Zonnepanelen Installateur | Kosten en voordelen

Er zijn geen voorwaarden opgelegd voor installateurs van zonnepanelen, je mag dus ook zelf de panelen installeren. Zonnepanelen op het dak zijn de ideale wijze om jouw huis te verduurzamen.

zonnepanelen installateurs

Zonnepanelen laten installeren: wat heb je nodig?

Bij het installeren van zonnepanelen zijn er verschillende zaken waarmee rekening gehouden moet worden. Zo moet er bijvoorbeeld bepaald worden waar de zonnepanelen precies op het dak komen te liggen. Hierbij wordt gekeken naar de beschikbare ruimte.

Daarnaast moet de plek van de omvormer bepaald worden. Hierbij wordt ook gekeken naar het aansluitwerk in de meterkast. Een installateur helpt je bij het vinden van de beste omvormer. Ook wordt er gekeken of de zonnepanelen serie of parallel aangesloten moeten worden. Bij de installatie van zonnepanelen komt dus veel kijken.

Wat is een betrouwbare installateur?

Als je er verzekerd van wil zijn dat jouw zonnepanelen op de juiste wijze geplaatst worden is het verstandig om een zonnepanelen installateur in te schakelen. Ook kan het een vereiste zijn voor subsidie en een zonnepanelen verzekering. Door de keuze te maken voor een goede installateur voorkom je gevaarlijke situaties en lagere opbrengsten van jouw zonnepanelen. Bovendien kan een zonnepanelen monteur je voorzien van advies. Kies altijd voor een vakkundige zonnepanelen installateur om jouw zonnepanelen te plaatsen.

Waar op letten bij een zonnepanelen installateur?

Je kunt bij de verkopende partij vragen naar de expertise en de ervaring van de specifieke installateur die de zonnepanelen op jouw dak komt installeren. Kijk dus niet alleen naar het zonnepanelenbedrijf als geheel. We hebben ook een zonnepanelen checklist voor de zonnepanelen installatie. Deze is erg handig ongeacht of je de zonnepanelen zelf gaat plaatsen of de installatie overlaat aan installateurs.

Benieuwd naar de kosten van zonnepanelen?
We brengen je in contact met ervaren zonnepaneel installateurs uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse alles opmeten en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk zonnepaneel prijzen
zonnepanelen installateur

Zonnepanelen bedrijf met keurmerk: InstallQ en SGZE

Kies bij het vinden van een zonnepanelen installateur altijd voor een zonnepanelen installatiebedrijf dat is erkend door InstallQ. InstallQ is een stichting die onafhankelijk werkt en die de kwaliteitsregelingen voor de installatiebedrijven beheert en ook erkenningen verleent. Kijk of de zonnepanelen installateur bij jou in de buurt erkend is door InstallQ.

Je kunt kijken naar het keurmerk Zonnekeur, dit keurmerk geeft enige houvast als je een installatiebedrijf kiest. Een andere optie is het SGZE, Stichting Garantiefonds ZonneEnergie. Deze stichting beschermt consumenten bij de aankoop van zonnepanelen.

Lange garantieperiode

Helaas bieden keurmerken niet voldoende zonnepanelen garantie om iedere zonnepanelen installateur van een bedrijf tot een deskundig en ervaren installateur te benoemen. Het is in dit geval aan te raden om altijd een leverancier te benaderen die een lange tijd (5 of 10 jaar) installatiegarantie aanbiedt.

Voordelen van een professionele installateur

  • Vakkundig
  • Je bent ervan verzekerd dat de panelen veilig gelegd worden
  • Werkt vlug en secuur
  • Ook geschikt voor onderhoud
  • Weet hoe je de opbrengst kunt maximaliseren
  • Lange garantieperiode

Wat kost zonnepanelen installatie?

De prijzen van betrouwbare installateurs kunnen behoorlijk uiteenlopen. Staar je bij het zoeken naar een zonnepanelen installateur nooit blind op de prijs. Zelfs als je een offerte hebt ontvangen van verschillende aanbieders voor hetzelfde type en merk zonnepanelen met dezelfde omvormers is het belangrijk om verschillende punten te checken. Zo kun je uiteindelijk een goede prijs en kwaliteit ontvangen.

Professioneel legplan voor het plaatsen

Kijk bijvoorbeeld goed naar hoe de zonnepanelen installateur tot het legplan is gekomen. Probeer hierbij na te gaan of de zonnepanelen installateur met iedere factor rekening heeft gehouden, zoals bijvoorbeeld schaduw van bomen of omliggende gebouwen en een veilige afstand tot de rand van het dak. Als de zonnepanelen te dicht bij de rand of de nok van het dak liggen kan dit bij storm problemen veroorzaken.

Extra service van erkende installateurs

Als je hebt gekeken of de zonnepanelen installateur gecertificeerd is, of het bedrijf betrouwbaar is en verschillende offertes met elkaar vergeleken hebt, is het tijd om te kijken of de zonnepanelen installateur nog meer services aanbiedt. We hebben het dan bijvoorbeeld over een specialisatie in andere groene zonne-energie producten of in thuisbatterijen.

Monteur voor montage en onderhoud van panelen

Daarnaast kun je er natuurlijk voor kiezen om jouw zonnepanelen te laten onderhouden door een erkende installateur. Dit is handig als de productie van groene stroom plotseling wegvalt of wanneer de zonnepanelen toe zijn aan een periodieke onderhoudsbeurt. Het is fijn als je iedere keer op dezelfde vakman kunt vertrouwen tegen een scherpe prijs.

Zonnepanelen laten plaatsen: gratis offertes!

Klaar om je eigen energie op te wekken met de nieuwste zonnepanelen? Vul ons formulier in en ervaren zonnepaneel installateurs nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jouw nieuwe zonnepanelen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Dakhelling
2*. Aantal zonnepanelen
3*. Uitvoermoment
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes