Ballonvorst | Verschillende soorten nokvorsten

Een nokvorst kan volledig worden afgedicht als er een ondervorst wordt geïnstalleerd en zowel deze als de nokvorst fysiek aan het dak worden bevestigd. Een nokvorst is verkrijgbaar in verschillende vormen, één van deze vormen is de ballonvorst.

ballonvorst

Wat is een ballonvorst precies?

Een ballonvorst is een speciale vorm van een nokvorst. De vorm heeft een bol uiteinde dat een beetje aan een ballon doet denken. Ballonvorsten zijn een gespecialiseerd soort dakpannen die langs de bovenste rand van het dak worden aangebracht. De nok van een dak is de naam die gegeven wordt aan de top van een dak.

Nok

Dit is het punt waar de twee helften van een schuin dak bij elkaar samenkomen. Vanwege de scherpe rand werkt een standaard dakpan niet op deze plaats. Daarom worden meestal nokpannen, waaronder ballonvorsten, gebruikt als dit gebied bedekt moet worden. De regen en andere weerselementen worden door nokvorsten effectief tegengehouden.

Ballonvorstel ovh

Een ballonvorst OVH is een specifieke soort nokvorst die speciaal ontworpen is voor gebruik met het OVH (Opnieuw Verbeterde Holle) dakpannenmodel. Dit type dakpan is erg populair in Nederland, vanwege zijn verbeterde vorm die beter aansluit op traditionele Hollandse daken. Een ballonvorst OVH heeft een halfronde vorm met een ballonachtig deel dat aansluit bij de grote golf van de OVH dakpan. De ballonvorst wordt met name gebruikt om lekkages te voorkomen en een strakke afwerking te geven aan de nok van het dak.

Ballonvorst

Verschillende soorten nokvorsten

Een ballonvorst is dus een type nokvorst. De ballonvorst is een gespecialiseerde dakpan die in het gebied van de nok wordt aangebracht en de vorm heeft van een halve cirkel met een ballonachtig onderdeel met een grote golf.

Ezelsrug-vorst

Naast de ballonvorst heb je ook nog de ezelsrug-vorst, een speciale vorst met een soort sierlijke rug, een halfronde vorst, die een meer simpele vorm heeft en een hoekkepervorst, welke een kleine opstand heeft op zijn rug.

Bijzondere nokvorsten

Je kunt ook kiezen voor bijzondere soorten nokvorsten zoals een koperen nokvorst, welke gemaakt is van koper en een uniek uiterlijk met zich meebrengt. Schubvorsten en zadelvorsten zijn ook mogelijkheden naast de ballonvorst.

Kosten

De kosten van ballonvorsten kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren. De prijzen van nieuwe ballonvorsten starten vanaf ongeveer € 6,- en kunnen oplopen tot € 15,-, afhankelijk van het type en de kwaliteit die je kiest. Daarnaast moet je ook rekening houden met de kosten van de installatie. De hulpstukken zijn wat duurder, hierbij kun je denken aan een prijs van ongeveer € 20,-. Een verdere belangrijke toelichting is dat het belangrijk is om alle kosten in kaart te brengen zodat je de beste optie kan vinden voor jouw situatie.

Krijg gratis ballonvorst offertes

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor dakafwerking is er nodig?

2*. Geschatte m²

3*. Omschrijving

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes