Zonnepanelen 400 Wp | Hoog vermogen en opbrengst

400 Wp zonnepanelen bieden een hoop voordelen, zoals een hoog piekvermogen, waardoor je minder van deze panelen nodig hebt om je jaarlijkse stroomverbruik te dekken. Ideaal dus wanneer je een klein dak hebt en toch zonnepanelen wil gebruiken.

400 wp zonnepaneel

Hoog vermogen zonnepanelen 400 Wp

Zonnepanelen van 400 Wp zijn een goede keuze wanneer je minder beschikbare ruimte hebt. De panelen beschikken over een hoog piekvermogen en hierdoor heb je er weinig nodig om je jaarlijkse energieverbruik op te wekken. Daarnaast maken de zonnepanelen gebruik van de nieuwste technologie.

400 Wp zonnepanelen opbrengst

Een zonnepaneel met een piekvermogen van 400 Wp geeft aan dat het zonnepaneel maximaal 400 kWh kan leveren. Dit is echter onder ideale omstandigheden, zoals een constante temperatuur van 25 graden celsius en een directe zon instraling. Hierin worden verschillende factoren zoals schaduw (kun je verbeteren met power optimizers), het aantal zonuren en verschil in hellingshoek niet meegenomen.

Andere factoren die invloed hebben op de opbrengst zijn de ligging van het dak, temperatuurschommelingen, de grootte van het dak en het soort omvormer die je hebt (micro omvormers of centrale string omvormer).

Hoeveel levert een zonnepaneel van 400 Wp op?

Wil je weten hoe je de opbrengst van zonnepanelen berekent? Je kan ervan uitgaan dat 1 Wattpiek – in Nederland – ongeveer 0,85 kWh (kilowattuur) per jaar oplevert. Wanneer je 12 zonnepanelen van 400 Wp hebt, kun je dit als volgt rekenen: 400 Wp x 12 zonnepanelen = 4800 Wp. 4800 x 0,85 kWh = 4080. Je hebt dus 4080 kWh opgewekt per jaar. 

Benieuwd naar de kosten van zonnepanelen?
We brengen je in contact met ervaren zonnepaneel installateurs uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse alles opmeten en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk zonnepaneel prijzen

Voordelen en nadelen 400 Wp zonnepanelen

400 Wp zonnepanelen kent verschillende voordelen en nadelen. De voor- en nadelen hebben we voor jou op een rij gezet.

Voordelen zonnepanelen van 400 Wp

400 Wp zonnepanelen hebben een hoog vermogen: een van de hoogste piekvermogens van dit moment, naast zonnepanelen met 500 Wp. Met dit type zonnepanelen ben je gegarandeerd van zonnepanelen met een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Het zijn kleinere zonnepanelen en daarom geschikt voor kleine daken. Tot slot behoren deze panelen tot de nieuwe technologie, wat ook een groot voordeel is. Deze zonnepanelen worden steeds meer de nieuwe standaard en dus ook steeds goedkoper.

Nadelen zonnepanelen van 400 Wp

Ook zijn er een aantal nadelen. Aangezien zonnepanelen met 400 Wp zwaarder zijn dan andere panelen die een lagere capaciteit hebben, zorgt het voor een complexere plaatsing. 400 Wp zonnepanelen hebben hoge investeringskosten. Ze zijn duurder dan zonnepanelen met een lager piekvermogen, maar worden steeds goedkoper.

zonnepanelen van 400 wp

Soorten 400 Wp zonnepanelen

400 Wp zonnepanelen zijn nog niet zo lang op de markt. Toch zijn er al verschillende uitvoeringen, met elk hun eigen kenmerken en voor- en nadelen.

Polykristallijne en monokristallijne zonnepanelen 400 Wp

Er zijn monokristallijne en polykristallijne 400 Wp zonnepanelen. Wat is het verschil? Bij monokristallijne panelen zijn de kristallen even verdeeld, namelijk 1 kristal per zonnecel. Bij polykristallijne zonnepanelen zijn de kristallen samengesmolten.

Monokristallijne van 400 Wp komen het vaakste voor. De zonnecellen van dit type zonnepaneel zijn gemaakt van silicium kristallen van een hoge zuiverheid. Hierdoor kunnen ze op een efficiënte wijze zonlicht omzetten in energie en hogere opbrengsten neerzetten. Je hebt ze in donkerblauwe tot zwarte kleur. All-black monokristallijn zonnepanelen zijn ook te koop.

Afmeting zonnepaneel 400 Wp: behoort tot de grootste zonnepanelen

De afmetingen van 400 Wp zonnepanelen wijken af van zonnepanelen met een kleiner vermogen. De panelen zijn namelijk doorgaans groter en zwaarder. Je moet dan ook rekening houden met een hoogte van 1,7 meter, een breedte van 1,1 meter en een dikte van 3 centimeter.

Goede garantie

Naast de verschillende typen zijn er voor 400 Wp zonnepanelen ook verschillen in merken, kleur en garantie. Over het algemeen geniet je van 10 tot wel 25 jaar productgarantie. Je bent altijd verzekerd van een goed rendement, omdat de vermogensgarantie van zonnepanelen met 400 Wp hoog is. Ga vooraf na hoeveel wattpiek zonnepanelen de zonnepanelen hebben.

PV-panelen 400 Wp

Naast monokristallijne en polykristallijne zonnepanelen zijn ook PV-panelen een veelvoorkomende variant voor 400 Wp vermogen. Voor deze zonnepanelen wordt fotovoltaïsche (PV) technologie gebruikt om zonne-energie om te zetten in elektriciteit. Gemiddeld genomen hebben PV-zonnepanelen met een wattpiek van 400 Wp, een formaat van 2 m². Bij grotere zonnepanelen kun je rekening houden met 2 m² tot 3 m².

Wat kost een zonnepaneel van 400 Wp?

De prijs van 400 Wattpiek zonnepanelen is de laatste tijd steeds lager geworden. Dit komt omdat de technologie steeds beter wordt en er daarom voor een goedkopere prijs steeds betere zonnepanelen kunnen worden geproduceerd. Hierdoor zijn 400 Wp zonnepanelen tegenwoordig de norm en kun je meer stroom opwekken met je zonnepanelen. Per paneel van 400 Wp zul je gemiddeld € 425 tot € 500 betalen, inclusief BTW en installatie.

Hoeveel zonnepanelen van 400 Wp heb ik nodig?

Het aantal zonnepanelen die je nodig hebt is afhankelijk van je jaarlijkse stroomverbruik. Hoe hoger het vermogen van de zonnepanelen, des te minder zonnepanelen je nodig hebt voor je zonnepanelensysteem.

Hoeveel Wp zonnepanelen zijn goed?

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt voor jouw huishouden is ook weer afhankelijk van je energieverbruik. 400 Wp zonnepanelen hebben veel vermogen, dus voor een gemiddeld huishouden kan een lager vermogen eventueel ook al genoeg zijn. Laat je hier zeker over adviseren door een specialist.

Veelgestelde vragen

Hoeveel levert een zonnepaneel van 400 Wp op?

+
Je kunt ervan uitgaan dat 1 wattpiek in Nederland zo’n 0,85 kWh per jaar opbrengt. 400 Wp panelen leveren gemiddeld 340 kWh opbrengst op. De berekening hiervan is 0,85 x 400.

Hoeveel kosten zonnepanelen 400 Wp?

+
De kosten voor zonnepaneel van 400 Wattpiek zijn gemiddeld € 425 tot € 500 per stuk.  Hierom is het van belang om meerdere offertes te vergelijken. Vaak kun je gratis offertes aanvragen bij verschillende bedrijven, zodat je zeker weet dat je een goede keuze maakt.

Is 400 Wp veel?

+
Ja. 400 wattpiek zonnepanelen zijn zonnepanelen van hoge kwaliteit. In vergelijking met andere zonnepanelen leveren deze panelen het meeste vermogen op.

Zonnepanelen laten plaatsen: gratis offertes!

Klaar om je eigen energie op te wekken met de nieuwste zonnepanelen? Vul ons formulier in en ervaren zonnepaneel installateurs nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jouw nieuwe zonnepanelen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Dakhelling
2*. Aantal zonnepanelen
3*. Uitvoermoment
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes