Sneldek dakpannen | Snel en eenvoudig dakpannen op je dak!

Sneldek dakpannen zijn dakpannen die speciaal zijn ontworpen om snel en eenvoudig te kunnen worden geïnstalleerd. Sneldek dakpannen zijn een populaire keuze vanwege hun gemak van installatie, duurzaamheid en lage kosten.

sneldek dakpannen

Hoe zijn sneldek dakpannen gemaakt?

Een sneldek dakpan is een type dakpan die zijn naam dankt aan de snelle en gemakkelijke plaatsing. Deze dakpannen, ook wel bekend als sneldekkers, zijn meestal gemaakt van beton en hebben een grote afmeting. Ze zijn licht van gewicht, verkrijgbaar in verschillende kleuren, duurzaam, vaak gemaakt van robuuste materialen zoals kunststof, rubber of bitumen en bestand tegen verschillende weersomstandigheden.

Kunststof dakpannen

De kunststof varianten worden gemaakt door heet kunststof te gieten in vormen die worden gebruikt om de vorm van de dakpannen te maken. Deze vormen worden vervolgens afgekoeld om de dakpannen te laten harden.

Rubberen dakpannen

De rubber dakpannen varianten worden gemaakt door rubber te gebruiken als grondstof. De rubber wordt vervolgens verwarmd en in vormen gegoten om de dakpannen te vormen.

Bitumen dakpannen

De bitumen dakpan varianten worden gemaakt door bitumen met een laagje dakbedekkingsmateriaal. Dit creëert een laagje dat bestand is tegen water en andere elementen.

Betonnen dakpannen/betonpannen

Beton dakpannen, ook wel bekend als sneldekpannen, worden gemaakt van een stevig en duurzaam mengsel van zand, cement en water. Dit mengsel wordt in specifieke vormen gegoten om de vorm van de dakpan te krijgen. 

Monier sneldek

Monier Sneldek dakpannen zijn gemaakt van beton, een robuust en duurzaam materiaal. Met afmetingen van 42 bij 33 centimeter zijn deze pannen groter dan andere varianten, wat bijdraagt aan hun eenvoudige installatie. Ze zijn ontworpen met onopvallende in elkaar grijpende randen, wat een goede bescherming biedt tegen regen, wind en koude. Bovendien zijn ze voorzien van een star afwerking die extra sterk is, waardoor de kans op breuk en uitval tijdens de verwerking vermindert.

Sneldekpan

De sneldekpan is een type dakpan die gemaakt is om snel en efficiënt te kunnen worden geplaatst op de dakconstructie, ze zijn namelijk groter dan de gemiddelde dakpan. Daarnaast kunnen sneldekpannen van verschillende materialen zijn gemaakt. Het belangrijkste voordeel van sneldekpannen is dat ze snel geplaatst kunnen worden, hierdoor is de installatie van een dak met sneldekpannen eenvoudiger en daardoor goedkoper. Daarnaast zijn sneldekpannen verkrijgbaar in een ruim assortiment van verschillende fraaie kleuren en afwerkingen, zodat er voor elke stijl en voorkeur een passende pan beschikbaar is.

Wat zijn algemene kenmerken van de dakpan

In alle gevallen zijn deze dakpannen gemaakt om snel en gemakkelijk te kunnen worden geïnstalleerd op een dak. Ze zijn ook ontworpen om duurzaam en weerbestendig te zijn, zodat ze geschikt zijn voor gebruik in verschillende klimaatzones. Door de juiste dakpannen te installeren op de juiste manier kun je lang genieten van de voordelen zonder dat je snel dakpannen zal moeten vervangen. Deze tijdloze dakpan geeft het comfort van jarenlange zekerheid door de sterke weerbestendige afwerklaag.

Waarom zijn sneldek dakpannen een populaire keuze voor dakbedekking?

Er zijn verschillende redenen waarom sneldek dakpannen een populaire keuze zijn voor dakbedekking:

 • Snelle en eenvoudige installatie: sneldek dakpannen zijn speciaal ontworpen om snel en eenvoudig te kunnen worden geïnstalleerd. Dit betekent dat u het dakbedekkingsproject snel kunt afronden en tijd en geld kunt besparen.
 • Lage kosten: sneldek dakpannen zijn doorgaans goedkoper dan traditionele dakpannen, wat ze aantrekkelijk maakt voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare dakbedekkingsoptie.
 • Duurzaamheid: sneldek dakpannen zijn gemaakt van kunststof, rubber of bitumen en zijn doorgaans duurzaam en bestand tegen weersinvloeden.
 • Verschillende kleuren en stijlen: sneldek dakpannen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en stijlen, wat betekent dat ze kunnen worden aangepast aan de stijl en het uiterlijk van het gebouw.
 • Licht van gewicht: sneldek dakpannen zijn doorgaans licht van gewicht, wat betekent dat ze gemakkelijk te manipuleren zijn en niet te veel druk op het dak zullen leggen.
 • Weerbestendig: sneldek dakpannen zijn weerbestendig en kunnen worden gebruikt in verschillende klimaatzones.
 • Onderhoudsvriendelijk: sneldek dakpannen zijn gemakkelijk te onderhouden en vereisen weinig tot geen dakonderhoud.

Vanwege al deze voordelen zijn sneldek dakpannen een populaire keuze voor dakbedekking.

Wil je weten wat de kosten van sneldek dakpannen zijn?
Wij brengen je in contact met ervaren dakdekkers die snel en secuur de sneldek dakpannen kunnen plaatsen. Vergelijk de prijzen voor de beste deal!
arrow Vraag offertes aan

Hoe groot is de afmetingen van een sneldek dakpan?

De grootte van een dakpan verschilt per type. Voor sneldek dakpannen zijn de gemiddelde afmetingen ongeveer 42,0 bij 33,2 centimeter. Over het algemeen heeft een dakpan een afmeting van 37,2 bij 26,8 centimeter. Als je deze afmetingen aanhoudt, heb je ongeveer 12 dakpannen nodig per vierkante meter.

Hoeveel sneldekpannen per m2?

Over het algemeen heb je voor sneldekpannen gemiddeld 10 stuks per m2 nodig. Bereken hoeveel dakpannen je nodig hebt per dakpan met de volgende formule: aantal dakpannen per dakpan = (lengte dak x breedte dak) / (lengte dakpan x breedte dakpan). Koop altijd iets meer dakpannen dan dat je nodig hebt voor het geval er schade ontstaat tijdens de installatie. De kans op lekkage wordt hierdoor een flink stuk kleiner.

Pan latafstand sneldek dakpannen

De maximale panlatafstand voor sneldek dakpannen ligt gemiddeld tussen 300mm en 350mm. Deze soort dakpannen hebben vaak meer speling qua panlatafstand dan andere dakpannen, waardoor ze voor meer daken geschikt zijn.

Hoe lang gaan sneldek dakpannen mee?

De levensduur van sneldek dakpannen wordt beïnvloed door verschillende factoren, zoals het materiaal van de pannen, de kwaliteit van de installatie en het onderhoud en de weersomstandigheden waaraan ze worden blootgesteld. Gemiddeld kunnen sneldek dakpannen tussen de 30 en 50 jaar meegaan. Sneldek dakpannen hebben door deze tientallen jaren een prima prijs-kwaliteitverhouding.

Wat zijn de nadelen van sneldek dakpannen

De sneldek dakpan is een type dakpan dat wordt gebruikt om een dak snel te bedekken. Ze zijn gemaakt van beton, bitumen, rubber of kunststof en hebben een gladde, naadloze afwerking. Helaas hebben ze ook enkele nadelen:

 • De betonnen variant is zwaarder dan traditionele dakpannen, wat betekent dat het dakframe steviger moet zijn om ze te kunnen dragen. Dit kan extra kosten met zich meebrengen.
 • De betonnen sneldek dakpannen zijn duurder dan traditionele dakpannen en minder duurzaam dan sommige andere dakbedekkingsmaterialen, zoals leisteen of kleikap.
 • Alle soorten sneldek dakpannen kunnen last hebben van verkleuring of verbleken als ze blootgesteld worden aan direct zonlicht en moeilijk te verwijderen zijn als ze eenmaal zijn geïnstalleerd. Het is belangrijk om deze nadelen in overweging te nemen voordat je besluit om sneldek dakpannen te gebruiken voor je dak.
sneldek dakpannen op dakconstructie

Hoe onderhoud ik sneldek dakpannen?

Er zijn enkele stappen die je kunt nemen om ervoor te zorgen dat je dakpannen in goede staat blijven:

 • Controleer regelmatig het dak op beschadigingen of breuken. Als je beschadigingen of breuken opmerkt, laat ze dan zo snel mogelijk repareren door een professionele dakdekker.
 • Verwijder regelmatig bladeren en andere vuil dat op het dak kan terechtkomen. Dit kan helpen om het dak schoon te houden en om te voorkomen dat het vuil de pannen kan beschadigen.
 • Gebruik nooit een hogedrukreiniger om het dak te reinigen. De hoge druk kan de pannen beschadigen of afbreken. In plaats daarvan kun je een zachte borstel of een tuinslang met lage druk gebruiken om het dak te reinigen.
 • Voer periodieke inspecties uit om te controleren of er sprake is van verzakkingen of andere problemen met het dak. Als je deze problemen op tijd opmerkt, kun je ze op een eenvoudige manier oplossen voordat ze grotere problemen veroorzaken.
 • Als je een daktuin hebt, let er dan op dat de planten niet te dicht bij de dakpannen groeien. De wortels van de planten kunnen de pannen beschadigen als ze te dicht bij het dak groeien.

Het is ook aanbevolen om een professioneel dakdekker in te schakelen om het dak regelmatig te onderhouden. Dit kan helpen om eventuele problemen op te sporen en op te lossen voordat ze grotere problemen veroorzaken.

Wat kost een sneldek dakpan?

De kosten van dit soort dakpannen kunnen flink variëren, afhankelijk van factoren zoals de grootte van het dak, het type dakpan dat je kiest en de kosten van arbeid en installatie in jouw regio. Als richtlijn kun je ongeveer €10 tot €15 per vierkante meter dakpannen verwachten, afhankelijk van de kwaliteit van de pannen en de kosten van arbeid en installatie in jouw regio. Dit is echter slechts een indicatie en het is belangrijk om offertes van verschillende dakdekkers te vergelijken om de beste deal te krijgen.

Prijs vergelijken voor het kopen

Houd er ook rekening mee dat dakpannen zoals de sneldek dakpan duurder zijn dan sommige andere dakbedekkingsmaterialen, zoals leisteen of kleikap. Als budget een belangrijke overweging is, kan het overwegen van alternatieve materialen een goed idee zijn. Het is aanbevolen om offertes van verschillende dakdekkers te vergelijken voordat je een beslissing maakt over welk type dakpan het beste bij je past. Dit kan helpen om ervoor te zorgen dat je een goede prijs krijgt voor je nieuwe dak wanneer je nieuwe dakpannen gaat leggen.

Sneldek dakpannen plaatsen: vergelijk offertes

Wil je snel een mooi nieuw dak, dan zijn sneldek dakpannen een uitstekende keuze. Vraag hieronder offertes aan van ervaren dakdekkers om de beste prijs te krijgen, zodat jouw dak er snel weer uitstekend uit ziet!

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor dakafwerking is er nodig?
2*. Geschatte m²
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deals voor het verduurzamen van je woning door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl je eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor een duurzaam huis.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes