Zonnepanelen 600 Wp | Voor- en nadelen van krachtige panelen

Ze zijn nog niet beschikbaar, maar leveranciers hopen op korte termijn de eerste types van zonnepanelen met een piekvermogen van 600 Wp op de markt te kunnen brengen.

600 wp zonnepanelen

Zonnepanelen 600 Wp kopen

Er zijn verschillende afmetingen zonnepanelen. Wanneer zonnepanelen van 600 Wp op de markt zijn, zullen ze niet direct geschikt zijn voor een particuliere woning. Door de hoge prijs en doordat het zwaardere en grotere panelen zijn, zijn ze niet geschikt voor elk dak. Vooral grootschalige zonneparken en bedrijven met een groot energieverbruik zullen baat hebben bij deze technologie.

Zonnepanelen 600 Wp afmetingen: grote zonnepanelen

Zonnepanelen van 600 Wp zijn dus een stuk groter en zwaarder dan panelen met kleinere vermogens. Je moet dan ook rekening houden met afmetingen tussen de 2,5 m² en 3,5 m², wat uitkomt op een gemiddelde lengte van 210 centimeter en een gemiddelde breedte van 130 centimeter.

Piekvermogen 600 Wp zonnepanelen per stuk

Zonnepanelen met een piekvermogen van 600 Wp kunnen 600 kWh (kilowattuur) aan vermogen leveren. Het piekvermogen is het vermogen dat een paneel maximaal kan leveren. Doordat dit onder ideale omstandigheden wordt vastgesteld, wordt dit vermogen in de praktijk vaak niet behaald.

Berekening: Wat is 600 Wp zonnepanelen?

Stel dat je een installatie van 12 zonnepanelen hebt met een vermogen van 600 Wp per paneel. Dan wekt deze installatie per jaar 6120 kWh op (12 panelen van 600 Wp = 7200. 7200 x 0,85 = 6120 kWh). De omrekenfactor is 0,85, omdat je er in Nederland vanuit kunt gaan dat 1 Wattpiek 0,85 kWh elektriciteit oplevert.

Voor- en nadelen van hoog rendement zonnepanelen

Zonnepanelen van 600 Wp zijn grotere panelen met hogere vermogens dan gemiddeld. Dit brengt zowel voor- als nadelen met zich mee.

De voordelen van een 600 Wp zonnepanelen set

Momenteel zijn zonnepanelen van 600 Wp in volle ontwikkeling. Wanneer deze paneel op de markt komt, ben je dus gegarandeerd van de nieuwste technologie die voldoet aan toekomstige vereisten rond levensduur, hoog rendement en ook vermogensgarantie.

Zonnepanelen 600 Wp hebben een hoog vermogen en hierdoor heb je minder panelen nodig. Dit is interessant voor onder andere horecazaken en bedrijven.

De nadelen van een 600 Wp zonnepanelen set

Je moet rekening houden met dat 600 Wp panelen zwaardere panelen zijn waardoor het plaatsen een stuk complexer. De zonnepanelen zijn relatief duur en ze zijn nog niet beschikbaar. Goed om te weten is dat de 600 Wp panelen de hoge opbrengst niet halen uit hun hogere efficiëntie, maar door de grotere afmeting en oppervlakte.

600 Wp zonnepanelen

Hoeveel 600 Wp zonnepanelen heb ik nodig?

Hoeveel zonnepanelen je nodig hebt is afhankelijk van onder andere je energieverbruik en de gewenste opbrengst van de panelen. Wanneer je zonnepanelen met een piekvermogen van 600 Wp wil gebruiken, heb je minder panelen nodig. Stel dat je jaarlijks 2860 kWh aan elektriciteit gebruikt en je maakt gebruik van 400 Wp zonnepanelen, dan heb je genoeg aan 9 zonnepanelen. Wanneer je kiest voor 300 Wp zonnepanelen, dan heb je er 11 nodig.

Hoeveelheid voor hoog vermogen zonnepanelen

Voor 600 Wp zonnepanelen zal je ongeveer 6 zonnepanelen nodig hebben. Houd er rekening mee dat het exacte stroomverbruik kan verschillen per huishouden. Check hierom altijd je eigen situatie, zodat je kunt uitrekenen hoeveel zonnepanelen je werkelijk nodig hebt.

Lager Wattpiek zonnepanelen

Een paneel met een lager vermogen zijn kleinere zonnepanelen en daardoor ideaal wanneer je niet zoveel ruimte hebt op je dak en toch energiekosten wil dekken. Daarnaast zijn de kosten van zonnepanelen met een lager piekvermogen goedkoper en dit maakt het toegankelijk. Ook is de kwaliteit van zonnepanelen met een piekvermogen van 400 Wp erg goed.

Hoeveel Wp zijn de beste zonnepanelen?

Wat het juiste vermogen is voor jouw zonnepaneleninstallatie is uiteindelijk afhankelijk van je situatie en wensen. Voor een bedrijf met een hoog energieverbruik of grote zonneparken kunnen zonnepanelen van 600 Wp uitkomst bieden. Als particulier met een gemiddeld huishouden en een gemiddeld energieverbruik kun je beter kiezen voor panelen met een lager vermogen. Het is in ieder geval aan te raden om je hierover te laten adviseren door een specialist.

Welk type zonnepaneel heeft het hoogste rendement?

De zonnepanelen met het hoogste Wp die op dit moment op de markt zijn, zijn de 500 Wp panelen. Zoals eerder benoemd, zijn de 600 Wp zonnepanelen volop in ontwikkeling en zullen deze naar verwachting ook uitgebracht worden door zonnepanelen fabrikanten, net zoals de panelen met een nog hoger vermogen.

Veelgestelde vragen

Wat is het hoogste vermogen zonnepanelen?

+
De SunPower Maxeon 3 serie (Sunpower MAX 3 serie) heeft met 400 Wp het meest krachtige zonnepaneel ter wereld.

Hoeveel zonnepanelen voor 600 watt?

+
Voor 600 Wp zonnepanelen zal je ongeveer 6 zonnepanelen nodig hebben. Houd er rekening mee dat dit afhankelijk is van je jaarlijkse stroomverbruik.

Hoe hoger piekvermogen hoe beter?

+
Hoe hoger het aantal Wattpiek zonnepanelen, hoe beter het paneel presteert.

Hoeveel kosten zonnepanelen 600 Wp?

+
Zonnepanelen hebben een gemiddelde prijs van € 1,06 tot 1,25 per Wp. Voor een zonnepaneel van 600 Wp is dit gemiddeld €636 tot €750 per paneel.

Zonnepanelen: gratis offertes

Van plan om zonnepanelen aan te schaffen? Vul ons formulier in en professionals nemen zelf contact met je op. Ontvang kosteloos offertes, vergelijk prijzen en bespaar op jou zonnepanelen kosten!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Dakhelling

2*. Aantal zonnepanelen

3*. Uitvoermoment

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes