Zonnepanelen 350 Wp | Voor- en nadelen van 350 Wp zonnepanelen

Een aantal jaren geleden waren zonnepanelen van 250 of 275 Wp de norm, maar het vermogen van zonnepanelen blijft toenemen en is in volle ontwikkeling. Tegenwoordig zijn zonnepanelen van 350 Wp steeds meer de norm. Alle relevante informatie vind je in dit artikel.

zonnepanelen 350 wp

Wat is de betekenis van 350 Wp bij zonnepanelen?

Wp 350 staat voor wattpiek van zonnepanelen en dit is het piekvermogen, ofwel het maximale vermogen wat zonnepanelen onder ideale omstandigheden aan groene stroom kunnen opwekken. De opbrengst ligt in de praktijk wat lager, namelijk rond de 85%. Het aantal Wattpiek wordt aan een zonnepaneel toegekend in een testcentrum waarbij er een constante temperatuur is van 25 graden en een directe instraling van de zon.

Zonnepanelen van 350 Wp zijn een veel gekozen optie. De opbrengst van 350 Wp zonnepanelen is afhankelijk van meerdere factoren. De hellingshoek en oppervlakte zijn de voornaamste factoren. Zonnepanelen kun je het beste op het zuiden plaatsen, waarbij je een hellingshoek van 35 graden hanteert. Dit geldt ook voor zonnepanelen op een plat dak. Ook de omvormer, het soort zonnepaneel, zoninstraling, ventilatie en onderhoudstoestand hebben allemaal invloed op de werkelijk opbrengst.

Hoeveel watt levert een zonnepaneel van 350 Wp?

Wil je weten hoe je de opbrengst van zonnepanelen berekent en hoeveel stroom je kunt opwekken met 350 Wp zonnepanelen? In de praktijk staat 1 Wattpiek gelijk aan 0,88 kWh (kilowattuur) per jaar. Wanneer je een installatie hebt van 12 zonnepanelen levert het 3696 kWh per jaar op. Berekening: 350 Wp * 12 = 4200 Wp. 4200 Wp * 0,88 kWh = 3696 kWh per jaar.

Voordelen en nadelen van 350 Wp vermogen

Zonnepanelen met 350 Wp hebben zowel verschillende voordelen als nadelen, die we hieronder verder bespreken. 

Voordelen

 • 350 Wp panelen zijn goedkoper dan panelen met een hoger vermogen, zoals de 400 Wp of 450 Wp panelen.
 • Met 350 Wp zonnepanelen voldoe je aan de nieuwste technologie. Ze hebben naast een hoge kwaliteit een grote betrouwbaarheid en een lange levensduur.
 • Zonnepanelen van 350 Wp zijn ideaal voor kleinere daken. Je hebt dan ook minder panelen nodig om aan je totale vermogen van je installatie te komen.
 • Er zijn veel keuzemogelijkheden: verschillende merken, afmetingen, kleuren, garantie etc.

350 Wp zonnepanelen zijn een goede keuze wanneer je niet extra wil gaan betalen voor zonnepanelen die een nog hoger piekvermogen hanteren, wanneer je niet genoeg plaats op je dak hebt voor panelen met een lager piekvermogen en wanneer je wil gaan voor esthetische en strakke zonnepanelen. 

Nadelen

 • Ze zijn duurder dan panelen met een lager vermogen.
 • Er zijn meer zonnepanelen nodig dan wanneer je kiest voor zonnepanelen met een hoger vermogen.
350 wp zonnepanelen

Wat is de prijs van een zonnepaneel van 350 Wp capaciteit?

Een zonnepaneel kost gemiddeld € 630 tot € 690, de prijs per Wattpiek is gemiddeld € 1,80. Per vierkante meter zonnepaneel moet je rekenen op € 380 tot € 440. Echter is het belangrijk om te weten dat de prijs van zonnepanelen van 350 Wp van meerdere factoren afhankelijk is en daardoor sterk uiteen kan lopen. Om een goede indicatie van de prijs te hebben, dien je rekening te houden met de onderstaande factoren: 

 • De fabrikant
 • Het type paneel
 • De grote en de hoeveelheid zonnepanelen
 • De verloning voor de installateur
Benieuwd naar de kosten van zonnepanelen?
We brengen je in contact met ervaren zonnepaneel installateurs uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse alles opmeten en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk zonnepaneel prijzen

Verschillende soorten zonnepanelen van 350 Wp

Zonnepanelen met 350 Wp zijn tegenwoordig in verschillende modellen verkrijgbaar. Hieronder bespreken we een aantal modellen en leggen we het verschil uit.

Monokristallijne en polykristallijne panelen

350 Wp zonnepanelen zijn een goede keuze wanneer je wil gaan voor monokristallijne of polykristallijne panelen met een hoge kwaliteit. Monokristallijne zonnepanelen komen het vaakste voor. Dit type zonnepaneel bevat 1 kristal per zonnecel. Deze kristallen liggen in dezelfde richting. Op deze manier krijg je een paneel zonder vlekken.

Merken: LG, Panasonic en SunPower zonnepanelen

Zonnepanelen van het merk LG zijn erg populair. Deze zonnepanelen vallen onder het merk LG Solar. Neem bijvoorbeeld de LG 350 Wp zwart zonnepaneel mono fullblack cello. Dit type zonnepaneel is een paneel met een van de laagste vermogens uit de LG reeks. Dit type is ideaal voor daken waar minder ruimte op beschikbaar is, daarnaast hebben ze een esthetische uitstraling. Ook de merken Panasonic en SunPower zijn populair voor 350 Wp panelen. 

Welke kleuren zonnepanelen van 350 Wp zijn er?

Qua kleur heb je voor 350 Wp zonnepanelen de keuze tussen blauwe en zwarte panelen. De zwarte panelen zien er vaak wat strakker uit dan blauwe panelen. Vooral wanneer je voor all black of full black kiest.

 • Zonnepanelen zwart 350 Wp: Zwarte zonnepanelen van 350 Wp zijn zonnepanelen waarbij het frame zwart van kleur is. De zonnecellen kunnen echter wel een andere kleur hebben.
 • Zonnepanelen 350 Wp all black: Zonnepanelen van 350 Wp all black zijn zonnepanelen die volledig in de zwarte kleur zijn afgewerkt. Hierbij is zowel het frame als de zonnecellen volledig in het zwart afgewerkt.

Wat is de afmeting per paneel?

De meeste zonnepanelen van 350 Wp zijn ongeveer 1,6 meter lang en 1 meter breed. De dikte van het frame varieert tussen de 30 en 50 mm.

Welke zonnepanelen van 350 Wp komen het meeste voor?

De monokristallijne zonnepanelen komen doorgaans het meeste voor op daken van woningen. De belangrijkste redenen hiervoor zijn dat ze, naast het leveren van hoge kwaliteit, ook erg ruimte-efficiënt zijn. Het is dus ideaal geschikt voor woningen met een beperkte dakruimte. Daarnaast zijn deze zonnepanelen in meerdere kleuren verkrijgbaar. Je kunt de kleur dus perfect afstemmen met het uiterlijk van de woning.

Veelgestelde vragen

Wat is op dit moment het beste zonnepaneel?

+
Op dit moment is SunPower een van de beste zonnepanelen. Ze bieden het hoogste rendement (tot 22,8%) en laagste degradatie (0,25% per jaar).

Welke factoren hebben invloed op de opbrengst van zonnepanelen?

+
De opbrengst van zonnepanelen is afhankelijk van de locatie van de woning en de locatie van de zonnepanelen op het dak, de hellingshoek van het paneel en de weersomstandigheden. De juiste hellingshoek zorgt voor een hoger rendement en de weersomstandigheden hebben invloed op de prestaties van de panelen.

Zonnepanelen laten plaatsen: gratis offertes!

Klaar om je eigen energie op te wekken met de nieuwste zonnepanelen? Vul ons formulier in en ervaren zonnepaneel installateurs nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jouw nieuwe zonnepanelen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Dakhelling
2*. Aantal zonnepanelen
3*. Uitvoermoment
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes