Kruispannen prijs | Wat zijn het en wanneer gebruik je ze?

Kruispannen zijn een uitstekende keuze om een woning een karakteristieke uitstraling te geven met een beeldbepalend dak. Ontdek de kruispannen prijs, de voordelen en specificaties!

kruispannen prijs

Wat zijn kruispannen?

De kruispan is een speciale dakpan die vooral geschikt is voor restauraties en renovaties. Wat hem uniek maakt, is het bolvormige ornament, waardoor de overgangen tussen de pannenrijen een bijzondere vorm krijgen. De kruispan wordt altijd in kruisverband gelegd, wat leidt tot een opvallend dak dat de aandacht trekt en de woning beeldbepalend houdt. De dakpannen hebben de naam dan ook te danken aan deze kruislingse dakbedekking.

Bovendien zorgt deze legging ervoor dat er unieke patronen gecreëerd kunnen worden, wat het beeld van de woning verandert. Dit is vooral te zien op een aantal oude kapschuren. Hierdoor krijgt het dak een onderscheidende uitstraling. Het geeft een authentiek karakter aan het bestaande beeld van gebouwen waarop het wordt toegepast.

prijs kruispannen

Prijs: wat kosten kruispannen?

Voor kruispannen wordt er doorgaans een prijs per stuk gerekend. Het is dus afhankelijk van de grootte van het dakoppervlak en hoeveel dakpannen je nodig hebt per m2, hoeveel je uiteindelijk betaalt. Daarnaast hangt de prijs ook af van de dakdekker en hoeveel tijd er gaat zitten in het leggen van de kruispannen. Daarnaast speelt het materiaal ook een rol. Zo kun je kruispannen krijgen in klei of beton bijvoorbeeld.

Ook is er altijd de mogelijkheid om voor gebruikte dakpannen te gaan, deze zijn vaak een stuk goedkoper!

Wil je weten wat kruispannen kosten?
Een renovatie of restauratie kan flink in de kosten lopen, waardoor het fijn is als je van tevoren een budget kunt maken. Door gratis offertes aan te vragen en te vergelijken krijg je geen verrassingen bij jouw kruispannen project.
arrow Vraag offertes aan

Waarvoor wordt de kruispan gebruikt: een nieuw uitziend dak

Kruispannen zijn bij uitstek geschikt voor renovatie- en restauratieprojecten. Het is essentieel om te beseffen dat elke kruispan zijn eigen specifieke pasvorm heeft, omdat het bolvormige ornament nooit precies in het midden staat. Daarom is het gebruik van een voorbeeld pan van groot belang bij het leggen van de dakpannen, om ervoor te zorgen dat ze goed op elkaar aansluiten en daardoor een mooi resultaat opleveren. Zo krijg je gegarandeerd een uniek dak.

Specificaties van de kruispan: maten en gewicht

Kruispannen hebben verschillende specificaties. Zo zijn de pannen gemaakt van keramiek en hebben ze elk afmetingen van 287 x 224 mm (L x B). De gemiddelde werkende breedte is 199 mm. De keramische dakpannen wegen zo’n 2,1 kg per stuk. Dit type dakpan is geschikt voor dakhellingen vanaf 25°. De aanbevolen lat afstand ligt tussen de 234 en 238 mm. Het product heeft een garantie van 30 jaar.

Hoeveel kruispannen nodig per vierkante meter (m2) voor jouw dak?

Per vierkante meter heb je ongeveer 20 stuks kruispannen nodig voor een goede en volledig dakbedekking. Dit is een gemiddelde, dus als je dit zeker wilt weten, kun je het best advies vragen aan een professionele dakdekker. Kruisdakpannen zijn namelijk ongeveer 17 bij 27 centimeter en worden gelegd met een overlap van 10 tot 15 centimeter. 

Kruispannen kopen: gratis offertes aanvragen

Kruispannen zijn een erg mooie en speciale soort dakpan, die voor unieke patronen zorgt bij een restauratie. Hierdoor is het erg belangrijk dat het door een ervaren dakdekker wordt geplaatst, zodat de plaatsing nauwkeurig en professioneel gebeurt. Door onderstaande formulier in te vullen kunnen wij je in contact brengen met erkende specialisten.

Gratis offertes
Volledig vrijblijvend
Erkende vakmannen uit uw buurt
Beschrijf je project
1*. Wat voor dakafwerking is er nodig?
2*. Geschatte m²
3*. Omschrijving
4. Voeg foto’s en/of bijlagen toe (Optioneel)
Upload
Uploading…
Done!
Error! .
Je gegevens
Aangenaam!
Gelieve je voornaam in te voeren
Leuke naam!
Gelieve je familienaam in te voeren
Ziet er goed uit!
Vul een geldig e-mailadres in
Perfect, klaar voor verzending!
Vul een geldig telefoonnummer in
Genoteerd!
Voer een geldig adres in
Prima!
Voer een geldige postcode in
Goed gedaan!
Voer een geldige stad in
Door je aanvraag in te dienen, ga je akkoord met onze algemene voorwaarden en privacybeleid.

Vergelijk offertes van lokale vakmannen & bespaar!

Ontvang de beste deal voor zonnepanelen door gratis offertes van betrouwbare leveranciers te vergelijken. Bespaar tijd en geld terwijl u eenvoudig de prijs-kwaliteitverhouding van verschillende aanbiedingen beoordeelt, en maak een weloverwogen keuze voor duurzame energie.

✅ Gratis & Vrijblijvend

✅ In 2 minuten

Vergelijk offertes