Gevelpan prijs | De voordelen en soorten gevelpannen

Gevelpannen spelen een cruciale rol bij het afronden van een pannendak. Ze zorgen ervoor dat de zijranden van het dak naadloos worden afgewerkt en zorgen voor een strakke overgang naar de puntgevels. Hierdoor krijgt het dak een professionele en esthetische uitstraling.

gevelpannen

Gevelpannen kosten

Gevelpannen worden gebruikt om de zijkant van een dak af te werken. De kosten voor een gevelpan kunnen redelijk variëren. Het hangt grotendeels af van de kleur van de tegels op het dak en de kleur van de dakpannen. De prijs van een gevelpan is ongeveer tussen de € 2,- en € 5,-.

Wat zijn gevelpannen?

Gevelpannen, ook wel zijpannen of kantpannen genoemd, zijn speciale dakpannen die bij voorkeur gebruikt worden om de zijkant van het dak af te werken. Hoewel het op een gewone dakpan lijkt, heeft de gevelpan een speciaal ontworpen verlengde zijkant die precies over de hele gevel van het huis past. Deze verlengde zijkant heeft verschillende functies:

  • Het zorgt voor een perfecte aansluiting tussen de gevel en het dak.
  • Het beschermt het dak onder de dakpannen tegen regen, vogels en sneeuw.
  • Het voorkomt dat wind de pannen aan de kopgevel omhoog kan tillen.

Gevelpannen links en rechts

Bij gevelpannen wordt er onderscheid gemaakt tussen linker en rechter pannen. De rechter gevelpan ziet er namelijk net weer anders uit als de gevelpan aan de linkerzijde. De verlengde kant van de gevelpan zit bij de rechterzijde vanzelfsprekend rechts en bij de linkerzijde zit deze links.

Benieuwd naar de kosten van gevelpannen?
Gevelpannen zijn cruciaal om een dak goed af te werken. Door vrijblijvend offertes op te vragen kun je de beste deal krijgen voor mooie gevelpannen.
arrow Vraag offertes aan

Voordelen gevelpannen voor jouw dak

Het gebruik van gevelpannen brengt verschillende voordelen met zich mee. In veel gevallen zijn de dakpannen die aan de kopgevel zitten dan ook onmisbaar voor jouw dak.

Bescherming tegen weersinvloeden en vogels

Naast de praktische functie zorgt het plaatsen van gevelpannen ook voor een mooie afwerking en een goede aansluiting van het dak en de gevel. Je kunt namelijk kiezen uit diverse stijlen, zoals een landelijke of strakke en moderne uitstraling, passend bij jouw wensen en het uiterlijk van je woning. Kortom, gevelpannen zijn onmisbaar voor een goed beschermde en fraai met kleur afgewerkte dak en gevel!

Kantpan zorgt voor nette afwerking van het dak

Naast de praktische functie zorgt het plaatsen van gevelpannen ook voor een mooie afwerking en een goede aansluiting van het dak en de gevel. Je kunt namelijk kiezen uit diverse stijlen, zoals een landelijke of strakke en moderne uitstraling, passend bij jouw wensen en het uiterlijk van je woning. Kortom, gevelpannen zijn onmisbaar voor een goed beschermde en fraai met kleur afgewerkte dak en gevel!

Soorten gevel dakpannen

Iedere serie dakpannen heeft zijn eigen gevelpannen, of het nu moderne dakpannen of klassieke dakpannen zijn. De gevel pannen hebben precies dezelfde uitstraling als de reguliere dakpanmodellen, waardoor je het dak zowel technisch als esthetisch perfect afwerkt. Hierdoor kun je jouw dak op een stijlvolle en passende manier afwerken, passend bij het type dakpan dat je bij voorkeur hebt gekozen.

gevelpannen

Gevelplannen laten plaatsen: gratis offertes

Om jouw dak een goede afwerking te geven, is het slim om gevelpannen professioneel te laten plaatsen. Wij brengen je in contact met ervaren dakdekkers om de beste afwerking te garanderen.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor dakafwerking is er nodig?
2*. Geschatte m²
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes