Keramische dakpannen prijs | Laten leggen | Voor- en nadelen

Keramische dakpannen, ook bekend als kleidakpannen of stormpannen, zijn iets duurder dan betonnen dakpannen, maar hebben een aanzienlijk langere levensduur. Hoewel betonnen dakpannen in de jaren negentig populair waren, zijn kleidakpannen nu vaak de favoriete keuze. Overweeg je keramische dakpannen te plaatsen? Ontdek hier alles over de prijzen en opties.

keramische dakpannen worden gelegd


Soorten keramische dakpannen leggen prijzen

De kostprijs per vierkante meter voor keramische dakpannen varieert doorgaans tussen 45 en 60 euro. Kleidakpannen zijn een type dakbedekking met een natuurlijke en authentieke uitstraling. Hoewel ze duurder zijn dan betonnen pannen, hebben ze een langere levensduur. 

Naast de algemene prijsrange is het interessant om te kijken naar de verschillende soorten keramische dakpannen en hun prijzen. Keramische dakpannen zijn verkrijgbaar in diverse modellen: 

  • Opnieuw Verbeterde Holle dakpan (OVH): De Opnieuw Verbeterde Holle dakpan, afgekort als OVH, is een veelgebruikt model keramische dakpan. Met een gemiddelde prijs tussen € 45 en € 55 per vierkante meter biedt de OVH een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Deze dakpan heeft een holle vorm, wat zorgt voor een goede waterafvoer en bescherming tegen regen en andere weersinvloeden. De OVH wordt vaak toegepast op schuine daken en heeft een traditionele uitstraling die goed past bij diverse architecturale stijlen.
  • Verbeterde Holle Variabel (VHV): De Verbeterde Holle Variabel, of VHV, is een ander type keramische dakpan met prijzen die variëren tussen € 50 en € 60 per vierkante meter. Deze dakpan staat bekend om zijn variabele holle vorm, waardoor een speels en authentiek uiterlijk ontstaat. De VHV combineert esthetiek met functionaliteit en biedt goede prestaties op het gebied van waterafvoer en bescherming. Deze dakpan wordt vaak gekozen vanwege zijn veelzijdige toepasbaarheid en aantrekkelijke designopties voor diverse dakconstructies.

Prijsopbouw en voordelen van keramische dakpannen

Keramische dakpannen winnen aan populariteit vanwege diverse redenen. Tien jaar geleden waren betonnen dakpannen goedkoper en in meer kleurtinten beschikbaar dan kleipannen. Tegenwoordig zijn keramische dakpannen echter prijstechnisch aantrekkelijker geworden.

  1. Levensduur: Keramische dakpannen hebben een levensduur van meer dan 50 jaar, terwijl betonnen dakpannen maximaal 50 jaar meegaan. De iets hogere prijs van keramische dakpannen rechtvaardigt zich door hun langetermijninvestering.
  2. Stevig en hernieuwbaar: Keramische dakpannen zijn bestand tegen temperatuurwisselingen, chemicaliën en slijtage, waardoor ze lang mooi blijven. Ze zijn milieuvriendelijk en beschikken over hernieuwbare bronnen. Het stevige karakter van keramiek biedt uitstekende bescherming voor de buitenkant van een woning.
  3. Toepasbaarheid: De kracht van keramische dakpannen verlengt de levensduur van onderliggende lagen en structuren. Het materiaal biedt veelzijdige toepassingsmogelijkheden en vereist weinig onderhoud vanwege zijn vuilbestendige eigenschappen.
  4. Kleurvast: Keramische dakpannen staan bekend om hun kleurvastheid. Gemaakt van gebakken klei behouden ze hun oorspronkelijke kleur gedurende lange perioden, zelfs onder invloed van verschillende weersomstandigheden. Deze kleurvastheid draagt bij aan de esthetische aantrekkingskracht en duurzaamheid van keramische dakpannen, waardoor ze een populaire keuze zijn voor dakbedekking.
kleidakpannen

Beton dakpannen vervangen door keramisch

Als je momenteel betonnen dakpannen op je dak hebt, wordt het sterk aanbevolen om te overwegen deze te vervangen door keramische dakpannen. Keramiek biedt namelijk aanzienlijke voordelen ten opzichte van beton, en het gaat niet alleen om esthetiek. Hoewel er verschillende soorten dakpannen zijn, blijven de keramische varianten de meest populaire.

Keramische dakpannen vormen een duurzamer en esthetischer alternatief voor betonnen dakpannen. Ze zijn verkrijgbaar in diverse kleuren, vormen en stijlen. Vervaardigd uit gebakken klei, zijn ze lichter, sterker en behouden ze beter hun kleur in vergelijking met betonnen dakpannen. Deze eigenschappen maken keramische dakpannen beter bestand tegen diverse weersomstandigheden, wat resulteert in minder slijtage en vervuiling over tijd. Voor renovaties en restauraties worden bijvoorbeeld vaak kruispannen gebruikt.

Wil je keramische dakpannen laten plaatsen?
Keramische dakpannen zijn een goede keuze voor de meeste daken. Om de beste prijs te krijgen, kun je vrijblijvend offertes opvragen en vergelijken door onderstaande knop te gebruiken.
arrow Vraag offertes aan
duiven op een dak van keramische dakpannen

Vergelijk prijzen om de beste deal te vinden

Weet je nog niet zeker of je het leggen van de dakpannen zelf moet doen of iemand moet inhuren? Als je een gratis vergelijkingstool gebruikt, kun je de totale kosten tot wel 40% verlagen. In dit geval vergelijk je offertes van meerdere dakdekkers met elkaar, zodat je voor de beste deal kunt kiezen.

Dit kost je niets, aangezien het aanvragen van een offerte bijna altijd gratis en vrijblijvend is. Doordat je meerdere offertes aangevraagd hebt, kun je deze makkelijker naast elkaar leggen om te kijken welke dakdekker je het meeste kan bieden voor het minste geld. Let hierbij goed op de garanties die gegeven worden, zodat je niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Veelgestelde vragen

Wat kost een keramische dakpan per stuk?

+
Dakpannen worden meestal niet per stuk, maar per lopende meter aangerekend. De prijs voor keramische dakpannen varieert doorgaans tussen € 40 en € 75 per lopende meter.

Wat kost 100 m2 dakpannen?

+
Voor betondakpannen liggen de gemiddelde kosten tussen € 50,- en € 60,- per m², terwijl keramische dakpannen een gemiddelde prijs hebben van € 65,- tot € 75,- per m². Bij dakpanplaten variëren de kosten doorgaans tussen € 40,- en € 75,- per m², afhankelijk van het gebruikte materiaal.

Wat zijn de beste keramische dakpannen?

+
Zowel Koramic als Monier staan bekend om hun hoogwaardige keramische dakpannen. Populaire modellen in keramische dakpannen zijn onder andere de Opnieuw Verbeterde Holle dakpan (OVH), de Verbeterde Holle Variabel (VHV) en de Tuile du Nord 44 (TDN44).

Wat kost een nieuw dak met pannen?

+
De gemiddelde kosten voor het plaatsen van een nieuw dak met dakpannen bedragen ongeveer € 85 per vierkante meter. Daarnaast liggen de gemiddelde kosten voor isolatiemateriaal op € 45 per vierkante meter. In totaal zou je dus rekening moeten houden met ongeveer € 130 per vierkante meter voor de installatie van een nieuw dak met dakpannen en isolatie.

Keramische dakpannen: gratis offertes

Om de beste prijs voor keramische dakpannen te krijgen, kun je het beste offertes opvragen en vergelijken. Door het formulier hieronder in te vullen kun je geheel vrijblijvend deze offertes toegestuurd krijgen en in contact komen met ervaren dakdekkers uit jouw omgeving.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor dakafwerking is er nodig?

2*. Geschatte m²

3*. Omschrijving

4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes