Zonnepanelen 1000 Wp | Panelen van de toekomst!

Zonnepanelen 1000 wpZonnepanelen van 1000 Wp worden op dit moment nog niet verkocht. Tegelijkertijd gaan de ontwikkelingen snel en geven sommige fabrikanten aan dat ze plannen hebben om 1000 Wp zonnepanelen op de markt te gaan brengen. Bekijk de zonnepanelen


Hoog vermogen zonnepanelen 1000 Wp

Een PV systeem met 1000 Wp zonnepanelen zullen geschikt zijn voor bedrijfspanden met een hoog energieverbruik. Het zijn dan ook grote pv panelen met een hoog vermogen die niet door particulieren gebruikt zullen gaan worden, maar voornamelijk voor zakelijk gebruik geschikt zijn. Denk hierbij niet alleen aan bedrijfspanden, maar ook aan zonneparken.

Hoeveel kWh is 1000 Wp?

Wanneer je het aantal wattpiek bij zonnepanelen wil berekenen kun je 0,85 het beste als omrekenfactor aanhouden. Stel dat een zonnepaneel een vermogen van 1000 Wp heeft, dan zal het in de praktijk ongeveer 85% groene stroom opwekken (850 kWh per jaar). Berekening: 0,85 kWh * 1000 Wp = 850 kWh (kilowattuur).

Welke zonnepanelen hebben het hoogste rendement en wat is het alternatief?

Met 1000 Wp zonnepanelen behaal je het hoogste rendement. Zoals eerder benoemd zijn deze zonnepanelen alleen nu nog niet op de markt en kun je ze dus voorlopig ook nog niet aanschaffen. De zonnepanelen met het hoogste rendement die wel al op de markt zijn, zijn 500 Wp panelen. Wanneer je dus op zoek bent naar panelen met een hoog vermogen, is dit een goed alternatief. Is dit ook geen optie? Gelukkig zijn er dan nog meer alternatieven voor zonnepanelen beschikbaar.

Zware zonnepanelen met grote afmeting

Is het slim om te kiezen voor 1000 Wp zonnepanelen? Wanneer 1000 Wp panelen op de markt verschijnen, zullen ze niet geschikt zijn voor daken van koopwoningen. Dit komt door de grote afmeting van de zonnepanelen en het zware gewicht. Je kunt hierbij denken aan 35 kilo of meer, wat belastend kan werken voor je dak.

Zonnepanelen vergelijken

Wanneer je 1000 Wp zonnepanelen vergelijkt met 400 Wp zonnepanelen, zijn er zeker verschillen. We hebben deze vergelijking gemaakt, omdat 400 Wp zonnepanelen panelen zijn met een hoog vermogen die wel op de markt zijn. Met een blik op 400 Wp zonnepanelen zijn deze al even in gebruik en hierdoor ben je gegarandeerd van een optimale kwaliteit.

De afmeting van 400 Wp zonnepanelen is kleiner dan zonnepanelen met een hogere Wattpiek. Wanneer je zonnepanelen wil aanschaffen, kan je 400 Wp zonnepanelen direct aanschaffen. Anders zou je moeten gaan wachten op 1000 Wp zonnepanelen en hierdoor loop je veel opbrengsten mis. Het is zeker de moeite waard om zonnepanelen met een lager piekvermogen aan te schaffen om zo toch te kunnen genieten van een goede jaarlijkse opbrengst.

Zonnepanelen 1000 wp

Zonnepanelen 1000 Wp prijs

Voor 1 enkel zonnepaneel zal je gemiddeld € 450 betalen. Hoe meer zonnepanelen je koopt, hoe lager deze prijs ligt. Zonnepanelen van 1000 Wp hebben een veel hoger piekvermogen dan een gemiddelde zonnepaneel en daarom zal de zonnepanelen prijs hoger uitvallen. Je kunt een schatting van de prijs maken door te kijken naar de gemiddelde prijs per Wattpiek voor zonnepanelen. Bij 400 Wp zonnepanelen is dit gemiddeld € 1,13 per Wattpiek, waardoor de geschatte prijs voor 1000 Wp zonnepanelen € 1.130 is.

Aangezien zonnepanelen van 1000 Wp nog niet op de markt zijn, kan er geen exacte prijs bepaald worden en is dit slechts een ruwe schatting. Het enige wat zeker is, is dat 1000 Wp zonnepanelen duurder zullen zijn dan de andere panelen die nu op de markt zijn. Dit komt doordat er meer technologie en materiaal nodig is. Hierdoor zullen er hogere productiekosten van toepassing zijn.

Hoog rendement en hoge opbrengst

Wil je de opbrengst van zonnepanelen berekenen? Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is onder andere afhankelijk van je jaarlijks stroomverbruik. Zoals eerder benoemd, is het van belang om 0,85 als omrekenfactor aan te houden. Stel dat je jaarlijks 2100 kWh aan elektriciteit verbruikt, dan heb je dus 3 zonnepanelen van 1000 Wp nodig. 1 zonnepaneel van 1000 Wp levert 850 kWh per jaar op. 2100/ 850 = 2,5 = naar boven afgerond 3 zonnepanelen.

Wattpiek zonnepanelen

De Wattpiek geeft het maximale vermogen van een zonnepaneel aan. In een testcentrum wordt dit toegekend aan een zonnepaneel. Dit is echter altijd onder ideale omstandigheden. Denk hierbij aan optimale zoninstraling en een constante temperatuur van 25 graden.

In de praktijk zijn deze ideale omstandigheden niet altijd de situatie en levert een zonnepaneel dus nooit zijn maximale vermogen, in dit geval 1000 Wattpiek. In de praktijk heb je namelijk te maken met schaduwwerking, bewolking en minder zonuren tijdens de wintermaanden, waardoor de zonne-energie niet op elk moment van de dag opgewekt kan worden, of in ieder geval niet optimaal.

Veelgestelde vragen

Offerte


Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Dakhelling

2*. Aantal zonnepanelen

3*. Uitvoermoment

4. Voeg foto's en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes