je dus ergens tussen de 800 en de 2000 euro afhankelijk van het type zonnepaneel.

Kan ik het aantal zonnepanelen uitbreiden?

+
Dat kan zeker! Je kunt een tweede omvormer toevoegen hiervoor. Ook kun je extra zonnepanelen aan dezelfde omvormer toevoegen. Deze moeten dan wel zoals al eerder aangegeven identiek zijn.

Is het verstandig om extra zonnepanelen aan te schaffen?

+
Het is nog altijd verstandig om extra zonnepanelen aan te schaffen als je daar het budget voor hebt. Zonnepanelen zijn ook vandaag de dag nog altijd rendabel, wat het voor iedereen die nog meer stroom wil besparen eigenlijk aantrekkelijk maakt om hier in te investeren.

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Dakhelling
2*. Aantal zonnepanelen
3*. Uitvoermoment
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes