Omkasting warmtepomp | De voordelen en mogelijkheden

Het gebruik van een omkasting voor een warmtepomp wordt steeds populairder en kent dan ook verschillende voordelen. Ontdek in dit artikel wat een omkasting precies is en wat de pluspunten en toepassingen zijn.

omkasting warmtepomp

Wat is een warmtepomp omkasting?

Een omkasting is een kast waarmee je de units van je warmtepomp kunt wegwerken. De omkasting is voorzien van lamellen die zorgen voor een goede aanvoer en afvoer van lucht. De omkasting is dus niet volledig dicht. Dit is erg belangrijk, want anders kan de buitenunit van de warmtepomp natuurlijk geen warmte uit de buitenlucht halen. Dit zorgt er dan ook voor dat het vermogen, rendement en de prestaties van de warmtepomp niet dalen wanneer er een omkasting overheen geplaatst wordt.

Verschillende soorten omkastingen

Er zijn verschillende soorten omkastingen verkrijgbaar, van diverse merken en in meerdere afmetingen. De Evolar geluidsreducerende warmtepomp kast is bijvoorbeeld een bekende, maar er zijn meer varianten. Het is in ieder geval belangrijk dat je de juiste maat en grootte kiest voor de warmtepomp, zodat deze goed past en de buitenunit mooi weggewerkt wordt. Wist je dat er ook een airco omkasting bestaat? Zo heb je ook een oplossing voor de buitenunit van je airco en het bijbehorende geluid van de buitenunit.

Toepassing: geschikt voor de buitenunit van de warmtepomp

Omkastingen voor warmtepompen worden toegepast op de buitenunit van de warmtepomp. De omkasting past hier precies overheen, zodat je niet alleen profiteert van een mooie en nette afwerking, maar ook van minder geluidsoverlast. Dat is dan ook de voornaamste reden dat de omkastingen op de buitenunit van de warmtepomp worden toegepast.

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met warmtepomp experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk warmtepomp offertes

Waarom een omkasting gebruiken?

Er zijn verschillende redenen om een warmtepomp omkasting te kopen. Je profiteert namelijk van diverse voordelen:

  • Het is een esthetische oplossing, de buitenunit wordt mooi weggewerkt
  • Het heeft geen invloed op de werking of het energieverbruik
  • Het heeft een geluidsreducerende werking

Geluiddempende omkastingen voor geluidsreductie

De buitenunit van een warmtepomp kan aardig wat geluid maken. Hier kun je niet alleen zelf last van hebben, maar ook de buren. Bovendien zijn er ook regels waar je aan moet voldoen. Een omkasting plaatsen biedt dé oplossing voor geluidsreductie en het tegengaan van geluidsoverlast. Een warmtepomp omkasting wordt dan ook speciaal ontworpen voor de specifieke geluidsfrequenties van de warmtepomp.

Regelgeving geluidseisen

Naast het tegengaan van geluidsoverlast voor de buren, is het ook belangrijk dat de buitenunit van de warmtepomp aan de regelgeving rondom geluidseisen voldoet. Vanuit de overheid zijn er namelijk geluidseisen opgesteld, speciaal voor warmtepompen en airco’s. Hierdoor mogen de installaties niet meer dan 40 dB geluid veroorzaken, anders veroorzaakt dit te veel overlast. Zowel bij het uitkiezen van een waterpomp kast als een airco omkasting is het belangrijk om te kijken naar het aantal decibel, om uiteindelijk een stille warmtepomp te realiseren.

omkasting warmtepomp

Installatie van de omkasting

Een warmtepomp omkasting is redelijk eenvoudig te installeren en kun je doorgaans zelf uitvoeren. Wil je verzekerd zijn van een correcte en snelle plaatsing? Dan kun je natuurlijk ook altijd een installateur inschakelen. Hier kun je bovendien advies aanvragen, bijvoorbeeld over het installeren van de omkasting, maar ook over de juiste afmeting van de warmtepomp kast.

Offertes voor omkastingen vergelijken

Om een goed beeld te krijgen van de gemiddelde prijzen voor een warmtepomp omkasting, kun je het best verschillende offertes aanvragen bij specialisten en leveranciers in de buurt. Wat voor type omkasting werkt het best voor jouw warmtepomp en welke afmetingen zijn geschikt in jouw situatie? Laat je hierover adviseren door specialisten!

Warmtepomp: gratis offertes!

Wil je jouw woning verduurzamen met een warmtepomp? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde warmtepomp experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Gelieve in te vullen (velden met sterretje * zijn verplicht):
Soort warmtepomp
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes