Zonnepanelen 450 Wp | Hoog piekvermogen

Wanneer je de energiekosten wenst te verlagen, maar weinig ruimte op het dak hebt, kunnen zonnepanelen van 450 Wp de ideale uitkomst bieden. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van dit type zonnepaneel.

450 wp zonnepanelen

Wat zijn zonnepanelen van 450 Wp?

Een zonnepaneel van 450 Wp is een zonnepaneel dat over een maximaal vermogen van 450 Wp beschikt. De hoge wattage van de panelen zorgt voor een uiterst efficiënte werking. Het vermogen van zonnepanelen wordt meestal in het piekvermogen van een zonnepaneel uitgedrukt om de hoeveelheid aantal watt aan elektriciteit dat het paneel kan produceren, aan te geven. 450 Wp zonnepanelen zijn panelen met een van de hoogste piekvermogens.

Wat is de afmeting van een zonnepaneel van 450 Wp?

450 Wp panelen zijn 2 meter lang en 1 meter breed en wegen ongeveer 24 kilo. De grotere afmetingen zijn nodig om het grote piekvermogen te kunnen halen. Wanneer je voor dit type zonnepanelen kiest, let dan goed op dat je dak het gewicht van de panelen aan kan en dat het op je dak past.

Is een zonnepaneel met een hoge Wp beter?

Over het algemeen zijn zonnepanelen met een hoger Wp beter omdat ze in staat zijn om meer elektriciteit te produceren. Dit zorgt voor een hogere efficiëntie bij het omzetten van zonlicht naar stroom voor in de woning.

Hoeveel Wp zonnepanelen kun je op 1 groep aansluiten?

De hoeveelheid zonnepanelen dat op één groep aangesloten kunnen worden is van meerdere factoren afhankelijk en kan daardoor sterk verschillen. Om dit vast te kunnen stellen dien je met de volgende factoren rekening te houden:

  • Het vermogen van het zonnepaneel
  • De capaciteit
  • De regelgeving in jouw regio

Wat zijn de voor- en nadelen van zonnepanelen met een wattpiek van 450?

De aanschaf van zonnepanelen van 450 Wp zijn wegens hun vele voordelen een logische keuze, echter kent het ook enkele nadelen.

Nadelen van een 450 Wp paneel

Hieronder lees je alle nadelige eigenschappen van zonnepanelen met een wattpiek van 450 terug:

  • Hoge energieproductie: 450 Wp zonnepanelen hebben een hogere energieproductie dan andere zonnepanelen. Dit kan erg gunstig zijn als je meer elektriciteit wenst te genereren.
  • Ruimte-efficiëntie: 450 Wp zonnepanelen zijn kleiner van formaat dan andere zonnepanelen en nemen daardoor minder ruimte in beslag. De kleinere afmetingen worden bij woningen met een beperkte dakruimte als groot voordeel gezien.
  • Lagere installatiekosten: 450 Wp zonnepanelen beschikken over een hoge energieproductie. Hierdoor kan het goed mogelijk zijn dat er minder panelen op het dak geïnstalleerd hoeven te worden, dit kan leiden tot lagere installatiekosten.

Voordelen van 450 Wp panelen

Hieronder lees je alle voordelen van zonnepanelen met een wattpiek van 450 terug:

  • Initiële kosten: 450 Wp zonnepanelen hebben hogere aanschafkosten dan andere zonnepanelen. Dit komt doordat ze een hogere energie-efficiëntie hebben.
  • Ruimte-efficiëntie: 450 Wp zonnepanelen zijn kleiner van formaat dan andere zonnepanelen en nemen daardoor minder ruimte in beslag. De kleinere afmetingen worden bij woningen met een beperkte dakruimte als groot voordeel gezien.
  • Effectiviteit in de schaduw: Slecht weer of schaduw kunnen de prestaties van 450 Wp zonnepanelen negatief beïnvloeden, controleer dus goed de oriëntatie van het dak om vast te stellen aan welke kant van het dak je ze plaatst.

Wat is de prijs van een zonnepaneel van 450 Wp?

De prijs van zonnepanelen is van meerdere aspecten afhankelijk en kan daardoor behoorlijk verschillen. Hieronder vind je enkele richtprijzen terug:

GezinVermogenPanelenOpbrengstRichtprijzen
1 Pers.2900 Wp72500 kWh€ 4.000 – € 4.600
2 Pers.3500 Wp83000 kWh€ 4.600 – € 5.200
3 Pers.4100 Wp93500 kWh€ 5.200 – € 5.800
4 Pers.4700 Wp104000 kWh€ 5.800 – € 6.400
5 Pers.5300 Wp114500 kWh€ 6.400 – € 7.000
6 Pers.5800 Wp125000 kWh€ 7.000 – € 7.700
Benieuwd naar de kosten van zonnepanelen?
We brengen je in contact met ervaren zonnepaneel installateurs uit jouw buurt. Ze komen ter plaatse alles opmeten en werken een offerte op maat uit. Vergelijk hun prijzen en bespaar!
arrow Vergelijk zonnepaneel prijzen

Wat is het populairste 450 Wp zonnepanelenmodel?

Phono solar is een populair merk onder zonnepanelen. Zo is er de Phono solar 450 Wp all black met half cut cell technologie. Door deze cellen is er een lager verlies tussen de cellen en de temperatuur. Daarnaast ben je door de zogeheten Low LID Mono PERC technology verzekerd van een optimaal rendement en een maximale opbrengst van zonnepanelen. Namelijk 10 jaar product garantie en 25 jaar lineaire rendement garantie. Het is kwalitatief gezien een goede en veilige keuze.

Wat zijn andere populaire 450 Wp zonnepanelenmodellen?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende zonnepanelenmodellen met een Wp van 450 op de markt:

Longi Solar

Modelnaam: LONGi Solar Hi-Mo 4
Dit model maakt gebruik van een PERC-technologie, dat de efficiëntie van de zonnecel verhoogt. Daarnaast hebben ze een robuust ontwerp, wat ervoor zorgt dat het tegen alle weersomstandigheden bestand is en langer meegaat.

Canadian Solar

Modelnaam: Canadian Solar HiKu CS3W-450
Dit model bevat een anti-reflectiecoating, dat ervoor zorgt dat de opname van zonlicht optimaal benut wordt en de efficiëntie hierdoor stijgt. Verder heeft het verschillende versies met hoogspanningsmodules, dit houdt in dat ze in staat zijn om een hogere spanning te genereren, wat een groot voordeel is bij sommige systeemconfiguraties.

Jinko Solar

Modelnaam: JinkoSolar Cheetah HC 72M 450-470W
Dit model bestaat uit een stevig ontwerp en is daardoor ideaal geschikt om voor een lange termijn gebruikt te worden. Verder heeft het aangetoond dat het optimaal weet te presteren in verschillende weersomstandigheden. Dit is gezien het Nederlandse klimaat een groot voordeel.

Welk type 450 Wp zonnepaneel kan je het beste kopen?

Tegenwoordig zijn er veel verschillende soorten 450 Wp zonnepanelen op de markt, dit zorgt dan ook voor een luxe crisis bij het kiezen voor een bepaald type zonnepaneel. Om erachter te komen welk model nu daadwerkelijk het beste bij jouw woning past, kan het sterk aangeraden worden om een erkende vakman in te schakelen.

Veelgestelde vragen

Wat is momenteel de hoogste watt piek dat een zonnepaneel heeft?

+
Zonnepanelen met een piekvermogen van 500 Wp, zijn momenteel de allerhoogste. Ondanks vele fabrikanten al bezig zijn met het lanceren van zonnepanelen met een piekvermogen van 1000 Wp, zijn deze nog altijd toekomstmuziek.

Voor wie zijn 450 Wp zonnepanelen interessant?

+
Deze zonnepanelen zijn interessant wanneer je weinig ruimte op je dak hebt, wil genieten van de laatste ontwikkelingen op het gebied van zonnepanelen en voldoende budget hebt voor duurdere panelen. In de praktijk kun je ervan uitgaan dat 450 Wp zonnepanelen jaarlijks zo’n 385 kWh (kilowattuur) aan groene stroom opwekken. Dit is 85% van het piekvermogen. De ontwikkelingen gaan snel. Wist je dat sommige fabrikanten plannen hebben om 1000 Wp zonnepanelen op de markt te gaan brengen?

Zonnepanelen laten plaatsen: gratis offertes!

Klaar om je eigen energie op te wekken met de nieuwste zonnepanelen? Vul ons formulier in en ervaren zonnepaneel installateurs nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jouw nieuwe zonnepanelen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Dakhelling
2*. Aantal zonnepanelen
3*. Uitvoermoment
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes