OVH dakpan | Weersbestendige, klassieke dakpan

Welke dakpannen zijn geschikt voor jouw dak? OVH dakpannen zijn de beste soort dakpannen voor een puur Hollands dak. OVH dakpannen zijn de verbeterde versie van de klassieke dakpannen. Ze passen bij traditionele maar ook bij moderne woningen.

OVH dakpannen op dak

Wat is een OVH dakpan?

De OVH dakpan wordt vaak gebruikt voor traditionele Hollandse daken. Een OVH dakpan is een Opnieuw Verbeterde Holle dakpan. Het is een nieuwe en verbeterde versie van de meest gebruikte traditionele pan. Deze nieuwe versie is zo aangepast dat ze gemakkelijk te bevestigen zijn en water lastiger binnendringt. Je herkent de OVH dakpan aan de diepe golf en de waterkeringen aan de zijkant en bovenkant van de pan.

Opnieuw Verbeterde Holle pan

De OVH dakpannen worden al een eeuw in Nederland gebruikt. Deze mooie klassieker zorgt voor het klassiek puur Hollands dak. Vanwege het traditionele uiterlijk wordt de pan veel gebruikt voor rustieke boerderijen en monumentale panden. De stijl van de dakpannen past echter ook zeer goed bij nieuwbouw.

Rood, zwart of blauw gesmoorde dakpan

De dakpannen zijn in verschillende kleuren en varianten te kiezen zoals keramiek, blauw of zwart satinet waardoor je het dak de uitstraling geeft die past bij jouw woning. Kies uit verschillende soorten dakpannen de stijl en variant dakpan die geschikt is voor jouw woning.

De kosten van OVH dakpannen per m2

De kosten van OVH dakpannen als dakbedekking liggen gemiddeld tussen de €35 en €65 per m². De OVH dakpannen zelf zijn vanaf gemiddeld €2,25 per stuk te vinden. Deze prijs is echter zonder plaatsingskosten en extra benodigdheden zoals latten, bijpassende hulpstukken en nokstukken.

Opnieuw Verbeterde Holle dakpan levensduur

Een groot voordeel van keramieke dakpannen is dat ze erg lang mee gaan. De OVH dakpan is een dakpan waarop je vele jaren kan vertrouwen. Keramieke dakpannen gaan vaak tot 75 jaar mee. Hierdoor zul je het dak niet snel hoeven te vervangen waardoor je voorkomt dat je weer snel met dezelfde kosten zit. Betonnen dakpannen zijn vaak goedkoper, maar deze hebben ook een kortere levensduur waardoor je sneller weer nieuwe kosten maakt.

Wat is de goedkoopste optie qua prijs

Om op de kosten van dakpannen te besparen kan je voor tweedehandse dakpannen kiezen. Dit kan wat meer zoekwerk zijn, maar vaak kan je redelijk besparen op de kosten. Let er ook op bij het aanschaffen van de dakpannen dat je iets meer besteld dan je nodig hebt. Zo voorkom je een tekort aan pannen wanneer er een paar breken.

Benieuwd naar de prijs van OVH dakpannen?
Een OVH dakpan geeft een mooi klassiek resultaat, maar moet wel goed worden gelegd. Wij brengen je in contact met ervaren dakdekkers zodat je een mooi en sterk dak kunt laten plaatsen!
arrow Vraag offertes aan

De eigenschappen van OVH dakpannen

OVH dakpannen zijn de verbeterde versie van de VH dakpan, de Verbeterde Holle dakpan. Behalve dat het een mooie klassieker is, heeft de OVH dakpan verschillende voordelen. De OVH dakpannen hebben een verbeterde waterafvoer en minder kans dat er water tussen de dakpannen door naar binnen komt. Daarnaast gaan daken met keramieke OVH dakpannen vaak tot wel 75 jaar mee.

Veel gebruikt voor Hollands dak

De dakpannen hebben een lange levensduur, zijn weersbestendig en onderhoudsarm. Ze vormen een golvend dak dat geschikt is voor veel verschillende soorten woningen. Ze zorgen voor een authentiek uiterlijk dat past bij bijvoorbeeld monumentale panden maar ook prestigieuze nieuwbouw met een historiserende bouwstijl werk je prachtig af met OVH dakpannen.

ovh dakpannen

Hoe breed zijn OVH dakpan afmetingen

Binnen de OVH dakpannen zijn verschillende varianten op de meest traditionele modellen. Zo is er bijvoorbeeld de OVH 206 of de OVH 200. Dit nummer wijst op de gemiddelde werkende breedte. Bij de OVH 206 is de breedte 206 mm. Welke variant je nodig hebt hangt af van jouw dak en heeft een invloed op hoeveel dakpannen je nodig hebt per m2 voor je dak.

Wat voor soort OVH dakpannen zijn er?

Daarnaast kan je kiezen uit de OVH Vario of de OVH Klassiek. De OVH Klassiek is de standaard voor OVH dakpannen. De OVH Vario is net wat anders. Deze pan is zo gemaakt dat hij op verschillende stramienmaten te leggen is. Hierdoor kan de Vario dakpan op vrijwel alle daken gelegd worden. De OVH Vario wordt vaak voor nieuwbouw gebruikt.

OVH dakpan latafstand

Hoeveel dakpannen je nodig hebt voor een vierkante meter is ook afhankelijk van de latafstand. Dit is de afstand tussen de bovenkant van de panlat tot de bovenkant van de volgende panlat. Voor OVH dakpannen ligt de gewenste latafstand meestal tussen 305mm en 320mm.

Natuurlijk materiaal

Keramieke OVH dakpannen worden van rivierklei of gebakken aarde gemaakt. Het materiaal voor OVH dakpannen wordt vaak uit de Nederlandse rivieren gewonnen. Het is hierdoor een milieubewuste keuze. De OVH dakpannen hebben hierdoor lagere transportkosten van en naar de fabriek.

Kleuren

De meest voorkomende kleuren voor dakpannen zijn de natuurlijke kleur van keramiek en zwart. Wanneer je iets anders wil kan je ook voor andere kleuren zoals blauw-zwart, blauw gesmoord, grijs of roestkleur kiezen. Vaak kosten deze minder gebruikte kleuren wat meer. Ook kan je kiezen voor satinet zoals zwart satinet dakpannen. Zorg dat je kiest voor de OVH dakpannen die het best passen bij jouw woning. Wil je een rustiek uiterlijk of juist een modern uiterlijk voor een nieuwbouw woning?

Hoeveel OVH dakpannen per m2?

De OVH dakpannen zijn gemakkelijk te leggen met de juiste panhaken. Met tikpanhaken gaat dat erg gemakkelijk. Voor 1m² heb je zo’n 16 dakpannen nodig. Naast de dakpannen zelf zul je ook de nodige hulpstukken moeten aanschaffen.

OVH dakpannen kan je leggen op een schuin dak met een minimale hellingsgraad van 25 graden.

OVH dakpannen plaatsen: gratis offertes

OVH dakpannen zijn een veel gekozen optie als dakbedekking, voor een reden. Wil jij ook alle voordelen van deze mooie dakpannen, voor de beste prijs? Vul dan onderstaand formulier in om volledig vrijblijvend offertes te ontvangen!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor dakafwerking is er nodig?
2*. Geschatte m²
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes