Sedumdak kopen | Unieke en natuurlijke dakbedekking

Wil je een sedumdak kopen? Dan is het goed om alle informatie, voordelen maar ook de aandachtspunten te weten. Ontdek alles wat je moet weten in dit artikel!

sedumdak kopen

Sedum dakbedekking kopen

Het kopen van een sedumdak wordt steeds populairder. Dat is niet zo gek want de groendaken, bestaande uit vetplanten en andere beplanting, hebben verschillende voordelen. Voordat je besluit om een sedumdak te kopen, is het wel goed om alle informatie op een rij te hebben.

Waar moet je op letten?

Er zijn verschillende mogelijkheden wanneer je een sedumdak gaat kopen. Het is dan ook goed om alle opties af te wegen:

  • Ga je de dakbedekking online bestellen of in een winkel kopen?
  • Laat je het groendak aanleggen door een specialist of doe je dit zelf?
  • Welke producten heb je nodig voor de aanleg van het dak?
  • Waar wil je het sedumdak aanleggen?
  • Wat zijn de kosten?

Soorten sedum dakbedekking kopen

Sedumdaken kopen betekent dat je de keuze hebt uit verschillende varianten. Zo kun je kiezen voor kant-en-klare pakketten, maar ook voor losse cassettes. Welk type groendak is het meest geschikt voor jou? Wij hebben de verschillende soorten op een rij gezet.

Complete sedumpakketten

Wanneer je een kant-en-klare oplossing wilt, dan zijn complete pakketten sedumdaken de ideale oplossing. Deze bestaan uit sedum matten en de bijbehorende benodigdheden om het dak aan te leggen. Je hoeft alleen het gewenste aantal vierkante meters door te geven en je bent klaar. Het is dus niet nodig om zelf alle benodigde producten bij elkaar te zoeken en te kopen, alles zit in één pakket.

Losse cassettes

Wanneer je een prachtig sedumdak wilt realiseren, kun je ook kiezen voor losse sedumcassettes. Deze kunnen eenvoudig op het dak aangebracht worden en aan elkaar worden geklikt, zodat de losse cassettes samen een mooi geheel vormen. Door het handige en eenvoudige kliksysteem zijn de cassettes zo gelegd. Zo heb je binnen een handomdraai een groen dak liggen.

Andere benodigdheden kopen

Een sedumdak aanleggen betekent dat je naast de dakbedekking zelf ook diverse andere benodigdheden moet kopen. Vaak wordt dit erbij geleverd in één pakket. Wanneer de dakbedekking op jouw dak niet van zichzelf wortelwerend is, heb je een wortelwerende folie nodig, ook wel anti-wortel doek genoemd. Ook een beschermdoek en drainage kunnen niet ontbreken.

Voor een nette afwerking van het groen dak heb je onder andere grind, scheidingsprofielen en een bladvanger nodig. Hierdoor kun je op de juiste manier een sedumdak aanleggen die niet alleen zorgt voor meer biodiversiteit en bescherming tegen uv-straling, maar ook voor een unieke uitstraling van het groendak.

Interesse in een sedumdak kopen?
Bij een sedumdak kopen moet je met veel rekening houden, waardoor het makkelijk is om te veel te betalen. Vraag vrijblijvend offertes aan om zeker te weten dat je een goede prijs krijgt!
arrow Vraag offertes aan

Wel of geen sedum dak kopen

Twijfel je of het kopen van een sedum dak een goede keuze is voor jouw situatie? Dan is het in eerste instantie goed om te kijken of je dak geschikt is voor het plaatsen van sedum cassettes en wat de aandachtspunten en voordelen zijn. Bovendien kun je ook altijd nog contact opnemen met een specialist voor professioneel advies.

kopen sedumdak

Geschikt voor jouw dak?

Een sedumdak kun je zowel voor platte daken als hellende daken kopen. Let wel op dat een sedumdak aanleggen makkelijker gaat op platte daken of op hellende daken tot 20 graden. Het sedum dak blijft zo makkelijker liggen en bovendien loopt het regenwater minder snel weg, waardoor de planten goed vochtig blijven. Heb je een schuin dak met een grotere hellingshoek? Dan is het aan te raden om eerst advies te vragen aan een professional.

Aandachtspunten bij een sedumdak

Er zijn ook nog enkele belangrijke punten om rekening mee te houden voordat je een sedumdak koopt. Zo moet het dak waterdichte dakbedekking hebben. Daken van beton, EPDM of bitumen zijn dan ook zeer geschikt. In sommige gevallen moet er wel een wortelwerende folie aangebracht worden.

Daarnaast moet het dak een goede waterafvoer hebben en moet deze stevig genoeg zijn om de sedum cassettes te dragen. Als de planten vochtig worden, zal het gewicht van de dakbedekking namelijk ook toenemen door het extra water. Het dak moet hier wel sterk genoeg voor zijn. Vraag ook dit na bij een specialist als je hierover twijfelt.

Voordelen

Naast de aandachtspunten profiteer je bij het kopen van een sedum dak ook van vele voordelen. Zo zorgt een groen sedumdak voor een mooie, unieke en natuurlijke uitstraling. Daarnaast heeft dit type dak nauwelijks onderhoud nodig en hoef je alleen een paar keer per jaar te controleren op onkruid en dit weg te halen waar nodig. Andere voordelen zijn:

  • Met kant-en-klare sedum cassettes is het eenvoudig aan te leggen
  • Het heeft een dubbele levensduur ten opzichte van andere dakbedekkingen
  • Het zorgt voor meer biodiversiteit
  • Het vangt regenwater op
  • Het zorgt voor isolatie

Subsidie voor groene daken

Wist je dat je voor het kopen en aanleggen van groene daken in sommige gevallen een subsidie kunt krijgen? Dit wordt lokaal geregeld door gemeenten, om particulieren en bedrijven te stimuleren een sedumdak te kopen. Het is dus altijd goed om van te voren na te gaan of er in jouw gemeente ook een regeling loopt. Dit kan de kosten van een sedumdak namelijk drukken.

Sedumdak kopen: gratis offertes aanvragen

Voordat je jouw groene dak gaat kopen, kun je ook altijd eerst advies vragen aan een specialist zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt. Bovendien kun je verschillende offertes aanvragen voor een overzicht van de gemiddelde kosten van een sedumdak. Zo kun je een weloverwogen keuze maken zonder dat je ergens aan vast zit.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor dakafwerking is er nodig?
2*. Geschatte m²
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes