Warmtepomp via werkgever | Voordeel voor iedereen

Het kopen van een warmtepomp is een flinke investering. Door via je werkgever met een fiscaal gunstige regeling samen te werken, kun je het beslissende zetje nemen voor deze investering.

hybride warmtepomp aanschaf via werkgever

Warmtepomp aanschaffen via je werkgever

Een warmtepomp aanschaffen is een flinke investering, maar het is mogelijk om dit via je werkgever te doen. Wanneer het mogelijk is om een warmtepomp via je werkgever aan te schaffen, wordt er gebruik gemaakt van een extra fiscaal voordeel. Hierdoor kun je maximaal de helft, dus tot wel 50 procent, besparen op de uiteindelijke warmtepomp prijzen en de installatie.

Inleveren vakantiedagen of brutoloon

Wanneer je hiervoor kiest, zal de werkgever de initiële investering voorschieten. De werkgever betaal je dan voor de warmtepomp terug door middel van een deel van je brutoloon of extra verlofdagen. Je levert dan per jaar 2 verlofdagen in, voor 7 jaar lang. Ook kunnen overuren of een dertiende maand gebruikt worden. Je kunt dit zien als een soort werkkostenregeling, waardoor de werkgever een waardevolle vergoeding aan de werknemer kan geven.

Verduurzamen en belastingvoordeel

Daarnaast krijg je ook fors belastingvoordeel wanneer je via je werkgever een warmtepomp aanschaft, helemaal wanneer je via jouw brutoloon of dertiende maand betaalt. Je hoeft hier dan geen belasting over af te dragen, waardoor je tot wel 49,5% kunt besparen. Door de toename van thuiswerken is dit ook een mooie tegemoetkoming in de extra kosten voor de werknemer, omdat de stookkosten voor de werknemer lager zullen liggen met de aanschaf van een warmtepomp. Dit is dus een groot voordeel!

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met warmtepomp experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk warmtepomp offertes

Werkkostenregeling van de zaak

De warmtepomp via je werkgever aanschaffen draagt bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Je kunt het zien als een soort fietsplan. Ook kleine bedrijven kunnen hieraan meedoen, zolang de fiscale ruimte in de werkkostenregeling aanwezig is.

Geen ruimte via werkkostenregeling van de baas

Heeft jouw werkgever geen ruimte meer voor de aanschaf van een warmtepomp via de werkkostenregeling of heb je zelf geen verlofdagen, overuren of dertiende maand meer om over? Dan zijn er alternatieven voor het financieren van de warmtepomp. Wanneer je bijvoorbeeld een laag inkomen hebt, waarmee een (gezamenlijk) inkomen tot 45.000 euro per jaar wordt bedoeld, kun je via het warmtefonds een lening afsluiten tegen 0 procent rente en aantrekkelijke voorwaarden. Met deze zogeheten Energiebespaarlening kun je dan de warmtepomp financieren.

Individuele Keuze Budget (IKB)

In sommige CAO’s is het Individuele Keuze Budget (IKB) opgenomen en kun je dit budget voor een deel gebruiken voor het verduurzamen van de woning. Een warmtepomp valt hier ook onder, omdat je hiermee je woning op een duurzame manier kunt verwarmen door geen of minder gas te verbruiken.

warmtepomp financieren

Hybride warmtepomp met cv-ketel kopen via werkgever

Na 2026 is het voor Nederlandse huiseigenaren verplicht om een warmtepomp, bijvoorbeeld een hybride warmtepomp of volledig elektrische warmtepomp, te installeren bij het vervangen van de cv-ketel. Een hybride warmtepomp werkt nog samen met een gasgestookte HR-ketel naast, waardoor je gasverbruik wel verminderd, maar niet helemaal nul wordt.

Het kan dus zijn dat je al snel verplicht moet overstappen op een warmtepomp. Om dit te financieren is het een goede optie om de warmtepomp aan te schaffen via je werkgever. Als je voor onverwachte kosten komt te staan, kan dit op deze manier goed opgevangen worden.

Hoe snel verdien je de aanschaf van een warmtepomp terug?

Normaal gesproken ligt de terugverdientijd van een warmtepomp tussen de 7 en 15 jaar, afhankelijk van het type warmtepomp. Wanneer je de warmtepomp via de zaak aanschaft en er maximaal gebruik wordt gemaakt van de werkkostenregeling, dan kan de terugverdientijd verlaagd worden naar gemiddeld 2 tot 5 jaar. Houd er wel rekening mee dat een warmtepomp extra stroom verbruikt en de rekening voor elektriciteit daardoor hoger wordt.

Warmtepomp: gratis offertes!

Wil je jouw woning verduurzamen met een warmtepomp? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde warmtepomp experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort warmtepomp

2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes