Warmtepomp zakelijk | Kosten | Subsidie en Terugverdientijd

De warmtepomp voor een bedrijf bespaart veel energiekosten. Verdien je geld na de installatie snel terug en geef je bedrijf een groene uitstraling!

Warmtepomp zakelijk

Subsidie aanvragen voor bedrijven

Als je een warmtepomp of meerdere warmtepompen wilt aanschaffen kun je hiervoor subsidie aanvragen als je een zakelijke gebruiker bent. Dit doe je in Nederland bij de RVO. Dit levert je bedrijf veel voordelen op. Kies voor een warmtepomp en check op de website van de overheid voor welke subsidie jouw bedrijf in aanmerking komt. 

RVO subsidie aanvraag

RVO staat voor rijksdienst voor ondernemend Nederland en dit is een agentschap van de Nederlandse overheid waar je subsidie kunt aanvragen als je een koopwoning hebt en je energie wilt besparen of als je wilt investeren in duurzame energie. 

ISDE warmtepomp

De betreffende subsidie van de RVO heet de ISDE subsidie dat staat voor: “investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing”. Je moet uiteraard voldoen aan een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze subsidie voor duurzame installaties. Je hebt recht op subsidie als je dus aan de voorwaarde van de Nederlandse staat voldoet.

ISDE subsidie warmtepomp zakelijk voorwaarden

Het moet bijvoorbeeld een nieuw product zijn, je moet eerst de subsidie aanvragen voor je een koopovereenkomst sluit en de warmtepomp moet meestal een kleine windturbine hebben. Heb je er eentje van meer dan 70 kW? Je kunt dan de productbeschrijving en de technische documentatie mee sturen bij je subsidieaanvraag. Elke aanvraag wordt namelijk individueel bekeken. 

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met warmtepomp experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk warmtepomp offertes

De beslissing over de subsidieaanvraag krijg je dan na een tijdje. Je laat je e-mailadres achter om op de hoogte te blijven 

warmtepomp voor een bedrijf

Warmtepomp prijs

De warmtepomp prijs van een compleet werkend systeem is zo’n € 5.000, oplopend tot € 15.000 (en soms nog hoger). Voor één model ligt de terugverdientijd gemiddeld tussen de 9 tot 14 jaar.

Soort warmtepompAankoopPlaatsingTotaalTerugverdientijd
Warmtepomp lucht lucht€ 3.000€ 3.000€ 6.0007
Warmtepomp lucht water€ 12.000€ 4.000€ 16.00013
Warmtepomp water water€ 11.000€ 4.000€ 15.00011
Warmtepomp bodem water€ 17.000€ 8.000€ 25.00014
Warmtepomp hybride€ 7.000€ 2.000€ 9.0007

Veelgestelde vragen

Hoeveel subsidie krijg je voor een warmtepomp?

+
Hoeveel subsidie je krijgt voor een warmtepomp hangt af van het soort warmtepomp. Voor een lucht-water warmtepomp is de basispremie bijvoorbeeld tussen de 300 en de 4.700 euro. Voor een lucht-lucht warmtepomp is dit tussen de 300 en de 4.800 euro.

Is een warmtepomp fiscaal aftrekbaar?

+
Als je een warmtepomp laat plaatsen dan is deze in Nederland fiscaal aftrekbaar! De overheid komt je hiermee tegemoet omdat zij verduurzaming willen stimuleren. Een warmtepomp voor bedrijven wordt hierdoor dus aantrekkelijker.

Kan ik btw terugvragen van warmtepomp?

+
Ja, dit kan. Je hebt wel je betaalbewijs nodig hiervoor om aan te tonen dat je btw hebt betaald. Bij de aanschaf van een warmtepomp krijg je deze.

Wat kost een warmtepomp zakelijk?

+
De prijs voor een zakelijke warmtepomp ligt ergens tussen de 2.000 en de 26.000 euro.

Warmtepomp: gratis offertes!

Wil je jouw woning verduurzamen met een warmtepomp? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde warmtepomp experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort warmtepomp

2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes