Warmtepomp aansluiten op centrale verwarming | Makkelijke overstap!

Veel woningen in Nederland worden nog verwarmd door middel van een centrale verwarming. Wanneer je overweegt om een warmtepomp aan te schaffen, is het dus handig om te weten of deze met de centrale verwarming en CV-ketel kan samenwerken.

warmtepomp wordt aangesloten op centrale verwarming

Warmtepomp aansluiten op verwarming

Een warmtepomp heeft altijd een bestaande verwarming nodig om op aangesloten te kunnen worden. Bij een volledig elektrische warmtepomp zal dit vaak vloerverwarming of andere lage temperatuur verwarming zijn. Een hybride warmtepomp werkt samen met een CV-ketel en kan hierdoor op de bestaande radiatoren worden aangesloten.

Hybride warmtepomp

Met hybride warmtepompen kun je dus de warmtepomp aansluiten op de bestaande CV-ketel. Dit zorgt ervoor dat je veel makkelijker voor een warmtepomp kunt kiezen, want met deze hybride installatie hoef je geen nieuwe verwarming te plaatsen om toch over te stappen op duurzaam verwarmen. De warmtepomp combineren met de huidige CV-ketel zorgt ervoor dat je zonder hoge energiekosten en problemen opwarmt, het hele jaar door.

Goed voor bestaande woningen

Bij nieuwbouw kun je makkelijk je huis snel klaar voor de warmtepomp maken. Deze hebben vaak al goede isolatie en kunnen elk soort verwarmingssysteem kiezen bij de bouw, waardoor een elektrische warmtepomp goed werkt en je eigenlijk geen CV-ketel meer nodig hebt. Bij een bestaande woning kan dit lastiger zijn, omdat deze vaak is gebouwd op het gebruik van een CV-ketel en niet altijd genoeg kan verwarmen met alleen een warmtepomp.

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met warmtepomp experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk warmtepomp offertes

CV-ketel warmtepomp aansluiten

De hybride warmtepomp aansluiten op de CV-ketel is vaak een snelle klus, die wel een specialist nodig heeft om goed gedaan te worden. De buitenunit en binnenunit van de warmtepomp moeten worden geplaatst, de warmtepompen moeten goed op de CV-ketel worden aangesloten en op de verwarming. Wanneer een van deze aansluitingen niet goed lukt, zul je niet goed kunnen verwarmen of zelfs helemaal niet. De juiste hybride warmtepomp installatie geeft vaak een beter rendement.

Hoge temperatuur warmtepomp

Om je radiatoren met warmtepomp te kunnen blijven gebruiken, heb je soms een hybride warmtepomp nodig die tot hoge temperaturen kan verwarmen. Deze soort verwarming heeft de hogere temperatuur van het water uit de CV-ketel nodig om de warmte goed door je huis te verspreiden. Met een CV-ketel op gas is dit geen probleem, maar met warmtepompen die op elektriciteit werken is het lastig om een temperatuur te krijgen die hoog genoeg is. Voor je dus de hybride warmtepomp laat aansluiten, is het belangrijk om te controleren of je huidige verwarming ook echt van het gas af kan of dat je een hoge temperatuur warmtepomp nodig hebt.

Zuinige verwarming

Met de buitenunit kun je de energie van de buitenlucht gebruiken om het binnen warmer te maken. Om niet alsnog op een onzuinige manier je huis te moeten opwarmen, is het belangrijk dat je niet alleen de juiste hybride warmtepomp kiest, maar ook voor goede isolatie. Dubbel glas, vloerisolatie en spouwmuurisolatie zijn bijvoorbeeld belangrijk om te hebben. Een energiezuinige CV-ketel zal ook veel helpen om de energiekosten laag te houden. Wanneer je toch je CV-ketel moet vervangen, is het een goed idee om hier meteen een hybride warmtepomp aan toe te voegen of om voor een energiezuinige ketel te kiezen. Zo kun je voor een fijn prijsje jouw woning comfortabel houden!

Warmtepomp: gratis offertes!

Wil je jouw woning verduurzamen met een warmtepomp? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde warmtepomp experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Soort warmtepomp

2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes