Zonnepanelen Duitsland | Goedkoper dan Nederland!

Zonnepanelen kopen in Duitsland is vaak een stuk betaalbaarder dan zonnepanelen kopen in eigen land. Duitse zonnepanelen hebben een hoger rendement en de Duitse zonnepanelen installateurs garanderen je gründliche kwaliteit voor een betrouwbare set zonnepanelen op je dak!

zonnepanelen Duitsland

Goedkope zonnepanelen Duitsland

De overheid heeft besloten dat er geen subsidie meer mogelijk zal worden. Dat komt doordat de prijzen erg zijn gedaald tot het niveau van nu, een stimulering van de overheid is dus niet meer nodig.

Doordat de subsidie op zonnepanelen niet meer terugkomt en je toch steeds meer woningen met zonnepanelen in Duitsland ziet geeft wel aan dat veel mensen de rekensom al gemaakt hebben. Het kopen van zonnepanelen in Duitsland is nu eenmaal voordeliger, zeker als je dicht tegen de grens met Duitsland woont.

Waarom zonnepanelen in Duitsland kopen

  • 1. Goedkoper – Hoe eerder je begint met een goede zonnepanelen vergelijking hoe goedkoper het is. Door tijdig offertes voor zonnepanelen aan te vragen heb je de tijd om de beste aanbieding te vinden en eventueel nog te onderhandelen. In de praktijk blijken veel mensen te veel te betalen doordat ze op het laatste moment een offerte willen en dan eigenlijk geen tijd meer hebben om de beste aanbieding te krijgen. Bedrijven merken dat je haast hebt en daardoor betaal je vaak te veel.
  • 2. Minder risico – Op tijd oriënteren geeft je de ruimte om goed referenties van het bedrijf van je keuze na te vragen. Dit geeft extra zekerheid over de kwaliteit van de zonnepanelen en het bedrijf dat ze plaatst
  • 3. Huidig fiscaal voordeel – De subsidie is er niet meer. Dus afwachten heeft geen zin. De huidige btw aftrek is er juist nog wel.
  • 4. Kwaliteit – De kinderziektes zijn eruit, in de landen om ons heen zijn zonnepanelen al echt gemeengoed geworden en zijn ze ruimschoots getest en inmiddels verbetert.
Benieuwd naar de kosten van zonnepanelen?
We brengen je in contact met ervaren zonnepaneel installateurs uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse alles opmeten en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk zonnepaneel prijzen

Waarom zoveel zonnepanelen uit Duitsland

Duitsland is de absolute koploper waar het zonnepanelen en het gebruik van zonne-energie betreft. Nergens in Europa wordt zoveel van het totale energieverbruik gedekt door zonne-energie als bij onze buren.

Eén van de belangrijkste redenen hiervoor is de grote subsidie die wordt toegekend aan mensen die voor zonnepanelen kiezen. Dankzij deze premie is het voor de Duitse bevolking meer dan interessant om zonnepanelen te laten plaatsen op het dak of schuur. Zonnepanelen kopen in Duitsland is ook voor ons voordelig.

Wat kost de investering

De totale investering blijft erg gering en binnen een korte tijd heeft men de prijs van de zonnepanelen terugverdiend. Daarnaast zijn ook de zonnepanelen zelf heel wat goedkoper in Duitsland.

De opbrengst is dus erg groot voor wie in Duitsland zonnepanelen wil kopen. Deze Duitse zonnepanelen kunnen tot wel 10% tot 20% goedkoper uitvallen dan eenzelfde pakket in Nederland.

zonnepanelen in duitsland kopen

Hoe werkt kopen uit Duitsland

Opvallend is de lage prijs van de zonnepanelen die in Duitsland verkocht worden. Verschillende betrouwbare leveranciers bieden Duitse zonnepanelen aan die niet duurder zijn dan Chinese zonnepanelen, maar wel van een veel betere kwaliteit. De Duitse zonnepanelen staan garant voor degelijkheid, een hoog rendement en een lange levensduur.

Het mag dus niet verbazen dat de Duitse zonnepanelen het erg goed doen op de Europese markt. Vanuit verschillende buurlanden worden de panelen besteld of zonnepanelen gekocht en opgehaald bij de Duitse leveranciers. We zijn dus lang niet de enigen die in Duitsland zonnepanelen kopen.

Nadelen aan Duitse zonnepanelen importeren

Op zich zijn er natuurlijk geen echte nadelen aan Duitse panelen, maar indien er iets zou mislopen, kan het wel voor de nodige problemen zorgen. Wie zijn zonnepanelen in Duitsland koopt, zal ook naar Duitsland moeten gaan in geval van klachten, problemen of reparaties binnen garantie.

Dit houdt vaak in dat er een dag vrijgemaakt moet worden om alles te regelen, waar dat bij een lokale leverancier meestal ook op een zaterdag of een avond kan. Zolang er geen foutjes zijn, is dit niet relevant, maar het loont toch om er vooraf even bij stil te staan.

Prijs

Hoewel de prijzen over het algemeen lager liggen in Duitsland, is dit deels afhankelijk van het merk en de leverancier. Zonnepanelen in Duitsland kopen is niet in iedere situatie voordeliger.

Om er zeker van te zijn dat de beste aankoop gedaan wordt, kunnen hieronder alvast enkele offertes opgevraagd worden die een vergelijking mogelijk maken.

Rendement

AantalWpTotaal€/ WpBesparing/ jaar€/ m²Terugverdientijd
31.200 Wp€ 1.500€ 1,25€ 306€ 307/m²5 jaar
62.400 Wp€ 3.000€ 1,25€ 612€ 306/m²5 jaar
93.600 Wp€ 4.100€ 1,14€ 918€ 279/m²4 tot 5 jaar
124.800 Wp€ 5.400€ 1,12€ 1.020€ 276/m²4 tot 5 jaar
166.400 Wp€ 6.800€ 1,07€ 1.632€ 261/m²4 jaar
208.000 Wp€ 8.500€ 1,06€ 2.040€ 260/m²4 jaar

Beste zonnepanelen Duitsland

Zonnepanelen kopen in Duitsland is dan wel goedkoper, maar hoe weet je zeker dat je dan ook de beste krijgt? Je kunt ook hier naar ervaringen en reviews van andere klanten kijken. Ook kun je op een aantal keurmerken letten, waardoor je zeker weet dat je kwaliteit in huis haalt.

Photon

Photon is een internationaal instituut met een laboratorium gezeteld in Aken. Het instituut test vele verschillende zonnepanelen en omvormers in de praktijk. Dat noemen we de Photon zonnepanelen test.

Daarnaast is het Duitse TÜV een goede partij om te bekijken als het gaat om zonnepanelen te meten en testen.

TUV normen

TUV hanteert twee normen, namelijk de norm voor de levensduur, IEC 61215, en de norm voor veiligheid en IEC 61730. Want naast het paneel zelf is ook de montage belangrijk, de omvormer, het transport en de positionering.

Kies voor jezelf alleen zonnepanelen met een TÜV keuring voor levensduur en veiligheid. Deze strenge keurmerken garanderen kwaliteit.

Levensduur

De TUV-test voor levensduur lengte is IEC 61215. Hierin worden panelen getest op:
1) Veroudering als gevolg van zonlicht
2) Robuustheid onder invloed van weersomstandigheden, zoals hagel op de zonnepanelen maar ook regen, bliksem en wind
3) Stootvastheid

Veiligheid

De TUV test zonnepanelen op de IEC 61730 TUV norm voor veiligheid. Deze norm zet de eisen voor de:
1) Elektrische veiligheid
2) Brandveiligheid

Naast de TUV is er nog een instantie die zich bezig houdt met zonnepanelen merken en vergelijking daarvan. Elk jaar wordt namelijk door IMS Research een lijst gepubliceerd met de 10 grootste fabrikanten van zonnepanelen wereldwijd.

Zonnepanelen laten plaatsen: gratis offertes!

Klaar om je eigen energie op te wekken met de nieuwste zonnepanelen? Vul ons formulier in en ervaren zonnepaneel installateurs nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jouw nieuwe zonnepanelen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Dakhelling

2*. Aantal zonnepanelen

3*. Uitvoermoment

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes