Beste hybride warmtepomp | Hoe kies je de beste optie

De beste hybride warmtepomp zorgt ervoor dat jouw woning comfortabel blijft, ook op een koude winterdag. Ook is het belangrijk dat de hybride warmtepomp goed samenwerkt met je CV-ketel voor wanneer het toch te koud is buiten.

beste hybride warmtepomp

Wat maakt de beste hybride warmtepomp

De beste hybride warmtepomp kiezen is erg afhankelijk van jouw huis. Wat wel altijd belangrijk is voor de beste warmtepomp aanwijzen, of dit nu een elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp is, is dat deze de investering terugverdient en de grootste besparing geeft. Bij hybride warmtepompen is het ook belangrijk dat deze goed samenwerken met je huidige CV-ketel.

Duurste warmtepomp niet altijd de beste

Je kunt het beste merk warmtepomp kopen, maar als deze niet goed aansluit op jouw woning, zul je hier niet de beste koop aan hebben. De beste warmtepomp voor jouw woning heeft het juiste vermogen en zal de geluidsoverlast beperken. Wanneer je minder gas verbruikt, zul je de warmtepomp snel terug kunnen verdienen. Maar wanneer de warmtepomp hard moet werken en de CV-ketel alsnog vaak moet bijspringen, dan heb je niet de juiste warmtepomp gekozen.

Stilste warmtepomp ook belangrijk

Omdat een warmtepomp voortdurend aan het werk is, zal deze flink wat geluid maken. Wanneer je een hybride warmtepomp koopt, is het dus een goed idee om te kijken naar de stilste warmtepomp. Niet alleen is een maximum geluidsniveau van 40 dB (‘s nachts) en 45 dB (overdag) verplicht, het is natuurlijk ook gewoon fijner als je het warmtepomp geluid niet steeds hoort.

Wat kun je zelf doen voor de warmtepomp

De beste warmtepomp aanwijzen en de aanbevolen installateurs inhuren is een ding, maar de nieuwe warmtepompen zijn pas echt op hun best wanneer je zelf enkele maatregelen hebt genomen. Uit bijna elke test blijkt dat een goede installatie van de warmtepompen en goed onderhoud ervoor zorgt dat je op de energierekening besparen kunt en vaak geen hoger verwarmingsvermogen nodig hebt.

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met warmtepomp experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk warmtepomp offertes

Redelijk isolatieniveau

De hybride warmtepompen werken pas echt goed met een redelijke isolatie van je woning, minstens energielabel C en liefst nog hoger. Wat dit inhoudt voor jouw woning ligt aan wat voor huis je hebt. Een redelijk geïsoleerde vrijstaande woning heeft vaak meer isolatie nodig dan een redelijk geïsoleerde rijwoning, omdat deze al wat isolatie van de huizen eromheen heeft. Met de ISDE subsidie vrijstaande woning kun je de extra kosten van isolatie bij dit soort woning vaak deels vergoed krijgen, en deze subsidie kun je natuurlijk ook krijgen voor een rijtjeswoning of appartement.

Goede aansluiting

Soms krijg je langer fabrieksgarantie wanneer je de installatie door zo’n aanbevolen installateur laat doen. Het is sowieso een goed idee om een vakpersoon de plaatsing en aansluiting te laten doen, want een lekkage koudemiddel kan erg gevaarlijk zijn. Ook kan het zo zijn dat na een paar weken verwarmen blijkt dat de CV-installatie te veel bij verwarmd. Of dat de warmtepomp schakelt op het verkeerde moment. Dit soort dingen komen niet naar voren nadat je een test warmtepompen bekeken hebt, maar kan een specialist wel meteen opsporen en advies over geven.

Aandachtspunten voor de beste hybride warmtepomp

Met de beste hybride warmtepompen kun je zo lang mogelijk op elektriciteit verwarmen, terwijl je CV-ketel pas op het laatste moment hoeft bij te springen. Je krijgt de grootste besparing als je de hybride warmtepomp installeert met een nieuwe CV-ketel, helemaal wanneer je bestaande CV-ketel al wat jaren oud is.

buitenunit beste hybride warmtepomp

Hoeveel units

Je kunt vaak kiezen tussen een split of monoblock warmtepomp. Een split unit heeft een buitenunit en binnenunit, terwijl monoblock alleen een binnenunit heeft. Tussen een binnenunit en buitenunit lopen leidingen met koudemiddel, die de warmte van buiten naar binnen brengen. Je kunt met deze optie vaak de grootste besparing krijgen, omdat deze effectiever is. Maar een monoblock warmtepomp heeft minder ruimte nodig en is vaak makkelijker in een appartement te plaatsen, waardoor dit ook een goede keuze kan zijn.

Het vermogen

Wanneer je erg groot woont of een hoog gasverbruik hebt, kan meer vermogen lonen voor je warmtepomp. Daarentegen is het ook belangrijk dat je niet te veel vermogen kiest. Helemaal met een hybride warmtepomp, waar de CV-ketel toch al bijspringt wanneer nodig, is te veel vermogen vooral duur en voegt het weinig toe. Met te weinig vermogen haal je daarentegen het benodigde rendement niet. Het juiste vermogen kiezen is daarom van belang om de beste hybride warmtepomp te kopen.

Vergelijken loont altijd

Door offertes op te vragen en advies van de specialisten in te winnen, kun je uiteindelijk de beste warmtepomp vinden. Wanneer je de warmtepompen gaat vergelijken, kom je snel erachter wat voor jou belangrijk is en wat het beste in je woning past. Welke soort warmtepompen, de CV-ketel die je op het moment hebt, en hoe groot je woont zal allemaal een effect hebben op wat de beste keuze is. Op deze manier kun je ook meteen de beste deal vinden, waardoor je nu en later voor de laagste prijs klaar zult zijn.

Warmtepomp: gratis offertes!

Wil je jouw woning verduurzamen met een warmtepomp? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde warmtepomp experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Gelieve in te vullen (velden met sterretje * zijn verplicht):
Soort warmtepomp
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes