Het kopen van een warmtepomp is een flinke investering. Door via je werkgever met een fiscaal gunstige regeling samen te werken, kun je het beslissende zetje nemen voor deze investering. Bekijk de warmtepomp offerte
Hybride warmtepomp aanschaffen
Na 2026 is het voor Nederlandse huiseigenaren verplicht om een hybride warmtepomp of volledig elektrische warmtepomp te installeren bij het vervangen van de CV-installatie. Bij een hybride warmtepomp heb je er ook nog een gasgestookte HR-ketel naast, waardoor je gasverbruik wel verminderd maar niet helemaal nul wordt. Je verbruikt minder kuub gas, maar hebt wel extra stroom nodig.
Installatie warmtepomp
Een hybride warmtepomp wordt geplaatst naast de CV-ketel. Over het algemeen zal de hybride warmtepomp dan je huis kunnen verwarmen, maar op heel koude dagen zal de CV-ketel bijspringen. Met zo’n warmtepomp wordt er dus nog wat gas gebruikt, in tegenstelling tot wanneer je bijvoorbeeld een lucht-water warmtepomp zou installeren. Bij de meeste type warmtepomp zul je een buitenunit en een binnenunit laten installeren.
Energieverbruik
Je elektriciteitsverbruik zal omhoog gaan na de aanschaf van een hybride warmtepomp. Met de hoge energieprijzen is dit niet altijd wenselijk, maar de benodigde elektriciteit kun je ook zelf opwekken. Door zonnepanelen te plaatsen kun je zelf de benodigde stroom opwekken, zeker in de zomer wanneer de zon het hardst schijnt. Met gemiddeld acht zonnepanelen compenseer je meestal het volledige elektriciteitsverbruik van de nieuwe warmtepomp.
Verduurzamen via je werkgever
Een hybride warmtepomp aanschaffen kost gemiddeld €7.000. Dit is natuurlijk een flink bedrag. Wanneer je een laag inkomen hebt, waarmee een (gezamenlijk) inkomen tot €45.000 wordt bedoeld, kun je via het Warmtefonds een lening afsluiten tegen 0 procent rente. Maar wanneer je de warmtepomp via je werkgever aanschaffen kunt, wordt er gebruik gemaakt van een extra fiscale voordeel. Hierdoor kun je tot wel 50 procent besparen op de uiteindelijke aanschafprijs.
Fors belastingvoordeel
Wanneer je hiervoor kiest, zal de werkgever de initiële investering voorschieten. De werkgever betaal je dan voor de warmtepomp terug door middel van een deel van je brutoloon of extra verlofdagen. Je levert dan per jaar 2 verlofdagen in, voor 7 jaar lang. Ook kunnen overuren of een dertiende maand gebruikt worden. Je kunt dit zien als een soort werkkostenregeling, waardoor de werkgever een waardevolle vergoeding aan de werknemer kan geven.
Werkkostenregeling
De warmtepomp via je werkgever aanschaffen draagt bij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Je kunt het zien als een soort fietsplan. Ook kleine bedrijven kunnen hieraan meedoen, zolang de fiscale ruimte in de werkkostenregeling aanwezig is. Door de toename van thuiswerken is dit ook een mooie tegemoetkoming in de extra kosten voor de werknemer, omdat de stookkosten voor de werknemer lager zullen liggen met de aanschaf van een warmtepomp.

Geschikte moment voor aanschaf
Het gasverbruik in Nederland moet flink omlaag. Je kunt veel kuub gas besparen door de warmtepomp te laten plaatsen. De precieze energiebesparing ligt aan je normale gasverbruik en of je zonnepanelen erbij laat liggen. Een hybride warmtepomp verbruikt meer stroom, maar alsnog kun je met de hybride warmtepomp fors minderen in je gasverbruik. Met de stijgende energiekosten is dat altijd mooi meegenomen.
Bijkomende voordelen
Met hybride warmtepompen hoeft je huis ook niet extreem goed geïsoleerd te zijn om hier gebruik van te kunnen maken. Door de hybride warmtepomp via de werkgever aan te schaffen kun je nog budget overhouden om zelf zonnepanelen of een zonneboiler te laten plaatsen. Daarnaast krijg je ook belastingvoordeel, helemaal wanneer je via jouw brutoloon of dertiende maand betaald. Je hoeft hier dan geen belasting over af te dragen, waardoor je tot wel 49,5% kunt besparen.
Voor de werkgever
De stijgende energieprijzen zijn niet alleen een zorg voor op kantoor, maar ook daarbuiten. Door de werknemer de mogelijkheid te geven een hybride warmtepomp te kopen, kun je ervoor zorgen dat er minder zorgen zijn over de energierekening. Omdat de hybride warmtepomp via werkgever onder de werkkostenregeling valt, is er vaak geen verlies voor de werkgever. Integendeel, vaak win je hier juist mee. Het is een mooie vergoeding voor de werknemer die nog lang gebruik kan maken van de hybride warmtepomp.
Offerte
Wil je precies weten wat voor Warmtepomp aanbiedingen er zijn én tot wel 40% besparen op de kosten? Ontvang bij ons gratis en vrijblijvend prijzen van betrouwbare Warmtepomp specialisten in jouw regio
Vind de beste deal
Binnen 2 dagen heb je de prijzen al in huis zodat je eenvoudig en snel de beste deal vindt. Zo wordt de keuze nog makkelijker. Binnen een mum van tijd heb je de Warmtepomp specialist gevonden die je project voordelig kan uitvoeren. Het aanvragen van offertes doe je bij ons volledig vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast.
Bespaar Nu met de Beste Warmtepomp Offertes, Gratis!
Externe bronnen: