Warmtepomp offertes | Vergelijken en aanvragen

Het vergelijken van warmtepomp offertes is een verstandige keuze, omdat het je kan helpen geld voor isolatie of verwarming te besparen. Je wilt een zo compleet mogelijke offerte die een goed overzicht geeft van de verwachte kosten.


offertes warmtepomp

Warmtepomp offertes vergelijken

Een warmtepomp is een flinke investering die hopelijk lang meegaat. Hierdoor wil je natuurlijk de beste warmtepomp voor de beste prijs krijgen. Door offertes op te vragen en goed te vergelijken, kun je de juiste keuze maken en je woning energiezuinig gaan verwarmen met een passende warmtepomp voor jouw situatie.

Verduurzamen met een hybride warmtepomp

Het kabinet streeft ernaar de CO2-uitstoot in Nederland te verminderen door de transitie naar aardgasvrije woningen te bevorderen. Voor bestaande woningen wordt vaak een hybride warmtepomp als een geschikte oplossing beschouwd, en na 2026 wordt het zelfs verplicht om een hybride warmtepomp te plaatsen wanneer je de CV-ketel moet vervangen. In de basisfunctie verwarmt de warmtepomp je huis, maar op koude dagen neemt de CV-ketel het verwarmen over. Hierdoor kun je aanzienlijk besparen op gasverbruik en dus op je energierekening, zonder dat dit ten koste gaat van het comfort in je verwarming woning.

Verder verduurzamen

Buiten dat de hybride warmtepomp verplicht zal worden, is het ook gewoon slim om zo snel mogelijk te verduurzamen. Het is goedkoper om op stroom dan op gas te verwarmen, en door isolatiemaatregelen te nemen heb je ook nog eens minder energie nodig om te verwarmen. Dit scheelt flink op de energierekening en zorgt voor meer wooncomfort. Door offertes op te vragen en te vergelijken kun je ook kijken of je meerdere klussen tegelijk kan laten doen en zo uiteindelijk besparen op de investering.

Subsidie

Een warmtepomp is een flinke investering, maar gelukkig biedt de overheid aanzienlijke stimulansen voor energiebesparende maatregelen. Wanneer je besluit een warmtepomp aan te schaffen, kun je profiteren van ISDE subsidie. Hierdoor kun je duizenden euro’s besparen op de aanschafkosten, wat vaak de investering aanzienlijk betaalbaarder maakt.

Aandachtspunten bij offertes vergelijken

Offertes vergelijken klinkt heel makkelijk, maar er zijn bepaalde dingen waar je goed op moet letten om een goede vergelijken te kunnen maken. Niet alle offertes zijn hetzelfde, waardoor het soms lastig kan zijn om te zien waarom de ene aanbieder goedkoper is dan een andere. Het kan zo zijn dat er bepaalde dingen niet op de ene offerte staan, maar wel op een andere, waardoor de prijs hoger lijkt voor een andere maar je eigenlijk een completer aanbod krijgt.

Prijs

Een open deur is natuurlijk de prijs zelf. Dit gaat om alle elementen van de prijs, niet alleen wat de warmtepomp zelf kost. Er is ook materiaal nodig voor de installatie, er moet BTW worden betaald, de arbeidskosten spelen ook een rol hier. Als deze extra kostenposten niet op de offerte staan, is het slim om hier even navraag naar te doen. Ook is het fijn als deze meteen worden uitgesplitst en uitgelegd, zodat je weet waar je geld naartoe gaat.

Extra kostenposten

Buiten de kosten voor de warmtepomp zelf en de installatie, kunnen er nog andere kostenposten meespelen. Dit kunnen bijvoorbeeld opruimkosten zijn als je oude CV-ketel moet worden meegenomen, of risicokosten, mogelijk benodigd hulpmateriaal en meer. Hiervoor is het helemaal handig om meerdere offertes te vergelijken, want als de ene aanbieder wel een bepaalde kostenpost heeft opgenomen en een ander niet, kun je hier gericht naar vragen. Het is dus ook zeker een goed idee om elke offerte goed door te spitten op wat er precies in staat en te kijken of iedereen hetzelfde aanbiedt en specificeert.

Afwerking en garantie

Omdat een warmtepomp lang mee moet gaan, is een goede afwerking en garantie wel gewenst. De meeste offertes zullen hier een melding van maken en soms ook aangeven hoeveel onderhoud zal kosten, mocht je hetzelfde bedrijf het onderhoud willen laten uitvoeren. Zo heb je niet alleen de kosten van de plaatsing voor je, maar weet je ook waar je op kunt rekenen na de plaatsing en hoeveel je nog kwijt zult zijn aan de warmtepomp na de initiële investering. Hiermee heb je een volledig plaatje van alle kosten en kun je het beste de prijzen vergelijken.

warmtepomp offertes vergelijken voor besparing

Is mijn huis geschikt voor een warmtepomp?

Een huis heeft goede isolatie nodig voor het geschikt is voor een warmtepomp. Dat is de belangrijkste factor om op te letten. Omdat je vaak lage temperatuur verwarming hebt met een warmtepomp, is het belangrijk dat hier zo min mogelijk warmte van ontsnapt. Dit is altijd nodig om zo zuinig mogelijk te kunnen verwarmen, maar een extra aandachtspunt bij een warmtepomp. Bij minder goede isolatie is het meestal slimmer om eerst het energielabel van je woning te verbeteren of misschien met een hybride warmtepomp te beginnen.

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met warmtepomp experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk warmtepomp offertes

Welke soort is geschikt

Er zijn verschillende soorten warmtepompen om uit te kiezen. Welke hiervan geschikt is voor jouw woning is afhankelijk van verschillende factoren. Bij een lucht/lucht warmtepomp of lucht-water warmtepomp heb je vaak ruimte nodig voor een buitenunit, tenzij je voor een monoblock optie gaat. Deze zijn ook geschikt voor de meeste appartementen. Bij een water/water warmtepomp of geothermische warmtepomp moet je een buizensysteem in de grond kunnen plaatsen, waardoor je een flinke tuin nodig hebt. De prijzen verschillen ook flink, dus de keuze kan soms ook afhankelijk zijn van je budget.

Benodigde vermogen

Een appartement heeft minder vermogen nodig van een warmtepomp dan een groot vrijstaand huis. Je wilt een warmtepomp kiezen die groot genoeg is om je hele huis te verwarmen, maar niet zo groot dat er veel vermogen verloren gaat omdat je dit niet kunt gebruiken. Daarbij hebben sommige warmtepompen ook een ingebouwde boiler, die ook voor warm sanitair water kan zorgen. Dit alles heeft een effect op welk vermogen je nodig hebt en dus welke warmtepomp geschikt is.

Veelgestelde vragen

Wat kost een warmtepomp in 2024?

+
De kosten van een volledig elektrische warmtepomp variëren van € 6.000,- tot € 25.000,-, inclusief installatie en BTW. Een hybride warmtepomp kost gemiddeld € 9.000,-.

Waarom je geen warmtepomp moet nemen?

+
Een warmtepomp kopen is soms geen goed idee, bijvoorbeeld als je huis slecht geïsoleerd is, of er niet genoeg ruimte buiten of binnen is. Een warmtepomp met buitenunit is geen goed idee als deze geluidsoverlast veroorzaakt. Er is een soort kast ervoor om het geluid te dempen, alleen zijn deze erg prijzig.

Hoeveel zonnepanelen heb je nodig voor een warmtepomp?

+
Voor hybride warmtepompen zijn doorgaans 5 tot 7 zonnepanelen voldoende. Voor een volledig elektrische warmtepomp is het verstandig om minimaal 7 tot 9 zonnepanelen te plaatsen.

Is een warmtepomp nog rendabel?

+
Een warmtepomp is zeker nog rendabel, wel is het een hele investering omdat het 10 jaar kan duren voordat deze is terugverdient.

Warmtepomp: gratis offertes!

Wil je jouw woning verduurzamen met een warmtepomp? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde warmtepomp experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Gelieve in te vullen (velden met sterretje * zijn verplicht):
Soort warmtepomp
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes