Glas glas zonnepanelen | Voor- en nadelen en prijzen

In dit artikel leggen we je uit wat glas-glas zonnepanelen zijn en waarom je hiervoor kunt kiezen. De voordelen van deze glas-glas panelen worden behandeld en we leggen je uit welke verschillende soorten glas-glas panelen er bestaan.

glas-glas zonnepaneel

Wat is een glas-glas zonnepaneel?

Glas glas zonnepanelen zijn de meest recente type panelen. Een glas-glas zonnepaneel bestaat uit twee lagen glas in plaats van uit een laag glas en een laag kunststof folie waar andere, traditionele panelen uit bestaan. Tussen die twee lagen glas bevinden zich de zonnecellen. Juist door deze dubbele laag glas zorgen glas-glas panelen voor een hogere opbrengst, een hogere vermogensgarantie en een betere kwaliteit. Hierdoor zijn glas-glas panelen de beste investering voor je zonnepanelensysteem.

Wat is het verschil tussen glas op glas en glas-folie panelen

Meestal zie je op daken vooral glas-folie panelen. Deze zijn voor veel mensen betaalbaarder dan glas-glas zonnepanelen. Wel zijn glas-glas panelen duurzamer dan glas-folie panelen. Ze gaan namelijk langer mee en ze verliezen minder vermogen naarmate je ze langer hebt. Daarom krijgen ze dan ook betere garantievoorwaarden in vergelijking met glas-folie panelen. Glas glas en glas-folie zonnepanelen verschillen met betrekking tot hun prestatie door de verschillende materiaalopbouw. Het glas bij glas-glas panelen zorgt ervoor dat de ingesloten zonnecellen beschermd worden. Bij glas-folie zonnepanelen worden zonnecellen beschadigd door weersomstandigheden, maar ook door stof en mechanische spanning.

Voordelen glas-glas zonnepanelen

Glas glas panelen hebben, zoals eerder benoemd, een hogere opbrengst aan zonne-energie in vergelijking met glas-folie panelen. Echter hebben glas-glas panelen nog meer voordelen.

Het vermogen blijft hoog

Het vermogen van glas-glas zonnepanelen blijft gedurende hun levensduur bijna even hoog. Hierdoor behoud je op de lange termijn een hogere opbrengst. Daarnaast verdien je om deze reden de investering in glas-glas zonnepanelen sneller terug dan een investering in glas-folie zonnepanelen.

Benieuwd naar de kosten van zonnepanelen?
We brengen je in contact met ervaren zonnepaneel installateurs uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse alles opmeten en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk zonnepaneel prijzen

Sterke constructie

Omdat glas-glas zonnepanelen bestaan uit twee lagen glas, is de constructie van v zonnepanelen veel sterker dan die van glas-folie zonnepanelen. Deze hebben namelijk een achterzijde van kunststof folie. Ook zorgt deze constructie ervoor dat glas-glas zonnepanelen minder snel buigen.

Lagere degradatie

Door bijvoorbeeld weersomstandigheden kunnen zonnepanelen naarmate je ze langer hebt vermogen verliezen. De degradatie bij glas-glas zonnepanelen ligt echter lager dan die bij glas-folie zonnepanelen. Dat wil zeggen dat glas-glas zonnepanelen zelfs na 30 jaar nog 87 procent van het oorspronkelijke piekvermogen behouden! Je krijgt betere prestaties en behoudt ook deze betere prestaties.

Betere bescherming

Omdat glas-glas zonnepanelen uit twee lagen gehard glas bestaan, worden de zonnecellen ingesloten door twee lagen glas en zijn ze beter beschermd tegen bijvoorbeeld temperatuurschommelingen en vocht. Ook buigen glas-glas zonnepanelen minder door waardoor er minder mechanische spanning ontstaat.

Modernere uitstraling

Glas glas zonnepanelen kun je kopen met een aluminium frame of zonder een frame. Beide soorten zonnepanelen zijn onopvallend op je dak en zien er modern uit. Het paneel zonder frame is het meest strak en esthetisch. Een glas-glas paneel zonder frame is duurder in aanschaf dan een paneel met een frame. Qua vermogen of opbrengst verschillen de glas-glas zonnepanelen niet van elkaar.

Nadelen glas-glas zonnepanelen

Naast veel voordelen hebben glas-glas zonnepanelen natuurlijk ook nadelen. Dit zorgt ervoor dat veel mensen dan ook andere zonnepanelen aanschaffen.

Duurdere prijs

Glas glas zonnepanelen zijn simpelweg duurder in aanschaf dan glas-folie panelen. De uitvoering met frame kost zo’n 20 procent meer dan traditionele zonnepanelen. Wanneer je kiest voor een paneel zonder frame ligt de prijs zelfs 30 tot 50 procent hoger. Niet iedereen heeft natuurlijk een budget wat hoog genoeg ligt om glas-glas panelen aan te schaffen.

Minder keuze

De technologie van glas-glas zonnepanelen is relatief nieuw. Daarom produceren lang niet alle zonnepaneel fabrikanten glas-glas panelen. Om deze reden is er dan ook minder keuze aan leveranciers en installateurs van glas-glas panelen. Dit is meestal een nadeel van nieuwere technologieën, zoals ook bij perovskiet zonnepanelen en zonnedakpannen.

Terugverdientijd

Door de hogere kosten van glas-glas panelen, is de terugverdientijd nu eenmaal langer. Wel hebben glas-glas panelen een langere levensduur, dus uiteindelijk kun je hierna wel langer profiteren van de panelen.

glas-glas zonnepaneel

Soorten glas-glas zonnepanelen

Bij het aanschaffen van glas-glas zonnepanelen kun je verschillende keuzes maken. Op deze manier koop je panelen die helemaal naar jouw wens zijn.

Piekvermogen

Je maakt bij het aanschaffen van glas-glas panelen een keuze met betrekking tot het piekvermogen van de zonnepanelen, de Wattpiek of Wp. Het piekvermogen geeft de jaarlijkse hoeveelheid stroom aan dat een paneel opwekt bij ideale omstandigheden. Welk piekvermogen je nodig hebt hangt af van de hoeveelheid elektriciteit dat je gebruikt, maar ook van hoe groot het oppervlak van je dak is en hoe je dak georiënteerd is.

Vorm: glas-glas panelen met of zonder frame

Er zijn twee vormen glas-glas panelen. De eerste vorm is met een aluminium frame. Deze lijken qua uiterlijk op glas-folie panelen, maar buigen minder door. De tweede vorm is een glas-glas paneel zonder aluminium frame. Dit zijn de duurste, maar wel de meest strakke panelen. Bovendien zijn ze makkelijker te installeren op allerlei soorten daken en zijn de panelen minder opvallend.

Welke merken leveren glas-glas zonnepanelen?

De grondlegger van het glas-glas zonnepaneel is het bedrijf Solarwatt uit Duitsland. Dit is dan ook nog steeds de marktleider. Verder produceren ook AEG, Bauer, Trina en Denim glas-glas zonnepanelen. Lees meer over de verschillende merken en kenmerken van de zonnepanelen.

Solarwatt

Dit Duitse merk produceert betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige glas-glas zonnepanelen. Ze bieden verschillende soorten aan, met vermogens variërend van 370, 375, 400 en 405 Wp. Ook de afmetingen verschillen per soort. Zo bieden ze zonnepanelen van 1.780 x 1.052 x 40 mm, maar ook van 1.722 x 1.134 x 35 mm. De kosten voor glas-glas zonnepanelen van Solarwatt liggen gemiddeld op € 750 per paneel.

AEG

AEG is ook een Duits merk dat glas-glas zonnepanelen van hoge kwaliteit aanbiedt. Het vermogen van de zonnepanelen ligt tussen de 360 en 400 Wp en de afmetingen verschillen van 1,6 x 0,9 meter tot panelen die wel 2 meter breed zijn. De gemiddelde prijzen liggen tussen de € 4.500 en € 12.500, inclusief btw, plaatsing en omvormer.

Bauer

Het merk Bauer staat voor kwaliteit en biedt glas-glas zonnepanelen met een hoog rendement. Ook dit merk biedt weer verschillende varianten aan, waaronder zonnepanelen met een vermogen van 395 tot 405 Wp, 400 tot 410 Wp en 420 tot 430 Wp. De afmetingen zijn bij alle panelen hetzelfde, namelijk 1.722 x 1.134 x 30 mm.

Garantie

Iedere fabrikant heeft weer een andere garantieregeling. De garanties van glas-glas zonnepanelen liggen hoger dan die van de traditionele zonnepanelen. Vergelijk daarom verschillende aanbieders van glas-glas panelen. Ook kun je naar keuringen zoals de TÜV keuring of Öko test kijken welke het beste worden getest.

Wat kost een glas-glas zonnepaneel?

Maar wat kosten glas-glas zonnepanelen nu? Glas glas panelen kosten tussen de 950 en 1050 euro. Het vermogen van deze panelen is dan ook zeer hoog. Als je glas-glas zonnepanelen goedkoper wil aanschaffen, kun je Duitse zonnepanelen kopen. In Duitsland liggen de prijzen van zonnepanelen over het algemeen lager. Verder is het aan te raden om verschillende offertes met elkaar te vergelijken.

Zonnepanelen laten plaatsen: gratis offertes!

Klaar om je eigen energie op te wekken met de nieuwste zonnepanelen? Vul ons formulier in en ervaren zonnepaneel installateurs nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jouw nieuwe zonnepanelen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Dakhelling
2*. Aantal zonnepanelen
3*. Uitvoermoment
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes