Hybride warmtepomp ervaringen | Wat de ervaring ons leert

In theorie is een hybride warmtepomp een goede investering met een hoog rendement. Maar het is natuurlijk ook belangrijk om te weten of dit in de praktijk ook zo is. Gelukkig zijn de meeste ervaringen met een warmtepomp erg positief!

ervaringen met hybride warmtepomp

Is het verstandig een hybride warmtepomp aan te schaffen

De keuze om een warmtepomp te kopen is qua rendement een goede investering. Je zult al snel de hybride warmtepomp terugverdienen en je energierekening omlaag zien gaan. De meeste mensen zijn ook erg tevreden met de keuze voor een hybride warmtepomp. De ervaringen zijn dat de beloftes van de warmtepomp vaak ook uitkomen.

Wat is momenteel de beste keuze

De beste keuze is om bij een bestaande woning voor een hybride warmtepomp te kiezen. Wanneer je huis nog niet goed geïsoleerd is, of wanneer je eerst nog andere aanpassingen in je huis wilt aanbrengen zoals vloerverwarming, zal een hybride warmtepomp de betere optie zijn. Een hybride warmtepomp wordt ook als beter ervaren wanneer er weinig ruimte in het huis is. Een volledig elektrische warmtepomp neemt een stuk meer ruimte in beslag, waardoor de hybride pomp beter in het huis past.

Wanneer is de warmtepomp kopen zinvol

Een warmtepomp kopen is al snel zinvol. Aan de andere kant kun je pas echt gaan besparen wanneer je andere duurzame maatregelen hebt genomen, zoals goede isolatie, zonnepanelen en vloerverwarming. Het bedrag dat je hiervoor moet neertellen zal vaak ook minder zijn vanwege subsidie, maar het is wel nodig om hierover na te denken. Wanneer je de installatie van de warmtepomp zonder deze extra maatregelen doet, is de ervaring dat je niet veel zult besparen of zelfs duurder uit bent.

Op zoek naar professioneel advies?
Vul dan snel onderstaand formulier in en wij brengen je in contact met warmtepomp experts uit jouw buurt. Zij bieden je persoonlijk advies op maat. Deze dienst is volledig gratis en zonder enige verplichting!
arrow Vergelijk warmtepomp offertes

Wat zijn de voor- en nadelen van de warmtepomp

Het grootste voordeel van de warmtepomp is natuurlijk de besparing qua energiekosten. Je zult minder gas verbruiken, omdat je jouw CV-ketel minder gebruikt. Deze zal alleen bijspringen als het erg koud is buiten. Aan de andere kant is deze besparing wel afhankelijk van hoeveel jaar oud je warmtepomp is. Hoe ouder de warmtepomp, hoe minder tevreden mensen erover zijn. Met goed onderhoud door een professionele installateur kun je dit voor het grootste deel voorkomen.

Hoe rendabel is de warmtepomp

De warmtepomp blijft voor de meeste woning eigenaren rendabel en zal een besparing op de energierekening betekenen. Wanneer dit niet het geval is, ligt dit vaak aan slechtere isolatie of een verouderde warmtepomp en kan dit warmtepomp nadeel makkelijk worden opgelost. Een hybride warmtepomp is sneller rendabel dan een volledig elektrische warmtepomp, maar geeft uiteindelijk een minder grote besparing op de energierekening. 

Stilste qua geluid

Er zijn strikte geluidsnormen waar de warmtepomp aan moet voldoen. Zodra de warmtepomp aan het werken is, komt er wat geluid van de buitenunit, die de omgeving niet moet storen. Hierdoor mag er overdag maximaal 45 dB geluid van de buitenunit worden geproduceerd door de pomp en ‘s nachts maar 40 dB aan warmtepomp geluid. Deze limieten zorgen ervoor dat het grootste deel van de woningeigenaren geen overlast heeft van de warmtepomp, maar ook de meeste buren zullen er dan geen last van hebben, waardoor je geen zorgen hoeft te hebben hierover.

Goede installatie

De juiste installatie kan vaak een probleem oplossen voor het ontstaat. Niet alleen kan de warmtepomp zo worden geplaatst dat het geluid van de buitenunit geen probleem is en de binnenunit zo min mogelijk ruimte inneemt, ook wordt deze meteen goed aan de ketel aangesloten. De experts van de fabrikanten weten hoe je het beste jouw warmtepomp kunt installeren, gebruiken en onderhouden, waardoor je jouw woning goed kunt verwarmen.

Test warmtepompen en CV-ketel

Er zijn veel testen gedaan om te zien welke warmtepomp en CV-ketel het beste is. Hierdoor kun je een idee krijgen van welke merken een goede kwaliteit leveren, maar het beste is toch altijd om een ervaringsdeskundige te vragen. Zijn er mensen in jouw wijk die al een warmtepomp hebben? Dan zullen zij het beste kunnen vertellen of je rekening moet houden met een probleem, wat hun oplossing is, en wat het beste werkt voor hun.

Goedkope prijs

Het bedrag dat je moet neertellen voor een warmtepomp kan ook flink verschillen. Een goede warmtepomp is een grote investering, die door subsidie vaak wel goedkoper wordt. Door offertes op te vragen en goed te vergelijken kun je vaak een goede warmtepomp voor een goed bedrag vinden, waarmee je een lage terugverdientijd kunt realiseren. Ook hier is het belangrijk om ervaringen van andere woningeigenaren te vergelijken, zodat je zeker weet dat het bedrijf waarmee je in zee gaat past bij jouw vraag.

Koelen en verwarmen

Je kunt een warmtepomp gebruiken om je huis te verwarmen, maar ook om te koelen. Een volledig elektrische warmtepomp is hiervoor vaak een betere oplossing dan een hybride, omdat deze een andere bron kan gebruiken dan de buitenlucht. Bij een grondwater warmtepomp kan de vloerverwarming bijvoorbeeld worden gebruikt om de lage temperaturen van het grondwater door je huis te pompen, waardoor je woning afkoelt. Het zal nooit erg koud worden in huis, maar een paar graden koeler is in de zomer al een mooie winst.

Warmtepomp: gratis offertes!

Wil je jouw woning verduurzamen met een warmtepomp? Vul ons formulier in en ontvang gratis offertes van gespecialiseerde warmtepomp experts in jouw regio. Deze dienst is gratis en volledig vrijblijvend.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1. Gelieve in te vullen (velden met sterretje * zijn verplicht):
Soort warmtepomp
2. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes