Modern huis met rieten dak | Een unieke combinatie

Een rieten dak kan goed op een modern huis geplaatst worden. Het gaat lang mee, isoleert goed en is van licht van gewicht. Kies voor een rieten dak op jouw woning voor een sfeervol uiterlijk.

Modern huis met rieten dak

Modern huis met rieten dak

Er zijn verschillende redenen te benoemen om een modern huis met een rieten dak te bouwen. Zo is riet een natuurlijk materiaal dat geen schade toebrengt aan de leefomgeving. Daarnaast ziet een woning met een rieten dak er erg fraai en sfeervol uitziet. Veel moderne woningen hebben ook een modern en strak afgewerkt dak, dus een moderne woning met een rieten dak is ook nog eens extra uniek.

Hoe goed isoleert een rieten dak?

Riet heeft daarnaast ook praktische voordelen ten opzichte van andere soorten dakbedekking. Het heeft een goede isolerende werking wat bijdraagt aan de dakisolatie en het beschermt tegen kou, warmte en geluid. Daarnaast kan riet ook worden hergebruikt.

Levensduur van een rieten dak op een moderne woning

De levensduur van een rieten dak op een moderne woning is minstens 35 jaar, als deze vakkundig gelegd is en goed onderhouden wordt. Als de woning in een gebied staat waar de weersinvloeden wat minder groot zijn, kan het dak wel 50 jaar meegaan.

Dakwerk laten plaatsen door een professional?
Wij gaan op zoek naar specialisten voor jouw klus. Vergelijk de verschillende voorstellen en kies de offerte die het best bij je past!
arrow Vergelijk de offertes

Rietgedekte woning past bij verschillende stijlen

Een rieten dak past goed bij verschillende architectuurstijlen. In de meeste gevallen wordt dit type dak gekozen voor een landelijke stijl, maar ook bij moderne woningen zie je riet steeds meer terug komen. Zeker wanneer het rieten dak op de juiste manier wordt gelegd en gecombineerd wordt met moderne elementen, zoals staal en glas, komt het dak helemaal tot zijn recht.

Moderne villa met rietenkap

Ook wanneer je een moderne villa bezit, is een rieten dak zeer geschikt. De warme uitstraling van de rieten kap in combinatie met de moderne en strakke villa zorgen voor een mooi contrast en een unieke uitstraling van de woning.

rieten dak moderne woning

Rieten dak plaatsen

Een rieten dak leggen kan op verschillende manieren. De traditionele methode is dat het riet op een constructie van latten wordt gelegd, die weer op sporen zijn bevestigd. Aan de onderzijde van het dak zijn de rietstengels nog te zien. Dit wordt een open dak genoemd.

Je kunt ook het riet op een dicht dak leggen. Hierdoor ontstaat er minder stof en wordt de isolatie tegen warmteverlies beter. Op de dakbedekking worden latten gemaakt bovenop een laag isolatiemateriaal. Daardoor ontstaat een spouw. Een variant op dit type dakbedekking is het schroefdak. Daarbij wordt het riet ook op een gesloten dakbedekking gelegd, maar zonder een spouw.

Wat zijn de nadelen en aandachtspunten?

Wanneer je jouw moderne woning van een rieten dak wilt voorzien, is het ook goed om op de hoogte te zijn van de aandachtspunten. Waar moet je rekening mee houden? Wij hebben alle informatie op een rij gezet.

Wat kost een modern huis met rieten dak bouwen?

Het meeste riet voor daken moet worden geïmporteerd. Daarnaast zijn er nog weinig dakdekkers die gespecialiseerd zijn in rieten daken. Daardoor kost het veel geld om een modern huis te laten voorzien van een rieten dak. Dat is de reden waarom een rieten dak vrijwel alleen op woningen in het hogere segment te vinden is.

Subsidie voor een rieten dak

Het is bovendien niet mogelijk om rieten daken te subsidiëren voor moderne nieuwbouwwoningen met rieten daken. Er zijn wel voorschriften voor bestaande rietgedekte gebouwen.

Onderhoud

Wie ervoor kiest om een moderne woning te voorzien van een rieten dak moet rekening houden met hogere materiaalkosten en een flinke prijs voor het leggen van het riet. Daarnaast krijg je te maken met de kosten van het onderhoud. Riet moet namelijk regelmatig worden gecontroleerd. Zo wordt er gekeken naar de waterafvoer en moeten vuil, algen en mos verwijderd worden. Daarnaast moet een rieten dak elke 15 jaar grondig worden hersteld.

een modern huis met een rieten dak

Offerte

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor dakafwerking is er nodig?
2*. Geschatte m²
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes